Sistaste dagen i april

Jag trodde att det här skulle bli en pigg och glad dag. Det kändes ju så imorse men nu är jag  trött och hängig. Kanske är det bara paltkoma efter lunchen, kanske är det pollenallergi, sömnbrist eller en förkylning på ingång. Planerna för kvällen är inte spikade ännu men det blir endera tvättstuga eller brasa med Aina och Dylan. Det enda jag känner för precis just nu är att ta med mig ett täcke och en mysig hunk till närmaste majbrasa och sitta där till solen går upp imorgon. Det lär inte hända.

Jag hoppas på att bli piggare framåt kvällen så att jag och A&D kan hitta på något i alla fall. Jag lider ju av den stora sällskapssjukan och eftersom ovanstående hunkalternativ inte finns på kartan så är jag glad att jag har bra vänner att umgås med.

Dagens vänliga tanke: Vad gulligt det är att alla pensionärer har så trevligt när de träffas och parkerar sina gigakundvagnar mitt i gångarna på mataffären. Så charmigt, klämmigt och fint att de har hittat en bra mötesplats.  

Imorgon är det maj!

Tidig torsdag

Kortvecka igen och äntligen torsdag :)

Solen gassar redan genom kontorsfönstret och den första kaffekoppen är avklarad. Humöret är inte på topp eftersom det är tidigt på morgonen men jag är minst tio gånger muntrare idag än jag var vid den här tiden igår. Nacken/skulderlåsningen/ryggen är mycket bättre också. Jag tror nästan att det blev bättre av att bära dragspelet igår. Passade på att strecha, vrida, böja och dra när jag kom hem på kvällen. Så skönt. 

Jag ska försöka få helgens planer klara för mig nu. Sista april var ju en riktig högtid när man var sisådär 14 år. Vilka tider. Nu på gamla dagar ser livet lite annorlunda ut men jag kan inte påstå att jag saknar just fenomenet FjortisValborg.

Ett misslyckande

Just idag har jag misslyckats totalt med min vänlighet. Försov mig imorse och var på ett sjudundrande humör i flera timmar. Har dessutom nackspärr eller någon slags låsning i skuldrorna på något vis. Knäckande. Vet inte hur jag ska lyckas bära dragspelet ikväll. Jag får panik på sånt här, när det inte går att sträcka till eller knäcka bort det onda. I vanliga fall brukar jag rycka på axlarna och gå vidare med lätta steg.

Men ett misslyckande är inte mer än så. Nya dagar kommer.

En givande dag

Jag började dagen med sovmorgon :-) Cyklade sedan ner till stan för ett besök hos Plan 2 för en hemma-hos-aktivitet som Företagarna anordnat. Det var trevligt och riktigt bra. Eftersom jag är sugen på att bli egen företagare så småningom är det mycket värt att träffa personer som redan är företagare, om så bara för en stund. Och självklart är jag extra nyfiken på den bransch jag vill befinna mig i en vacker dag. Alltså ... om jag inte siktar in mig på fryseribranschen med omnejd vilket absolut inte är en omöjlighet.

Min intressanta morgon följdes av mer roligheter. Jag gick på årsmöte för Birsta företagarförening. Spännande! Det är nämligen så att jag älskar möten eftersom jag alltid lär mig något nytt, inspireras och totalt uppslukas av nya idéer. Jag vet att alla möten inte har den effekten och att jag kanske inte kommer att uppskatta varje möte någonsin men just nu glädjs jag åt min unga iver.

Dagen sammanfattas bäst med ordet givande. För att fortsätta i positivitetens tecken kan jag meddela att jag igår bestämde mig för att bli en mer vänlig person. Skulle tro att många uppfattar mig som vänlig redan nu men jag ska gå in ordentligt för att verkligen vara vänlig. Bli mer medveten om hur jag agerar liksom. Försöka i alla fall. Säg till mig om jag misslyckas.

Dagens sportighet: Givetvis herrarnas fjärde semifinalmatch i handbollens SM-slutspel, GUIF-Sävehof.
Dagens enda neggo: Jag har inte hunnit öva på dragspelet.

Hej hå, hej hå
Jag är i det blå
Nu saknas bara just det där
Att hitta någon och bli kär

... is arbetssökande

Det kan inte vara omöjligt att få ett roligt jobb. Jag tror inte det. Visserligen har jag fokuserat mitt sökande på hemtrakterna men jag har fått iväg ansökningar till jobb i fjärran också. Faktiskt. Det kan inte vara omöjligt men det kan vara svårt. Måste ta till nya metoder snart.

Jag har egentligen inte så stora krav men visst har jag förväntningar på min framtida karriär. Min tid kommer. Försöker lära mig allt som går till dess.





