Bättre dag än gårdagen

Som planerat blev denna dag betydligt trevligare än gårdagen. Inte perfekt men bra i alla fall. Alltid något.

Jag måste lägga in en högre växel nu, ska iväg med en arbetsansökan ikväll. Jag vill ha det jobbet! 

Dagens motto (tyvärr): Kom som du är!

Innan februari är slut SKA jag komma fixad och fin till jobbet en dag. Det känns bedrövligt att komma okammad och nyvaken varenda dag.

Over and out


Förbannade människor och nålar

Jag blir så förbannad på folk ibland. Folk som gör min dag dålig helt utan anledning. Bara en enda person av de tiotal jag har varit i kontakt med idag - endera för att ge eller få service - har varit trevlig på ett sätt som gjorde mig glad. Det betyder inte att alla andra var direkt otrevliga. Men ni fattar. Har människor det så jävligt att det är svårt att ta fram ett leende? Inte vet jag men det blir ju en ond spiral av det här. En sur och ohjälpsam tant fick mig på dåligt humör vilket antagligen ledde till att jag har spridit en och annan bisterhet vilket i sin tur kanske gjorde någon på halvgrinigt humör. Värdelöst. Tur att det fungerar på samma sätt med leenden i alla fall.

Jag känner mig hårt grinig just nu. Som en bittermandel som inte fick vara med i kakan. Sur som en vidrigt gammal disktrasa. Inte nog med att det saknas glädje bland folket ... jag fick några förbannade skitnålar idag ... jag fick trycka in nålen och det gjorde ont. Jag hatar sprutor. Det tänker jag fortsätta med. Idag är jag tjurig och tvär.

Men ändå ... jag ska sudda bort min sura min innan dagen är slut. Jag vägrar att vara så här. Fortsätter jag kommer jag till slut att vara nedgrävd och begraven i min självömkan (för det är egentligen det all min ilska handlar om idag).

Varför kommer sådana här dagar? Jag var ju på väg uppåt, verkligen uppåt för första gången på länge. Tur att det är en ny dag snart.


Mörka tankar, bistert sinne
Livet innan finns inte i mitt minne
...

Jag kan inte minnas hur det är att inte ha diabetes. Jag tänker på det som ett slags tidigare liv där jag var en annan person. Jag kan inte känna hur det kändes. Kan inte veta hur det var.

Imorgon är en ny dag ... då är jag tillbaka på rätt spår igen.


Sköna söndag

Vilken totalskön dag. Lite bakis men på ett grymt skönt bakishumör. Jag hängde hos Jo en sväng och hjälpte henne lite (väldigt lite) med flyttpackningen. Efter det for jag på träning och där gjorde jag dundersuccé som målvakt ... Nä. Men kul var det i alla fall! 

Det enda jag saknar idag är O. Hur ska jag få honom på fall? Mission impossible tror jag. Men skam den som ger sig. Jag vet vad jag vill och jag har svårt att ta ett nej. Jag tänker gå och drömma ett tag till i alla fall.

Jennyaktien är på uppgång! Livet blir alltmer underbart, trots alla jävligheter. Det är skönt. Jag gliiiider vidare och siktar på en tipp-topp-tillvaro. Jag funderar på att ta pianolektioner. Eller sånglektioner kanske ... eller fotografering kanske vore något ... eller jag vet inte. Jag vill lära mig något i alla fall.

SKÖN SÖNDAG! Skönhet går före skönhet ... så är det bara. Särskilt idag.

Jag ser fram emot att gå till jobbet imorgon!

Vad är det som händer?

Jag fattar ingenting. Ett litet barn huggs ihjäl ... det är elände överallt. Jag orkar inte ens tänka på allt. Det är för mycket. För mycket för att jag ska kunna förstå. Hur kan det vara så? Vad är det som händer? Jag vill inte, jag vill blunda, jag förstår inte. Vad kan jag göra?

Jag förstår inte. Det enda jag vill är att alla ska vara lyckliga. Alla. Jag kommer ofta på mig själv med att leva i en fantasivärld. Jag ser alltför ofta världen genom ett barns ögon ... naiv ... oförmögen att förstå. Vad är det som händer? Jag är inte ensam om att blunda för verkligheten.

Musik då. Kan inte musiken rädda världen? Musik ska byggas utav glädje ... Är det så? Musik ska byggas utav känslor. Musiken förstärker allt jag känner och vet. Musik gör mig lycklig, gör mig bedrövad, gör mig kär, gör mig helt förvirrad.

Det går inte.

