Jubel och glitter!

Det är så här det ska låta! Å vad jag älskar att Så ska det låta är tillbaka :-D Två av mitt livs tre stora kärlekar var på plats i tv-rutan, Markoolio och Brolle. Mums!! Den som saknades var förstås Johnny Depp men det känns lite otippat att han skulle medverka. Eller hur?

Peter Settman är guld. Programmet är superguld. Lyckoruset är überguld. Tack SVT för Så ska det låta! Den senaste timmen förgyllde min tillvaro så sjukt mycket.

Mina blomster i mina fönster

Som sagt, nya krukväxter (vänner) bor hemma hos mig nu.

Detta är mitt ena fönster, det som finns i mitt enda rum. Bilden är lite lite extra fin eftersom persiennerna är neddragna och min älskade taklampa reflekteras i fönstret.



Till vänster en murgröna. Sägs döda kärleken.
I mitten någon slags rosa ros som tydligen skulle ges bort till någon man älskar (mig själv!).
Till höger hjärtan på tråd med en liten ljusstake nedstucken i jorden.



Och detta är köksfönstret ...



Till vänster en stackars pinne med några blad som jag planterade om i hopp om fortsatt liv (för blomman alltså).
Till höger en hemtrevnad. Vilket underbart namn!

Det var mina nya blommor det. Jag ska passa på att njuta av dem nu OM det skulle bli så att jag råkar tiga ihjäl dem.

Isoleringsfundering

Jag behöver social stimulans! Det har blivit alldeles för mycket oumgänge på sistone. Jag känner mig isolerad från omvärlden. Köpte några krukväxter igår och jag kommer i brist på annat (andra) att prata med dem. Tidigare krukväxter har jag tigit ihjäl men det ska aldrig mer hända. När våren är här vaknar det sociala livet igen, det jag är övertygad om.

Vansinnigt shoppingsugen är jag ... kanske tar jag en sväng i Birsta efter jobbet imorgon. Någon som ska med? (Typiskt dumt att fråga egentligen för shoppa gör jag faktiskt allra bäst på egen hand)


Lugnt slir

Feel the snow - get the flow. Så kändes det när jag rullade hem från träningen ikväll. På ditvägen var det hur lugnt som helst att cykla men när jag for hemöver hade plogen åkt och skräpat ned min väg med snö så det blev lite slirigare. Men som sagt ... feel the snow :-D Hem kom jag ju uppenbarligen. Jag skulle säkert gilla att cykla downhill eller mountainbike om jag bara skulle våga. Verkar farligt men tänk vilka grymma ben jag skulle få :-)

Nu fikar jag rostade mackor och varm choklad. Mmmmmmmmmmmm. Inte konstigt att jag börjar lägga på mig, kan det vara dags att ändra vanor?

Och Timrå förlorade :-(

Natti.


Söndagsgråt(t)

Vaknade och tittade ut. Grått som gatan. Jag tillbringade en timme i sängen och mumsade på överblivet lördagsgodis medan jag tittade på Disneydags. Inte alls en tokig start på söndagsmorgonen. Jag klev upp och gjorde en megafrukost, läste tidningen en timme och sedan var det bara resten av dagen kvar ...

Totalt uttråkad. Med söndagsgråten i halsen började jag pyssla om mitt hem men nej, så trist. Skulle hänga med syster och hennes yngsta på korvgrillning och utomhushäng men vad tusan ... det regnade. Vi skippade alltså det. Så iklädd underställ satt jag då här i soffan och led av tristess och ensamhet. Och som jag led, stackars jag ...

Men nu, efter att ha promenerat till återvinningsstationen, köpt en rykande nygräddad bulle på Hydro och monsterdiskat så känner jag mig ändå ganska nöjd med dagen. Visst har den varit grå, trist och ensam men samtidigt lugn och skön. Och tyst.

Så. Nu har jag klagat färdigt. Ser fram emot en fridfull kväll. Givetvis blir det Gossip girl klockan sju :-)

När planerna dör ...

... kan det bli bra ändå.

Jag hade en plan inför helgen men gjorde inte slag i saken. Så dök det upp en annan plan men den gick i stöpet. Och då satt jag plötsligt här alldeles ensam och funderade över vad tusan jag skulle hitta på. Fick då med mig U&A på mat och hockey. Perfekt! Timrå vann inte men det blev oavgjort i alla fall. Maten var god och sällskapet trevligt :-D Så det gör inte så mycket att jag slopade min ena plan och att den andra planen kraschade för jag har ju haft det bra ändå.

Nu är jag monstertrött så jag ska hoppa iväg till sängen. Godnatt.

TGIF?

Jag älskar fredagar men inte den här fredagen tror jag. Huvudvärken är kvar, jag är trött och jag är irriterad. Dessutom ...