Helg, pizza, vin

Rent mentalt gjorde jag helg för flera timmar sedan. Men jag har en timme kvar på jobbet innan jag får åka hem och stänga av helt. Jag är såå sugen på pizza och det blir nog min middag. Tar mig ett glas vin till det och sedan somnar jag säkert. Synd när det är så härligt väder men jag är overkligt trött. Vet inte om det kan vara pollen som spökar. Jag brukar inte vara särskilt allergisk men vissa år så slår tröttheten och snuvan till. Äh, jag kanke bara är trött för att det är fredag. Vem vet?

Nu äter jag dagens andra Daimstrut (ministorlek som tur är). Denna kan jag åtminstone skylla på lågt blodsocker (observera att jag faktiskt får lågt blodsocker på riktigt eftersom jag har diabetes).


Kändistätt i media

Vilken annorlunda dag. Två bekantingar i radio idag, intervjuade som de vuxna seriösa personer de är. Jag blir så förvånad varje gång något sådant händer. Alltså förvånad för att jag då inser att jag också är vuxen. Typ.

Dessutom var två bekantingar i tidningen. Den ena var i och för sig Albin och han var där för att han fyller två år idag ... men ändå kul med kända ansikten i morgontidningen :-)

Det var vl det som var värt att berätta idag. Jag hade något riktigt intressant på gång i huvudet tidigare under dagen men det är helt borta. Kanske kommer tillbaka.

Tjipp, tjingeling!

Allt cred till Angel

My mistake ... det var ju inte Therese utan Angelica som gav brännbollsligainspiration. Nu vill jag att alla som läser ställer sig upp och ropar: Hurra för Angel!

Annars har jag inte mycket att berätta idag. Har vårpimpat datorn. Uppdaterat version av virusprogrammet, bytt batteri och avinstallerat lite program. Nu är den fräsch och vårglad :-)

Har förresten sett till att skaffa mig lite möten också eftersom vi så sällan har några på jobbet. Jag hoppas på lite nya idéer och kanske en och annan god kontakt.

Tillbaka til tv:n och SnyggDanny (Jag är hopplöst kär i hans utseende. Fattar inte).

Vad säger man

Vad ska jag skriva, vad ska jag säga? Jag får säkert fnatt snart. I'm sure. Allt är bara så fantastiskt och så förjävligt. Jag vet inte vad jag tänker eller om jag ens tänker. Jag försöker i alla fall. Det här svamlet handlar inte om något särskilt, det handlar om allt och inget. Jaja.

Seriöst 1: Vad tror du om en kontaktannons? Eller internetdejting ... För mig alltså. Kan det fungera eller kommer jag att fortsätta vara ointresserad av dom stackare som faktiskt visar intresse för mig?

Seriöst 2: Var kan man anmäla sig till tidningarnas glasstestarjurysar (en jury, flera jurysar?)? Många som deltar i sådana verkar vara inkompetenta. Nu ger jag mig ut på tunn och hal och farlig is och säger: Smaken är tydligen som baken på vissa oföredömliga ideal (=obefintlig). Av tusen anledningar vill jag ta tillbaka det jag nyss skrev men av några anledningar låter jag det stå kvar. Någon gång ska jag väl tycka någonting jag också.


Det här vill jag åstadkomma innan hösten är här:

1. Arrangera en Ät-och-se-glad-ut-festival.
2. Starta Svallets brännbollsliga (Tack Therese för inspirationen!). 

Räkna inte med att jag kommer göra det men fundera gärna över om du hänger med på tåget eller inte ... utifall att ...

Kvällens glädjeämnen

Ikväll glädjs jag åt att det regnar. Jag skulle putsa fönstren tidigare idag men struntade i det och det känns bra nu :-D
Jag är även glad över att den svåraste valsen börjar låta som en vals när jag spelar den på dragspelet. Dessutom är jag glad att jag fått undan lite stök här hemma. Och cykelturen till affären förut var härlig. Det är vad jag är glad över ikväll.

Det ska bli skönt att gå till jobbet imorgon. Tristessen här hemma knäcker mig. Vad gör alla andra?

Till Angel: Jag funderade på dansen igår men kände mig inte så lockad ... du vet, dans är inte min grej. Hade varit för det trevliga sällskapet i sådana fall :-)

Till alla: Nu ska vi spela brännboll! Jag hoppas att alla ställer upp och hänger på. Vi spikar tid och plats snarast och om du inte är med för ditt eget nöjes skull så var med för att göra mig glad. Jag återkommer i ärendet.

Tjingeling!