En vänlig själ vill ingen illa
Ett skadat hjärta hatar stilla
En trasig tanke skadar alla
Ett brustet psyke får oss att falla

Vad ska vi nu göra
Vem kan oss hjälpa
Vi måste börja höra
Annars kommer vi att stjälpa

Sov gott mina vänner, dröm om något sött
Sedan ska vi reagera, det finns ingen tid att vara trött

Dagens visa: Himlen är oskyldigt blå

Natti natt min skatt (jag har ingen)

Tomhet

Jag är så full av tankar och känslor att jag känner mig helt tom. Jag är trött.

Ska min bergochdalbaneresa aldrig ta slut? Kan någon ge mig en stabil tillvaro?

Vad jag tjatar om mig själv hela tiden. Hemskt egentligen när det finns så mycket elände. Men så länge jag inte känner mig stabil kan jag inte rädda världen. Var sak har sin tid.

Dagen ha varit ganska innehållslös så nu sätter jag punkt.

Arg

Hela dagen på jobbet kände jag mig arg och irriterad. När jag kom hem fortsatte jag att vara arg men ilskan övergick stundvis till att jag istället kände mig ledsen. En värdelös dag med andra ord. Inte hade jag någon lust att fara på träningen heller ... men som så många gånger förut var det den som fick mig på bra humör till slut. Ge mig en boll och jag blir oftast glad. Måste göra av med lite energi för att få energi. Jag måste börja träna. Det går inte att fortsätta tro att jag är aktiv bara för att jag är tränare. Nu är det dags att börja trimma kroppen! Snart är det dags i alla fall ...

Jag måste hitta något sätt att skingra mina tankar. Han finns där redan när jag vaknar på morgonen och trängs med allt annat jag har i huvudet. Han stannar hela dagen och skjuter undan alla tankar på kvällen. I bästa fall är han borta om nätterna. Träning lär fungera bra mot detta. Där har jag ännu ett skäl. Jobbigt.

Dagens ord: Aggression
Morgondagens måsten: Ta ALLT med en klackspark och le som fan precis hela tiden
Veckans önskan: Kom tillbaka ...

Knas

Idag kom jag på att det kanske finns en del saker att ta tag i nu när jag inte är student längre. Ska jag till exempel fråga banken om jag ska börja betala avgifter för typ kortet och så nu eller? Hur ska jag göra om jag vill betala terminsavgift fast jag inte studerar? Ska jag meddela skolan att jag inte är student längre eller förstår dom det ändå? Jag måste helt enkelt ta reda på lite saker. Välkommen till vuxenlivet!

Livet är bra knasigt liksom. Papper är knasiga. Mycket knas. Jag sorterade tonvis med papper idag. Ska man spara lönespecifikationer från 1998? Eller halvårsbesked från banken från de senaste tio åren? Hur ska jag veta det?

Till sist, men långt ifrån det som tar minst plats i mitt liv just nu ... kärleksbekymmer är knasiga. Kan man ens kalla det för kärleksbekymmer när det kanske inte är kärlek utan bara något annat, något liknande, något i närheten liksom.


Du öppnade mitt hjärta, väckte min sovande själ
En glädje större än smärtan, aldrig kommer mitt farväl
Glimtar av solen, en gåva svår att förklara
Jag behöver ditt ljus, kan inte låta dig vara
Om bara, om bara ...


Nä, knasa mig hit och knasa mig dit
Jag ska sluta att gå på nit efter nit

Världens bästa nöje!

Stå på händer gott folk!

Vem bryr sig om att man ser ut som en gris?

Bitter och fet

Det är så enkelt att må bra. Så lätt att genom små förändringar bli en lyckligare människa. Jag, som det geni jag är, och min lika kloka vän pratade om det igår. Vi konstaterade snabbt att det verkligen inte behöver vara svårt att styra upp sitt liv till att bli lite bättre. Vi hade de perfekta lösningarna på hur än den ena, än den andra skulle kunna ändra sitt leverne för att må bättre. Vi hade till och med perfekta lösningar till oss själva. Enkelt. Men förbannat svårt. Jag verkar alltid hamna i konflikten mellan teori och praktik. Att veta vad man ska göra är inte så svårt, att veta hur man ska göra det är inte heller svårt men att verkligen göra det är ibland rent utav omöjligt.

Efter det snillrika samtalet igår blev jag än mer övertygad om det jag länge har fruktat ... om jag inte styr upp mitt liv snart kommer jag att sluta som en bitter och fet rugguggla. De två egenskaper jag sist av allt vill kännas vid. Bitter och fet. Kan det bli värre? Inte i min värld.