... Förvirringen är total, beslutsångesten brutal och jag avskyr knepiga val.

Gör allt lite enklare!

Verkligen hockeykväll

Alla matcher samtidigt och hela tiden. Mm. Jag tänkte mig att jag skulle lyssna med ena örat på Timrå-Skellefteå och titta med ena ögat på Rögle-Modo. Till och från. Upptäckte då att jag kunde se Målextra (tidigt att komma på det nu när seriespelet nästan är slut (alltså jag har Canal+ men inte säsongskortet så jag brukar titta när Timrås matcher är men har liksom aldrig förstått att jag kan se Målextra på Canal+ Sport 2 när det är någon mindre intressant match på Canal+ Sport 1)). Oh my ...

Så, det blev Målextrapreimär för mig ikväll. Och snurrig som jag är så hade jag ibland svårt att hänga med i svängarna ... ena minuten en match och nästa minut en annan. Men underhållande var det :-D

8-0 till Timrå ikväll! Det behöver inte ens kommenteras ... (för att haka (haha) på några kommentatorers spår).

Det var det om det.  Blev mycket mer än jag hade tänkt.

Annars så har jag några spännande idéer. Ska kanske tänka vidare på dem över en fika med Linda S någon gång under våren. Hon brukar vara en bra inspirationskälla (och kanske samarbetspartner??).

Godnatt snart. Eventuellt ska jag tillbringa en stund i telefonen innan jag somnar ... får se om den person jag eventuellt ska prata med ringer. Ja ... han ringer nu ...

Planlösa tankar

Jag hade planer för ikväll men jag planade ut dem. Känner mig hängig. Så jag har en sysslolös hemmakväll med huvudvärk framför mig. Det är mycket som känns planlöst just nu. Det är lite irriterande men jag vet ju hur problemet kan lösas.

Det var den griniga delen av detta inlägg. Och här kommer den glada ...

Jag får aha-upplevelser nästan varje dag :-) Lär mig nya saker, ser sammanhang jag inte tidigare sett ...  och sådant liksom. Det är lika fascinerande varje gång. Ibland kan det vara små, små saker som egentligen verkar betydelselösa men som glädjer mig ändå. Så här hoppas jag att hela livet ska vara. Jag vill alltid lära mig mer!

Tisdagen på fyllan

Det blir full aktivitet resten av dagen. Ska börja med ett sista ryck på jobbet innan det är dags att fara hemöver. Hemma väntar tvättstugan och hur mycket tvätt som helst. Ska försöka hinna med ett snabbt kaffebesök hos JoW eftersom hon har bakat bullar :-D Sedan är det hockeykväll hos mig. Heja Timrå! Bästa laget i Elitserien under 2009 :-)

Nu, som sagt, dags för ett sista ryck på jobbet.

Vi hörs!

Färdigtränad

Sååå härligt att träna! Särskilt nu efteråt :-) Tyvärr körde vi bara innebandy idag, vi var så få. Det är kul det också men långt ifrån handbollskul om man säger så. Men ändå helt klart värt mer ont i foten (mm, det blev så).

Nu har jag duschat och fikat. Rostade mackor! Finns nästan inget som är godare. Det stora problemet är bara att det är så himla gott med ost, så himla gott med marmelad och så himla gott med bara smör och helst vill jag ha flera av varje ... men det går ju inte. Och då blir det jobbigt. Vilket problem :-D

Nu är jag så pigg att jag knappast lär somna än på någon timme. Kanske ska rosta ett par mackor till ...

Träning!

Snart ska jag träna!! Måste bara raka benen och skotta fram cykeln :) Vet inte om det kommer att gå bra med min fot men nu struntar jag i det. Jag ska handbolla järnet!

Tjohooo!!

Dagens positivitet: Vad härligt att det finns så många som försöker att se, och faktiskt hittar, fina möjligheter i dessa hårda tider. That's the spirit folks!

Helgen bara

Jag försöker ibland att förena nytta med nöje. Det har jag inte gjort den här helgen. Mycket nöje, noll nytta. Fast det förstås, nöje kanske är den största nyttan av allt. Trodde att jag skulle få lite viktiga saker gjorda men så blev det inte.

Började gårdagen med att se handboll. Spännande match som tyvärr slutade med uddamålsförlust (23-24 tror jag att det blev). Det var, trots förlusten, roligt att få se lite handboll. Efter matchen matade jag Elsa (U:s katt) och sedan gjorde jag och syster en alla-hjärtans-turné med blommor. Kvällen tillbringade vi hos min bror och vi rockade järnet. Sedan gick jag hem och sov. Det är tur att jag har mina fantastiska syskon som sällskap när varken kärlek eller vänner finns tillhands (alltså, jag har underbara vänner men de har ju sitt och så ... så jag kan ju inte klänga mig fast vid dem i tid och otid (läs: Alla hjärtans dag)).