Om idag

Jag vaknade lite sent, ungefär klockan tio. Sträckte på mig och klev upp. Frukost, tidning och tv i lugnan ro. En stor kopp kaffe. Jag försökte sätta fart, lyckades inte med det men var så småningom färdig att cykla in till stan. Mötte Aina på torget och vi gick till Tant Anci & Fröken Sara. Angel ringde och meddelade att hon och Therese skulle joina. Goda nyheter! Så slog vi oss ner och åt. Gott som alltid. Jag käkade en grillad macka med kallrökt lax och fetaost. När fikandet och pratandet var över vandrade vi till Rummet och kikade lite. Det enda inköpet gjorde Aina, ett kort till farmor. Vi svängde in på Wått & Tårrt för att kika på friluftsprylar. Kanske väntar ett nytt liv. Efter det gick Aina till bilen. Jag, Angel och Therese gick ner mot stan, stannade för kisspaus på Knaust, och skildes sedan åt vid Apoteket. Min cykel stod fint och väntade på torget. Jag trampade hem och dränkte sedan cykelkedjan i Bike Oil (En annan dag kanske jag servar cykeln ordentligt, den är lite tärd efter en vinter i djupsnö. Nu gnisslar den i alla fall mindre). Jag gick in och tog dragspelet i min famn. Spelade tre valser med varierande resultat. Det går bättre och bättre måste jag säga. Det som var så svårt alldeles nyss känns nästan enkelt nu. Inspirerad av mitt musicerande ringde jag bror och frågade om jag fick komma och spela trummor (Rock Band alltså). Det fick jag så jag gjorde det. Jag känner mig sällan så häftig som när jag spelar trummor. Efter en stunds spelande cyklade jag till Hydro och köpte snus, godis, öl och micropizza. Jag är tydligen som den värsta sortens ungkarlar. Hemma igen fixade jag middagen och slog mig ner i soffan. Här sitter jag nu. Har tittat på en massa dravel på tv. Det enda vettiga var handboll. Nu har Sweeney Todd precis börjat. Jag älskar Johnny Depp och hoppas på en filmupplevelse utöver det vanliga.

Jag har astråkigt. Sååååå astråkigt.

Enkel vinst

Nu är jag hemkommen från kvällens basketmatch. Det såg rätt enkelt ut för Dragons att bolla hem segern ... Solna hade problem att få bollen i korgen. Konstigt men kul. Även om jag skulle vilja klaga lite på Sporthallen som sportarena (om det kan kallas för det) och basket som sport (som sagt tycker jag mer om att spela än titta) så ska jag inte göra det för det var trevligt (ett uttryck som jag egentligen försöker undvika på grund av dess menlöshet). Det var kul och underhållande och givetvis roligt att träffa Ullis & A. Jag är mycket nöjd med kvällen! Många fina killar i publiken var det också :-D

Nu väntar soffan och tv:n på mig.

p.s. Om jag ska se någon fler basketmatch så hoppas jag på mer spänning. Det är skönt att vinna stort men det är också tusan så mycket tristare än en jämn match. d.s.



Hjärnstormsdag

Idag ägnar jag mig åt seriös brainstorming på jobbet. Ska försöka knäcka tidernas idéer ... önska mig lycka till :-)
Jag tänker mer kreativt tillsammans med andra men det får gå ändå idag. Måste fokusera, trasha boxen och samtidigt vara realistisk. Helt klart en svår kombination. Jag tror att inledningsfasen får kretsa kring det där med att kliva utanför lådan så får fokus och realism komma in i bilden senare. Så blir det!

Ikväll ska jag eventuellt på basket,
Sundsvall Dragons andra finalmatch. Jag skulle väl säga att basket är roligare att spela än att titta på men som sport i underhållningssyfte får basket ändå godkänt. Och framförallt så får jag ju trevligt sällskap av Ullis :-D Om vi inte går på matchen så tar vi nog en fika istället och det är inte så tokigt det heller.


Redan onsdag

En helt vanlig dag idag. Jag stängde av väckaren imorse och somnade om, stressade järnet men bror fick vänta ändå. Som vanligt. Fick en del saker gjorda på jobbet men hade en lugn dag. Typ som vanligt. Jag lärde mig ett och annat precis som vanligt och lunchpromenaden med Lipton var som alltid ett äventyr (för honom). Det ovanliga är att det redan är onsdag. Så skönt! Onsdagar är bra tycker jag.


Om jag skulle känna för att skriva något poesiliknande idag skulle det vara i stil med ...

Vingarna växer snabbare nu
Men varje vaken sekund undrar jag
Vad väntar strax och var finns du?

... och jadajada bla.

Så här är det

Vädret är underbart. Jag känner mig kreativ. Middagen var supergod. Jag älskar cykelsäsongen. Dragspelandet går framåt.  Jag har ljuvliga renoveringstankar. Trummorna i Rock Band är asroligast i världen. Det är vår men det är inte riktigt bra. Många glädjebäckar små rinner inte till en stor lyckoå. Även om den underbaraste lyckan bara finns i ögonblicksstunder så skulle det inte skada med lite vanlig vardagslycka ... om du förstår hur jag menar. Jag önskar mig mindre ovisshet även om det kanske är det dummaste som går att önska.