Nej, nu lyfter jag mitt glas och hurrar för livets glädjeämnen! Tänk på sånger så vackra, hav som svallar. Tänk på naturens skönhet och alla vackra människor. Tänk på skratt, tänk på kärlek. Tänk på att livet är fantastiskt, nu och för alltid. Vad härligt det är att leva (trots allt).

Om livet är lite jävligt ibland så är det bara för att det ska vara så. Utan motgångar, inga framgångar. Utan gråt, inga skratt .... och så vidare. Ni vet.

Kärlek och glädje till alla!


Trött

Jag är så himla trött idag. Efter en dramafylld helg och en fullt-upp-vecka (jag vet att det bara är onsdag) så känner jag mig lite sliten. Både i kropp och själ. Det blir till att sova tidigt ikväll. Jag tror det tog på krafterna att festa till i söndags men vad gör man annars när man sitter fast i Hudiksvall på grund av snöstorm? Mina kärleksbekymmer, eller vad jag ska kalla det, tog definitivt på krafterna. Det är jobbigt för huvudet att lära in en massa saker på jobbet och det tär att tänka på uppsatsen. Det är inte konstigt att jag är trött idag.

Bredvid mig ligger Lipton och gnäller oavbrutet. Han vill ut och ragga. Det kan inte vara lätt att vara hund alla gånger. Jag får nog dra på mig kängorna och ge mig ut i kylan. Sweet att det är snö i alla fall = )


Det är inte lätt när det är svårt


Jag skiter i teori och praktik ...

... det blir inget sånt nu. För vem bryr sig om svammel när hjärtat är trasigt. Teori vs. praktik när det gäller kärlek vill jag inte ens tänka på. På något vänster känner jag mig trots allt glad och harmonisk. Det var så trevligt att jag inte kan låta bli att gå runt och le. Men det var ju tragiskt också. Hur ska jag få honom när han inte känner de rätta sakerna? Det går inte. Det är nog dags att traska vidare på min färd genom livet och jag får tydligen traska utan kärlek ett tag till. En sak är i alla fall säker: Depp ska inte förekomma i mitt liv på ett bra tag nu. Inte förrän den dagen det är mitt efternamn  :- )    (Se där, ett leende)

Trasig, arg och olyckligt kär
Knasig och glad men smärtan den tär
Det som var rätt var nog fel
Tom blev hel men saknar en del
Tiden kanske kan vända vad jag känner
Men nu gör det ont och tårarna bränner

Dagens musik: Weeping Willows

Veckans uppgift: Plugga övertalningsstrategier

Snipp, snapp, snö och sol
Godnight says Jen, the freaky fool



Vem läser och varför?

Jag är lite nyfiken på vilka som läser min blogg. Och varför. Själv tycker jag att den börjar bli alltmer tjatig ... det är samma trams om min överarbetande hjärna, samma gnäll om hur svårt det är att få jobb och samma bergochdalbanehumör som återkommer om och om igen. Det är ju i och för sig mitt liv jag beskriver så det vore konstigt om jag hade skrivit annat än om hur det faktiskt är och vad jag känner. Och jag skriver mest för att det är så bra att skriva av sig lite ... jag behöver skriva helt enkelt.

Jag får nog fortsätta fundera på vilka som läser och varför eftersom ni är lite dåliga på att kommentera :P

Till helgen väntar Stockholm mig. Förhoppningvis blir det en lugn och skön helg med lite shopping och mycket skratt. Det blir skönt att komma bort från Svallet en stund, jag börjar få klaustrofobi här i min lilla flyttkartong. Omväxling förnöjer och trygghet tråkar ut (tänk om jag kunde förstå det någon gång och vara mindre rädd för förändringar). I teorin är allt så enkelt. I praktiken är det förbannat svårt.
Hm ... teori vs. praktik  får bli mitt nästa inlägg. Spännande.

Nu gnäller voffsingen, det är dags att ge sig ut i den ishala världen.

Sweet singing on the ice
To decide, toss a dice

No more thinking
No more anxiety
Always winking
Come to me variety

That'll be my life quite soon
Blue moon, blue moon
Banka in vett och fason

Tjitjing!

Tankeknäpp

Du gör mig förvirrad. Lycklig, olycklig ... ivrig och tveksam. Det enda jag vet är att du gav mig glädjen tillbaka. Så oavsett vad som händer är det värt att ta reda på ... om inte annat så slipper jag ju filosofera så mycket sedan. Just nu är jag fast i grubbleriernas värld men det gör inget.

Jag har jobb till och med mars! Känns skönt.