Idag har jag gjort ganska lite men har haft en härlig dag ändå. Frukost och lunch i sängen :) Nu blir det rostade mackor till middag.

Helgen får 7 poäng av 10 möjliga.


Jag är inte bara trött

Jag har tråkigt. Sååå tråkigt. Tröttheten har lättat, nu är det bara knäpptyst här. Snart börjar jag prata med mig själv. Tittar på tv, Johnny Cash at Folsom prison. Sjunger med ibland men det bryter inte tystnaden, Jag tror att jag ska diska eller göra vad som helst innan jag tråkar sönder. Så tråkigt och så tyst. Jag längtar till imorgon.

Nu är jag trött

Hockeyn var kul! Synd att Timrå inte vann men skönt att det blev oavgjort i alla fall. Riktigt bra med en loge :-D Önskar jag hade en egen. Det var trevligt sällskap och en hyffsad match så jag är mycket nöjd med gårdagskvällen.

Intervjun idag var nog helt okej. Jag är kanske lite för ärlig men sådan är jag ...
Herrarna som intervjuade mig var trevliga och det känns inte som att jag gjorde bort mig totalt. Som vanligt nu, bara vänta och se. 

Just nu är jag bara riktigt trött. Det blir tidig sänggång ikväll, for sure. Det tär på krafterna att fara omkring och göra roliga saker.


Fascinerade tips

Här kan du läsa vem som helsts livshistoria sammanfattad i sex ord: Livshistorier

Det är sant. Personer som vill (och kan) får sin sexordslivshistoria publicerad. Vansinnigt bra och intressant. Fascinerande helt enkelt! Tänk vad mycket sex ord kan säga (säkert mer än de tre orden det alltid tjatas så mycket om).

Det här händer

Det är lugnt, lugnt på jobbet nu. Jag försöker ibland att göra ett ryck och hitta på något spännande men tappar oftast fokus rätt snabbt. Det blir lätt så eftersom det finns en massa annat som är viktigt och som jag inte riktigt kan styra över. Vill inte störa chefen med saker som jag tycker är roliga när det finns saker som är viktigare just nu.

Imorgon blir det hockey med grabbarna (haha, jag fick bara total lust att skriva så, det blir en dam till också och dessutom kan jag inte kalla dom jag ska dit med för grabbarna för det är liksom inte mina homies ... det kändes helt enkelt bara som att jag ville använda ett uttryck som jag antagligen aldrig kommer att använda på riktigt). Det är alltid roligt med hockey så jag ser fram emot morgondagen! Och för mig är det dessutom en låtsaskonferens :-D Kan knappast bli bättre.

På fredag ska jag på arbetsintervju. Hör och häpna :-) Det är ett jobb som jag tror kan vara riktigt intressant fastän det egentligen inte är inom mitt område (varken på det ena eller andra sättet). Men ... nu får jag sakta i backarna, jag kanske inte på något sätt får jobbet. Började min ansökan med att skriva att jag inte är så insatt i det dom pysslar med. Jaja, den som lever får se.

Kom ihåg att ingenting försvinner. Allt finns kvar!

Små saker

Vill bara säga att jag är trött på att allt måste bli större och större. Att allt litet utplånas. Det handlar om företag, matbutiker, hus, maskiner och allt. Små saker uppskattas inte tillräckligt, fördelarna med att växa trampar på allt litet och spottar småskaligheten i ansiktet.  Därför dör dom små sakerna en efter en, på ett eller annat sätt. Stort är tråkigt. Måste alla växa för att överleva?

Jag undrar.

Det är vinter!

Så mycket snö! Det är så fint i min vintervärld. Och idag sken solen :-) Så här ska det vara när det är vinter. Just ikväll lever jag i ett snölyckorus men jag är förstås medveten om allt dumt som snön kan innebära. Du vet plogningsproblem, trafikolyckor och allmänt snökaos. Olyckor är olyckliga men förutom det tänker jag vara den sista att klaga på att vi äntligen har riktig vinter.

Kör försiktigt!

Annars så har jag spenderat timmar till att vela. Träning, inte träning, träning, inte träning, träning, inte träning ... Det blev inte träning. Jag vill att den högra foten ska kännas riktigt bra innan jag ger mig iväg och tränar. Det blir lätt mycket hopp och spring på en handbollsträning och det känns inte optimalt för tillfället. Trist att stanna hemma men kanske bäst så ändå.


Något helt annat ...