Vädret är underbart och det är tur för då är det omöjligt att deppa på riktigt. Leendet kommer tillbaka och tillbaka och tillbaka :-)

Å ena sidan ...

Jag har så svårt att ta ställning till saker. Det stör mig. Sällan beror det på att jag inte vågar tycka, det är vanligare att jag faktiskt inte vet vad jag tycker. När jag funderar på vad jag tycker om något hamnar jag i ett evigt å ena sidan, å andra sidan-dilemma. Jag blir galen på mig själv. För det finns alltid flera sidor av allt. Finns det någon som har bra idéer på hur jag ska slippa vara så grubblig så går det bra att höra av sig.

Idag har jag träffat Nike :-D Sååå liten och söt!

Godnatt


Jag saknar musiklektionerna och det

Har haft mig en riktig musikafton. Började med att öva på dragspelet. Det gick sådär. Jag slutade innan jag egentligen ville eftersom jag tyckte synd om mina grannar. Spelsuget fanns kvar så jag dammade av klarinetten och körde igenom några gamla favoriter. Det är verkligen lättare att läsa noter när fingrarna vet var dom ska vara. Till sist bläddrade jag i min pärm med sånger från alla nio grundskoleår :-D Sjöng mig igenom nästan hela pärmen! Och vad jag saknar musiklektionerna i skolan, kören i högstadiet, julshowerna och alla skolavslutningar. Åhhh .... saknar, saknar, saknar! Musik borde stå på schemat livet ut, idrott likaså. Intressant att det var mina favoritämnen, jag som är ett pluggo och egentligen saknar talang både när det gäller musik och idrott. Eller nej, jag är inte talanglös men har bristande tålamod och vilja att bli bra. Kul ska det vara och det var det!

Nu kikar jag på NCIS och hockey samtidigt som jag skriver här och lägger en patiens. Hyffsad simultanförmåga med andra ord :-)

Intensiva dagar i Nordichallen

Sundsvall Cup är slut för i år. Känslan är härlig men samtidigt gnager  vemodet ... helgen har gått så snabbt och det är ett helt år kvar till det är dags igen.

Jag begav mig till Nordichallen direkt efter jobbet i fredags och kom inte hem förrän sent. Det var en stressande och rörig upplevelse för mig att ta emot alla dessa lag som kom för att spela handboll. Mest trevligt men lite otrevligt också eftersom det finns människor med en taskig jävla attityd. Väl hemma sov jag några väldigt oroliga timmar och fick som tur var sovmorgon på lördagen, kom till Nordic vid halv åtta ungefär. Hann se ganska mycket handboll och hade det riktigt behagligt under dagen. Avslutade med några timmars arbete i fiket och kom hem runt elva på kvällen. Trött efter en lång dag somnade jag tack och lov i lugnan ro. Och sov som en prinsessa! Halv sju var jag på plats på Nordic igen. Mer handboll och mer jobb. Tyvärr missade jag några finaler då plikten kallade men det var väl inte hela världen. Redan vid halv tio landade jag hemma i soffan igår och somnade ganska omedelbart. Jag är otroligt nöjd med helgen och känner mig inspirerad inför nästa år. Bring it on!


Till sist: Titta var du kliver. Det som göms i snö ...  kommer fram som en hundskitsparad på vårkanten. Fy på dig husse eller matte eller vem det nu är som skiter i skiten.


Cup är kul ...

Imorgon drar den igång, handbollscupen som ALLA i Sundsvall har väntat på :-D Men jag är trött redan nu. Jag har svårt att ta mig an sådana här saker på lagom nivå. Just nu är jag för engagerad och för förvirrad. Jag tror att det blir bra med allt och jag vet att det blir en rolig helg. Kanske dags att bara ta ett djupt andetag och låta helgen hända.

För övrigt känner jag mig allmänt misslyckad ikväll. Först var jag sämst på dragspelslektion nr 2. När det var fem minuter kvar började jag förstå och få till bytena på basen men det var ju just så dags då. Det var grumt kul i alla fall så det spelar inte så stor roll ... nu är det bara att öva timme efter timme och hoppas att grannarna överlever. När jag sedan kom hem insåg jag hur sämst jag är på att baka. Har åstadkommit en totalt ful långpannekaka. Smaken är fantastisk men inte utseendet så den är inget att visa världen.

Nu ska jag vila ögonen en stund och se fram emot allt kul med en cup istället för att oroa mig över allt som kan gå galet.

Vi hörs på andra sidan Sundsvall Cup!