Det är dags att sova, drömma och fundera. Men först lite korsord såklart :-)

Natti

Upp, ner, upp ... och ner igen

Gnissel, prassel och fnitter, Varmt, kallt och varmt igen. En luftmadrass som stinker gummi och en kropp som protesterar. Mina två nätter på luftmadrass på regementet i Falun kan beskrivas så här: Jag sov för att jag var dödligt trött, inte för att det var skönt.

Helgen i Falun har kantats av skratt, tårar, spänning, ilska, förhoppningar och nerver. Cuplivet är underbart men hårt. Jag har pendlat mellan att vara zombie och hysterisk tränare som vill, vill, vill ...
Klart att det knäcker en. Cuplivet är underbart!

Vi började bra ... dalade lite ... ryckte upp oss rejält ... och sjönk till botten. Stress, krämpor och förkylningar satte en otrevlig punkt på helgen. Men jag ska försöka ta med mig det som var bra. Nu är det bara att träna vidare och utvecklas. Vi ska bli bättre när vi är som bäst. Vi måste bli bättre när vi är som sämst. Finns det någon som är bra på den psykologiska biten (=den viktigaste biten) när det gäller idrottsprestationer? Hjälp mig!

Livet i övrigt ...
Jag blir galen på telefonkontakt!! Snart får jag veta mer. Finns något? Jag hoppas ...

Godnatt 


Kan någon bestämma?

Det finns hur mycket som helst att göra. Tusen vägar att välja. Och jag funderar, och funderar ... och funderar lite till. För jag kan inte bestämma mig. Medan jag velar fram och tillbaka hinner resten av världen tusentals mil, och jag står stilla. Inte helt förstås. Jag som person utvecklas hela tiden men det är kanske inte det optimala att ha som det senaste årets erfarenhet i ett cv. Möjligen går det att visa på fördelarna med mitt långa sysslouppehåll om jag får komma på en arbetsintervju men det går knappast i ett cv eller personligt brev ... vilket innebär att jag inte kommer att få gå på någon intervju. Därför önskar jag nu att någon bestämmer vad jag ska göra. Skicka iväg mig någonstans eller tvinga mig att söka jobb jag inte vill ha (men kan få). Gör något!

Min beslutsångest handlar egentligen om den ständigt pågående matchen: Hjärna vs. Hjärta.
Förnuft eller känsla ... vilken sida vinner? Ingen såklart. Det är konsekvensen av att jag aldrig kan bestämma mig. Ärligt talat så vill jag ju inte att någon annan ska fatta mina beslut så det här är, som jag säkert skrivit hundra gånger redan, något jag måste jobba på. (Men gör det då pucko!)

Dagens lärdom: Tänk först, fråga sedan
Dagens ska: Fatta minst ett beslut utan att tänka så mycket.

Imorgon bär det av till Falun på handbollscup!! Hoppas, hoppas att det går bra!


Jag tror det ljusnar

Det blir nog ett bra år trots allt ... jag hoppas och tror att det blir så. Jag har hittat två jobb som jag verkligen vill ha så jag ska lägga manken till och skriva asbra ansökningar. Och jag känner nästan för att skriva klart min uppsats också =)  Kors i taket.

Idag har jag träffat världens finaste kille! En liten krabat som bara är fem dagar gammal. Han var helt underbar och han har världens finaste föräldrar! Jag längtar tills jag träffar honom igen!

Så, livet känns inte lika nattsvart idag som det gjorde igår. Visserligen är inte allt tipptopp men det är bättre och det är ju huvudsaken.

Ids varken skriva bra eller intressant idag så jag lägger ner nu. Mer om livet kommer en annan dag.

Ciao!

Nytt år ...

... nya sorger. Jag trodde att livet skulle bli bra bara det förbannade djävulsåret 2006 tog slut. Istället blev allt bara kaos. Jag hoppas att tiden kan läka alla sår. Jag hoppas att du vet innerst inne att jag aldrig vill dig illa.

Det skulle kunna bli en lång svart blogg idag men jag känner mig alldeles tom. Det finns en positiv sak med tilvaron just nu i alla fall: Det kan bara bli bättre. Och jag tänker se till att det blir det ... på ett eller annat sätt.

Mina nyårlöften:

* Bli en bättre människa (jag är tydligen hemsk)
* Jobba på att bli lycklig igen (det blir svårt just nu men framöver kanske det går)
* Börja träna (jag vill verkligen)
* Sluta snusa (snart i alla fall)
* Börja äta bättre (måste tänka långsiktigt)
* Förinta morgontröttheten (måste börja med att sova bra)

Jag vet att det är korkat med så många och stora nyårslöften men det skiter jag i. Idag skiter jag i allt.

Hur kunde det bli så här?