Några stjärnor strålar än
Några fåglar kvittrar
Allt fint kommer säkert sen
Allt är inte berg som vittrar



Bara jag idag

En lång söndag har det varit. Lång på ett bra sätt. Jag började med en lång sovmorgon. Åt frukost länge och tog en lång dusch. En dag i lugn och ro.

Jag tillbringade en timme vid spisen och lagade en riktigt god söndagsmiddag. Efter det slutade det långa ... själva ätandet tog ungefär fem minuter. Det blir lätt så vid ett ensamt middagsbord.

Men dagen har verkligen varit härlig. Jag är obakis, otrött och ovanligt nöjd. Dessutom har jag hunnit med ett par timmars telefonpratande med nära och kära. Det tycker jag om!

Och än är kvällen ung :-D

Hemgång

Så skönt det känns att det blev hemgång istället för utgång. Noll bakfylla imorgon :-)

Dagen började med sovmorgon. Sedan shopping med mamma och efter det fika på Barista med Ullis och Linda. Sweet. Kvällen har vi firat med pizza, Melodifestival och kladdkaka. Och nu är jag hemma. Så skönt. Vi hade lite planer på utgång men var inte så laddade och det kommer att kännas bra imorgon kan jag lova.

Nu väntar sängen. Godnatt

Bara du

Härliga fredag eftermiddag, bara du gör mig glad idag. Bara du.

Hemgången kryper närmare, jag ska städa lite på kontoret och fundera ihop ett slags brev. Sedan ger jag upp för idag. Ännu en vecka att lägga till handlingarna.

Bara du, sköna fredag, bara du och jag ikväll.

Bara nu

Tvättstuga och hemmapyssel. Det är min kväll det. Jag funderar på att diska men jag tror inte att det kommer hända. Måste ju ha något att göra imorgon också ...

Jag var till min diabetessköterska idag och fick veta att jag har fina värden rakt igenom. Det känns förstås bra men samtidigt så vet jag så väl att jag borde rycka upp mina kost- och träningsvanor. Ordentligt! Men jag är som jag är, älskar livets goda och onyttigheter lika mycket som jag älskar nyttigheter. Därför är det svårt att vara helt igenom hälsosam (till och med svårt att vara halvt igenom hälsosam). Det är liksom ohanterligt, ogreppbart och omöjligt att tänka långsiktig hälsa för mig. Alltså jag menar väldigt långsiktigt. Det är svårt det.

Sängen känns lite hårdare än jag tyckte när jag provade den men jag sover skönt. Längtar efter att krypa ner men måste ta reda på tvätten och duscha först.

Ciao!

Vi är barn av vår tid

Jag vill så gärna tro att jag är som jag är bara för att det är så jag är. Men .... nej, jag kanske bara är en produkt av den tid jag lever i. Det är många vindar som blåser men ändå går det att se tydliga och återkommande mönster. Det är svårt att inte skratta åt hur vi alla, mer eller mindre, påverkas av tidens anda. Jag menar inte att det behöver vara dåligt men det är fascinerande att komma på sig själv med att å ena sidan verkligen tro på något och å andra sidan tvivla och fundera över om det är något som jag verkligen tror på ... om du förstår.

En annan tanke som dök upp idag under ett möte: Gränsen mellan briljans och arrogans kan verkligen vara hårfin. Tänk på det!

Jag ser fram emot att krypa ner i sängen :-) Sovdags alldeles strax.

Bara tisdag

Det var så nyss helg men jag längtar redan till nästa. Linda kommer till Sundsvall och det är ju super :-D Men än så länge är det bara tisdag så jag får allt vänta fint på att det ska bli fredag efter jobbet.

Min nya säng är på plats och på benen! Nu hoppas jag verkligen att jag sover gott inatt ... det blev lite av ett impulsköp. Om det skulle visa sig att sängen inte är bra så har jag åtminstone fått träna på att fatta snabba beslut. Och dessutom så har ju Ikea någon slags 90-dagars testtid på sängar tror jag.

Well, well ... jag tror att det blir bra och jag vet ju att allt alltid ordnar sig :-) 

Söndag i sängen

Det blev inget sängköp igår. Spenderade istället en stor del av dagen i sängen. Lite bakis, mycket trött. När jag kom ur sängen gick jag till Johanna och stannade där tills det var dags att gå hem och sova. Lagom söndagsaktivitet med andra ord.

Idag efter jobbet var jag och tittade på några sängar. Det verkar bli Ikea och ganska billigt. Känns bäst så. Vill ha en säng på stört, vill inte ta den på avbetalning och vill inte köpa en asdyr nu eftersom jag inte vet hur framtiden ser ut med jobb och kärlek :) Hehe ...

Imorgon blir det kanske sängköp av. Om storebror vill hjälpa mig. Och om jag kan bestämma vilken säng jag ska ha.