Nothing Else Matters ...

Tänk om jag hade tagit mig i kragen och köpt biljetter till Metallica. Det är egentligen det enda jag är säker på att jag vill göra. Jag får skylla på att jag inte har någon att gå med men det kanske är en dålig ursäkt.

Just nu tänker jag så här: Jag känner det jag känner och inget annat spelar någon roll.

Jag är en överempatisk person som ägnar miljoner timmar åt att känna med och för andra. Det ska jag sluta med. Starting now. Jag måste tänka på mig ... because nothing else matters ...

Natti

Mmmmm

Ljuvlig middag på Löran igår! Det enda oljuvliga var att jag körde hem. Till riktigt god mat ska det vara riktigt god dryck  ... och Ramlösa räknas, i detta fall, inte som en riktigt god dryck. Men rimmad, halstrad sikfilé ...  MUMS!!!! Och vad vackert det är där ute. Tänk att jag aldrig varit där förut. Pinsamt.

Jag trodde den här veckan skulle var evigheters evigheter lång men innan jag ens hann snyfta över att det bara var måndag så är det nu plötsligt torsdagkväll och bara en dag kvar innan helgen. So sweet  : -) Jag har finfina planer för helgen. Imorgon blir det middag på Oleary's med Angel och några andra (vet inte vilka än). På lördag ska jag och mina ex-kollegor laga spanskt, dricka vin och sen fara ut på krogen en sväng. Förhoppningsvis blir det lugnt men askul både på fredag och lördag. Men man vet väl aldrig riktigt hur det slutar innan det är slut.

Sommarhav .................................................................................................................. det är kärlek

(och som det ser ut får jag nöja mig med kärleken till havet)


Vilken underbar midsommar

Midsommarhelgen spenderade jag i stugan med familj och släkt. Hur härligt som helst! Vi har dansat runt midsommarstången, åkt båt, ätit hur mycket som helst, sjungit, snapsat, slappat ... och så vidare. Har haft det underbart helt enkelt! Det är inte illa med en stuga på världens vackraste ö  :-)

Såg små supersöta, duniga måsungar också  :-)  Och pratade faktiskt tyska med våra tyska gäster (oh my ... måste damma av kunskaperna snarast).

Tyvärr klantade jag mig lite natten mot söndag. Körde sönder propellern ... missade att det blev grunt och stenigt
:-(  Men jag antar att det är sådant som kan hända även den bästa (fast när det gäller båtkörning är ju jag i och för sig sämst).

Well (nåväl?), jag kommer leva länge på den härliga midsommar som varit.

Hoppas på att jag hinner med stugan mycket denna sommar.

Ciao


Hantera hur?

Det är svårt att veta hur saker och situationer bäst ska hanteras. Jag brukar ofta undvika hantering. I alla fall när det gäller svåra och jobbiga saker. Det brukar fungera att låtsas som ingenting. Säkerligen ingen bra metod på lång sikt, men vem vet hur framtiden ser ut ändå. Alternativen brukar vara nergrävande grubbel eller rasande ilska. Och visst kan det vara bra men jag vet inte om det alltid hjälper. Förmodligen är det i alla fall bättre än att stänga in saker. Jag har ibland svårt att tycka att det spelar någon roll hur mycket klokheter jag får in från böcker, vänner och andra människor. För i teorin är det mesta enkelt. Att hantera skit är lättare sagt än gjort. Jag har svårt att lura mina egna känslor och tankar. Hur jag än vrider och vänder på något så kan jag inte ta bort de reaktioner som kommer. Visst kan jag fundera över varför jag reagerar som jag gör, och visst kan jag försöka bryta mönster men det kan vara svårt att hinna med sånt när livets fortsättning följer pågår precis hela tiden. Det går säkert att välja hur man vill hantera saker och situationer. Dit har inte jag kommit än. Men det är egentligen inget jag lider av ... för ska jag vara helt ärlig så har jag inte haft så värst mycket motgångar i mitt liv. Inte hittills. Jag behöver egentligen inte fundera över det här nu. Sweeeeeet!!

Natti

Trots att det är ett h**vete ...

... så måste man nog kyssa många grodor innan man hittar sin prins. Jobbigt att han inte bara kan komma och knacka på min dörr. Börjar ge upp hoppet om att han verkligen finns.

Snart blir jag galen. Hjälp!

Svisch

Jag hinner knappt tänka. Tiden svischar förbi och veckorna känns kortare än någonsin. Jag får ingenting gjort.
Ska tiden fortsätta att svischa så här resten av livet? Isåfall känner jag mig lite stressad nu.

I tanken ligger jag ofta en eller ett par dagar före i tiden och då kan det kännas som att jag missar det som händer just nu. Men det blir lätt så när det är något inplanerat hela tiden. Och ändå känns det inte som att jag gör något. Hur går det ihop? Och hur får jag tiden att gå ihop? Det är lurigt.

