Sommarens sista

Det är så mörkt att jag knappt tror det är sant. Det kan bli te och tända ljus ikväll. Men jag tror inte det. Hösten får vänta till imorgon. Nu njuter jag av sommarens sista stund. Det ryktas om att sommarvärmen kommer och hälsar på snart igen men jag njuter av den sista sommarkänslan nu och ser fram emot underbara september.

Den här sommaren gick för fort. Tro det eller ej :) Men jag tar med mig många fina minnen som värmer när kylan slår till. Jag kommer att drömma mig tillbaka till de stunder då sommaren var som vackrast ...

... paddelturerna på Tynderösundet, Lindas och Lars bröllop, vattendansen med mina fina vänner i Team TipTop,
helikopterturen över Åstön, alla skratt under Luleåresan, gräsmattan i Juniskär, trubadurerna på Holmö Brygga, den soliga stunden på Kammarskär, övernattningen i sjöboden, sällskapet på Marité, pärlplattsbyggandet med familjen, islandshästridning i regnet, festkvällarna på Portercaféet, klänningsshoppandet i Stockholm, böckernas underbara värld och ... och så mycket mer.

Det jag har saknat i sommar är förälskelse och ljuvliga konserter (fråga mig inte varför jag inte varit på några). Det förstnämnda kan jag inte göra mycket åt, det senare ska jag se till att få mycket av i höst.




Min blogg har inga andra kategorier än årstiderna. Kanske för att den egentligen inte handlar om något annat än årets skiftningar. Kanske för att jag älskar vintern, våren, sommaren och hösten. På riktigt.

Återgången på gång

Snart återgår livet till det normala. Snart bor jag hemma hos mig igen. I stan. Det är nog både trist och trevligt. Jag kommer att sakna stugan men ändå njuta av att vara hemma i min värld.

Hösten brukar ju överhuvudtaget innebära en slags återgång till det normala samtidigt som många saker tar nya vändningar. Det blir en postitiv krock mellan det gamla och det nya. Vågskålarna faller på plats även om balansen inte alltid är glasklar. Och så blir jag förstås lite extra filosofisk när hösten börjar skymta.


Hursom ... jag och Ulrica hade det riktigt mysigt i Östersund hos Linda. Vi tog det lugnt och strosade oss genom helgen. Lite shopping, god mat och ett par filmer var ungefär vad vi hann med. Det kändes så tomt när jag kom hem igår efter att ha haft härligt sällskap hela helgen. Som tur var fick jag hälsa på P&J och se film med dom :)

Nu ska jag jobba en stund till.

Östersund i helgen

Om en liten stund ger jag mig av till tåget mot Östersund. Jag och Ullis drar upp för att hälsa på Linda. Tyvärr är det inte ett besök i min nya hemstad eftersom jag inte fick jobbet där. Men, men ...

Ska fixa klart det sista på jobbet och eventuellt ta en kopp kaffe innan jag sticker.

Over and out
Stand up and shout


Kvällsfika

Efter ett långt uppehåll har jag inte mer att skriva om än att jag nu ska göra kvällsfika. Inte vilket kvällsfika som helst men ändå ...

Jag har tillbringat dagen hemma för att samla krafter. Har varit krasslig ett tag och behövde lite kurering helt enkelt. Tror att den fullständiga passiviteten har hjälpt. Imorgon återgår jag till jobbet igen!

Nu ska brödet strax ut ur ugnen (men tro för allt i världen inte att jag bakar, bake-off is the shit). Kan dessutom meddela att jag har fallit hårt för JOKK. Alla smaker!

Natti

Får jag sova nu?

Idag är det precis som att all energi och vilja har lämnat mig. Förkylningen som har stört mig i ett par dagar verkar bli värre och jag är så himla trött. Somnar nästan här och nu. Det är bara några timmar kvar till helgen men kan inte jag få sova nu? Och vakna lagom till höjdhoppsfinalen.

Well, jag önskar dig en skön helg!
Kanske får vi se lite solsken och stjärnfall.

Om hösten

Jag vill leva det ljuva sommarlivet en liten stund till. Jag vill ... men börjar ge upp hoppet. Så redan nu har jag halvt vaggats in i en skön höststämning. Jag längtar hem till lägenheten, vill höstpyssla och mysa in mig när det är ruggigt ute. Jag vill tända ljus och dricka te med mina vänner när kvällarna är mörka och kalla. Och jag vill krypa in i stora, stickade tröjor.

Om hösten är allt så klart och fint. Luften, tankarna och färgerna. Men än är det inte riktigt höst. Jag ska gripa efter alla sommarstrån som finns kvar innan jag kastar mig in i den härliga hösten.

Måndag?

Varför känns det som måndag morgon? Jag är så trött och oinspirerad. Har inga byxor heller ... har vuxit ur alla verkar det som. Värdelöst. Måste ta tag i det (att köpa nya byxor alltså).

Näe, det får bli en till kopp kaffe. Och så ska jag kika ut på solen lite så kanske jag vaknar till liv. Nio minuter av arbetsdagen har passerat, nu är det bara resten kvar.

Bröllopsklockorna har klingat

Jag hade det stora nöjet att bröllopsfesta i lördags! Min vän Linda gifte sig med sin Lars :) Det var en väldigt vacker dag med en kärleksfylld atmosfär. Linda var vacker och allt var vackert. Jag älskar verkligen bröllop! Vi fick supergod mat, massor med tårtor och jag hade trevligt sällskap vid bordet. Det blev en mysig kväll i festtältet där i Stöde. Det var fint runt omkring, inuti och överallt, dessutom bara lite, lite kallt.

Tråkigast i världen som jag är så har jag inga bilder här och nu. Självklart fotograferade jag lite men jag saknar USB-sladd till kameran och måste därför hem till min bärbara för att få över korten. Det verkar som att jag har fått ordning på kameran nu faktiskt och ska eventuellt bli bättre på att lägga in bilder här i bloggen ... alltså, EVENTUELLT. Får se o det kanske kommer några från min och syrrans Luleå-resa.

Tillbaka till arbetet.

p.s. Idag fyller mamma år så kanske är det tårtdags ikväll igen :D d.s.

I Svallet igen

Luleå tur och retur gick fint! Jag och syrran fick oss en lyckad minisemester :) Jag gillar ju Norrland jag.

Vi strosade runt i Luleå, besökte Gammelstads kyrkstad, åt gott och drack några öl. Och så var ju jag på intervju förstås. Igår svängde vi förbi Pite Havsbad och så stannade vi en stund i Piteå och kikade runt i den mysiga stadskärnan. Annars har vi väl mest spenderat vår semester i bilen :) Skog, skog och skog ... vartän vi tittade. Men kul hade vi!

Nu är jag tillbaka på jobbet. Det enda jag lyckas åstadkomma just nu är att längta efter bröllopet på lördag :-D

Tjing!

Något ska jag väl skriva

Det är långt mellan varven nu. Datorn är inte min trevligaste vän så här på sommaren. Men något ska jag väl kunna skriva ... Det händer än det ena, än det andra i livet. Just nu vet jag ingenting om någonting. Kanske har jag nya tider på ingång men det återstår att se.

Jag drar till Luleå nu, om typ 25 minuter. Syrran och jag passar på att ta en minisemester när jag ändå ska dit på intervju.
På lördag är det bröllop! Bäst att jag hinner hem till dess :) Jag längtar!

Well ... det var inte särskilt informativt om vad som har hänt sedan sist men det får duga.