Växlande väder

Helgen i stugan. Nu är jag hemma igen. Eller är det stugan som är hemma? Hursom, nu är jag där jag bor och det är skönt med ensamhet efter ett par dagars oensamhet. Jag vet inte varför men jag behöver en hel del tid för mig själv. Det kanske bara är en vanesak eller så men ändå ...

Jag har ätit gott, fått tvätt tvättad, badat badtunna och promenerat i Åstöns sköna skog och på vackra stenar och klippor. Och idag har vi förstås firat mamma :) Men, lata och bortskämda som vi (eller bara jag?) är, så var det ändå mamma som gjorde mest nytta idag. Typiskt dåligt.

Nu ser jag Gossip Girl, käkar jordnötter och dricker ett glas rosé i min heta lägenhet. Öppen balkongdörr hjälper noll men jag klagar inte. Jag missade Levis kalas idag :( Har missat några barnkalas detta år men får se till att vara med nästa år då det blir hopptorg och allt :p

Just det. Vädret är jä***gt växlande nuförtiden. På tisdag är det juni och då blir allt perfekt :)

Knasvecka

Snart ska jag sova. Sedan åker jag till jobbet och sedan åker jag till stugan. Får se om det blir hela helgen eller inte. Regnar ju ...

Det har varit en sisådärvecka. Jag är nog trött efter helgen i Piteå och trött i huvudet av att det har varit mycket jobb som snurrat i mina tankar. Idag kände jag ändå att lite energi hittat tillbaka och jag fick dessutom tid att börja organisera mitt skrivbord. Kändes lagom att göra det efter ett halvår. Och dear ... ett halvår redan.

Roligast idag då? Ett svårt val men det var riktigt kul när telefonen ringde och jag blev intervjuad på tyska :) Det var för min ansökan till en tyskakurs i höst. Jag stängde in mig i konferansrummet och var toknervös men det gick ändå helt okej tror jag.

Men, som sagt, jag skulle gärna radera denna knasvecka. Har sovit dåligt, varit trött och stressat tankarna med sådant jag inte kan styra över. Snart är det tack och lov en ny vecka och då är det bara att ta nya tag, dumpa taggtråden och fortsätta ha roligt. För roligt, det har jag varje dag på jobbet även när själva arbetet är lite tungt.

Nu, packa och sova. Och drömma.

Nya tider och så

Idag har varit en katastrofdag men jag tror att det bara beror på trötthet. Helgen i Piteå var super! Nolia Jord och skog bjöd på färre besökare än förväntat men om jag bara ser till min egen nöjdhetsskala så är jag mer än totalnöjd med min premiärmässa. Fint sällskap, bra lärdomar och, förstås, sköna Norrland är aldrig fel.

Det är mycket som händer överallt. På jobbet, utanför jobbet och strax i närheten av jobbet.

Några nya saker i dessa nya tider ...



Den nya bandsågen LM Pro. Jag provsågade bara pyttelite men det lär bli mer framöver.



New shoes. Inhandlades helt på impuls utan att provas först. Jag är nöjd :)


Well, det finns en del annat nytt också. Nu gav jag dig en liten bit av mitt liv i alla fall. Ska ägna kvällen åt att hålla tummarna för att jag får åka till Tyskland på tyskakurs i höst. Jag vill! Ich benötige dringend ...

Bildkvalitén kanske är uslast men det är också det enda jag någonsin kan klaga på när det gäller min älskade iPhone.

Nu ska jag strax sova. Tröttheten efter helgen måste botas. Vad glad jag är att jag av en ren slump hamnade på ett så störtskönt företag :D

Sova kan jag göra sedan

Trots en relativt vilsam helg är jag trött. Har sovit dåligt inatt och natten innan. Jag tror det är för varmt här hemma. Men hursomhelst, trötthet har jag inte tid med. Det är fullt upp denna vecka.

Nu är jag precis hemkommen från mitt livs första Sauerkrautfest :) Tror inte att jag har ätit surkål någonsin förut men måste säga att det var riktigt gott. Helt klart över förväntan. Ska försöka packa lite nu inför färden till Piteå på torsdag. Imorgon får vi besök från Skottland på jobbet och kvällen kommer därför att spenderas i Härnta. Lite tid för packning imorgon med andra ord. Och appropå det så måste jag kila till källaren och avboka min tvättid. Ja, som sagt, åker till Piteå på torsdag och återkommer natten mot söndag eller på söndag. Ska på mässa med jobbet :) Nolia Jord och skog. Blir kanon det!

Nu, godnatt eller packning eller vad det än blir. Kanske hockey och soffhäng en stund bara. Sova kan jag göra sedan.


Mys och städning

Efter en mysig onsdagkväll, en skön sovmorgon och en riktig husmorstorsdag känner jag mig nöjd, trött och förväntansfull. När hockeyn är slut ska jag krypa till sängs för att orka upp imorgon. Det blir en annorlunda dag på jobbet för nästan alla är lediga. Förhoppningsvis kan jag fara hemöver i bra tid för att hinna svira om och förmingla lite hos JoG innan det bär av till Oscar och modevisning. Det blir en helkväll med tjejerna imorgon :)

Nu närmar sig tredje perioden. Jag säger tack och godnatt.

Diskrock, diskrock

Trots fullt ös i högtalarna och rockigt humör plurrade jag nästan i diskvattnet ikväll. Tog tag i högen som växt sig stor och innan jag var färdig var jag så trött att ögonen gick i kors. Nu när jag har tagit mig bort från diskbänken känner jag mig konstigt nog lite piggare :) Hm ... det blir nog sova av alldeles strax ändå. Jag känner på mig att jag behöver all sömn jag kan få. Vill vara supereffektiv på jobbet imorgon! Idag kändes det lite som att jag stod och stampade.

Egentligen borde jag verkligen köpa mig en bil. Appropå vadå?

Godnatt



 


Stuglugn

Har det gott i stugan. Njuter av ölivet (öllivet?) och solen :)

Har nyss promenerat med hunden och nu återstår väl bara andra ha-det-bra-saker. Det finns några dystra moln som spökar men jag önskar att dom blåser bort snabbt som tusan. Hua!

För att vara lite onödigt klyschig så känner jag att luften på landet gör gott och lugnet här stärker själen :) Fast det förstås, jag har för det mesta lugn var jag än befinner mig.

Väntar ...

Jag längtar efter värme och solsken! Sitter under en filt och väntar. Men vad väntar våren på? Var är vämen? Bakom knuten hoppas jag :) Det är verkligen dags att kasta mössa och vantar ner i källaren. Eller hur?




Äntligen maj :)

I fredags tog vi och rivstartade sommaren riktigt rejält :) Helkväll på Porter Caféet! Mer sommar än så blir det nästan inte :) Vi åt gott, sjöng med till trubadurandet och dansade några svängar. Jag är glad att jag åkte till stugan i helgen. Tyvärr har vädret varit lite blåsigt men det var väl inte hela världen.

Nu är det i alla maj och det känns så himla kul. Jag gillar juni allra mest men skulle inte vilja vara utan maj. Det är nu allt händer!

Kvällen ägnar jag åt tvättstuga och lite blompyssel (hade många tomma krukor att fylla efter några månaders vattningsstrejk).