Ge mig några goda råd! Men rabbla för tusan inte upp några slitna klyschor.



Trött och sliten

Jag får nog inse nu, en gång för alla, att jag är för gammal för att festa två dagar i rad. Känner mig totalt sliten efter helgen. Känns ju bedrövligt att hela måndagen ska kännas seg och tung. Nej, det blir helt enkelt inte tvådagars någon fler gång. Möjligen Gatufesten då om jag ska gå på den.

Eftersom jag känner mig så trött och sliten ska jag ta och städa undan lite käder och sortera tvätt ... fy, vad trist. Men någon gång måste jag ju. Klädbergen har växt sig alltför stora redan.

Låtom oss fröjdas

Ååå, dessa lyckliga studenter. Jag kan inte annat än halvavundas dem. Tiden precis innan och under studenten var ju så sjukt rolig. Har varit på två studentmottagningar idag och jag blir så nostalgisk. Det var en helt perfekt tid i livet. Då var jag ung och obekymrad. Eller? Det var nog ganska mycket funderingar på framtiden och trubblerier då också men så här i efterhand minns jag det bara som en helt fantastisk tid. Livet var en enda stor fest. Det händer fortfarande att jag sjunger studentsången, skrattar och njuter av gångna tider.

Men nu ska jag återgå till verkligheten. Imorgon ska jag jobba och i helgen ska jag trixa ihop jobbansökningar. Skulle egentligen ha skickat iväg en senast idag men har inte hunnit med mig ...

Sjung om studentens lyckliga dar
Låtom oss fröjdas i ungdomens vår
Än klappar hjärtat med friska slag
Och den ljusnande framtid är vår

... jaaaa, och den ljusnande framtiden är faktiskt fortfarande min. Jag vet att det bara går framåt och uppåt.


Jaha, gammal som gatan

Om mindre än en timme är det exakt 25 år sedan jag föddes. Klockan 22.22 smäller det och hela världen kommer att stanna upp och hurra högt och länge. Bara för mig :-)

Flicksen och knattarna har varit här och fikat. Det är alltid lika kul att umgås men jag känner nu att tystnaden, som infann sig när de for, är ganska skön. Så nu sitter jag och njuter av lugnet. Och jag njuter av att jag fortfarande är närmare 20 än 30 :-) Börjar kanske få lite åldersnoja, jag har ju inte åstadkommit något än. Eller jo, klart jag har det, men kanske inte så mycket som jag skulle vilja. Äh, jag hinner!

Fick en kalasbra present! Ska boka in en tid för lyx så snart som möjligt. Massage, ansiktsbehandling, ögonbrynsfixning ... helt klart välbehövligt.

Nu ska jag krypa upp i soffan, snurra in mig i en filt och slötitta på tv.  Skönt.

Natti natt

Tufft schema idag

Så är det bara att sätta igång då. Jag ska städa, putsa, feja och flänga runt och grejja. Handla, dona, syssla och kanske hinna pyssla. Ska träna på min konst och slipa på finessen, kommer inte känna av den vanliga tristessen. Spisen ska poleras och mattorna ska piskas. Men först ska alla grytorna och faten diskas. Jag ska baka, laga, hacka och dessutom röra. Det vore fint om en vän kom för att störa. Så hoppas jag på tid för lite pärlknåperi. Kanske en god paus i mitt stora skafferi. Och ut i solen vill jag ju förstås. Därför är det dags att börja städrocka loss.

Om rytmen i texten känns väldigt knasig så är det för att du läser den på fel sätt. Det beror absolut inte på att den faktiskt är ganska haltande :-)

Det blir hektiskt men kul idag! Nu blir det uppladdning med frukost, korsord och musik.

Dagens motto: Det finns inga genvägar till pedantens hjärta.

Sommarsol

Äntligen juni! Jag älskar juni! Juni är det finaste jag vet. Men jag har ett bekymmer ...

Jag känner verkligen, på alla möjliga plan, att det är dags nu att hitta någon att älska. Jag kan ju inte leva lycklig bara för att jag älskar juni. Jag vill hitta någon. Någonstans. Men vem? Och hur?

Sommarsol, förväntan och glädje. Det är juni för mig. Härliga dagar, ljusa nätter och skön musik. Det är juni för mig. Skratt i goda vänners sällskap, ljuvlig mat och underbar natur. Det är juni för mig. Men var är kärleken?

Ljuv och skön sommartid
Kom och sätt dig här bredvid
Ljusa stunder och fin energi
Vi drömmer oss bort, bara vi
Det är sommarsol, dagen är fri

Äh, vilket uselt rim :-) Jag börjar tappa stinget. Uppryckning sker snarast.

Ciao