Det är slutet på ett decennium

En dag till och sedan är det över. Gamla trista 2009. Vad har jag att säga om detta år som halvt om halvt passerat obemärkt förbi? Vad var bäst, sämst, högst, lägst, finast och fulast? Det vet inte jag. Äckligast var nog bussturen hem från Härnösand idag. Klev in i en kvalmig, fuktig och illaluktande buss. Ska det vara så? Luften var tjock av kväljande svett- sprit och äckellukt. Jag dök in i min halsduk och stannade där.

Men, nog finns det väl mer att säga om året än så ...

Jag har haft kul och tråkigt. Gott och ont. Och jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt. Jag är lycklig över mitt nya jobb men saknar samtidigt mitt förra. Saknar Angel också. Tycker om att det är massor med snö nu men skulle vilja resa iväg till solen en sväng. Skulle vilja renovera också. Jag har inte mycket att ångra men har kanske haft ågren ett par gånger. Det finns inget mer att säga om mitt 2009 annat än att det är detaljerna som gör det. Alltid.

Nu kör vi! 2010 väntar på dig och mig och alla andra. Var snäll!

Kallt inne, kallt ute

Det är kallt nästan överallt. Ute i mörkret och på alla ställen inne. Men aldrig, aldrig i mitt sinne. Jag fryser mer än någonsin förut. Men ändå verkar jag alltid vara på väg ut. Brrrr ... promenerar bort och cyklar hit. Men det värmer i hjärtat att snön är vit. Und so weiter ... jada, jada.


Till annat. Jag trivs fortfarande hur bra som helst på jobbet :) Tänk att det känns så bra! Dessvärre så börjar mitt sköna singelliv att urarta och jag går mot deprimerande desperation. Det är rätt trist att vara den endaste singeln i helaste världen. Faktiskt. 

Ja, men det är förbannat kallt ute i alla fall. Jag som har fryshusgener borde vara härdad men ta mig tusan så verkar det inte vara riktigt så. Nog överlever jag mina promenader till och från bussen här hemma och i Härnösand men sedan är jag mer eller mindre frusen dagen lång. Därför har jag shoppat idag :) En superfin och varm kofta från Esprit. Den tar jag med till jobbet och har som filt!

Back to Ugly Betty.



En dag ingenting

Mycket lite har blivit gjort idag. Kanske mer än ingenting men ändå knappt någonting. Jag trodde att jag skulle ge mig ut i kylan för att få både frisk luft och några ärenden avklarade ... men icke. Känner mig helt väck av tristess och slöhet. Skönt att jag får åka och jobba imorgon :)

Nu har jag åtminstone kommit så långt som till tvättstugan. Och faktiskt så har jag kört dammsugaren och ställt iordning allt jag ska ta till återvinning. Så helt värdelös har jag inte varit.

Det kanske är förkylningen som gör mig så slö och låg. Kanske är jag helt slut efter några intensiva veckor på nya jobbet. Mycket att ta in, mycket att processa. Det är nog bara så att jag behövde ett par totalt tomma dagar och det har jag haft nu. Vaknar som en ny människa imorgon och hoppar jämfota till bussen :)

Men först ska jag köra igång mer tvätt och ta reda på alltihop.

Färdigjulat

För min del är julen slut för denna gång. Det var den redan igår då jag åkte från stugan faktiskt.

Det har varit en härlig och lugn jul på Åstön. Bara familjen, massor med mat och en del spelspelande. Givetvis tog vi vår traditionella Julaftonspromenad också :) Mot havet och den enorma lycka som det ger. 

Igår när jag återvände hit till stan gjorde jag något så ovanligt som att stanna hemma hela kvällen. Det var många år sedan jag inte var ut på Juldagen. Lite konstigt och trist men jag kände inte alls för det. 

Idag har jag mest bara känt mig tragisk. Onyttig, ensam och tom. Jag skulle ha stannat och mått gott i stugan ett par dagar till men det är lite sent att komma på det nu. Kanske får dra iväg på rea imorgon och shoppa mig gladare.

Nu ska jag hänga framför tv:n en sväng innan jag endera hittar på något skoj eller går och lägger mig. 

Till sist: JAAAAAA TIMRÅ VANN!!!! :D

  

Juletid, julefrid

Nu kan julen komma när den vill. Jag är (nästan) färdigpackad och iordningställd inför helgen som väntar. Det blir raka (eller sneda) spåret till stugan efter jobbet imorgon :) Somnade nästan vid nio ikväll men vaknade till ordentligt när jag promenerade till macken för att köpa snus till helgen (är långt till macken när man är på vischan).

Naglarna är strax röda. Jag har köpt chips för att ha EFTER julen ... om jag av någon anledning inte redan har vräkt i mig saker för ett år framöver. Och jag väntar nu bara på att väckaren ska ringa ...

God Jul söta du. Jag vet inte när jag återvänder men eventuellt ser du mig i stan igen redan på Juldagen.

Det händer saker

En hektisk dag på jobbet. Det är härligt när det händer saker :) Vissa grejer hade jag gärna slängt i papperskorgen idag men det var bara för att jag inte kunde lösa problemen på egen hand och alla som kunde hjälpa mig hade dragit hem när jag behövde dem. Jag låg nämligen efter hela dagen ... dels för att jag tillbringade tid på en annan avdelning för att lära mig mer om hur dom jobbar och dels för att den sena bussen imorse inte bara var sen från start utan även fastnade på E4 typ mellan Kiruna och fjärran. Eller i närheten av Härnösand. Tack och lov så var bärgarna snabbt på plats och dessutom var busschauffören en man med ett glatt humör :D Försenad blev jag i alla fall och det resulterade i att jag var kvar på jobbet lite längre än dom flesta.

Mer då?! Jooo du, jag har lärt mig att köra skurvdragare idag :) Både fram och back! Jag är varken dummare än tåget eller ohändigare än ohändigast. Det är bara det att jag typ aldrig har använt en skruvdragare förut. Men mina nya kollegor verkade lita på min förmåga att klara av uppgiften vi stod inför. Tack för det!

Nu ska jag sova. Det blir förhoppningsvis en riktigt tidig morgon imorgon. Natti.


Helgens härligheter

Helgen närmar sig sitt slut. Det enda som återstår för mig är att slå in julklappar, se på tv, duscha och kanske sandpappra lite. Om du vill veta vad jag har gjort i helgen kan du fortsätta läsa ...

Fredagen spenderade jag förstås på jobbet. Väl tillbaka i Sundsvall trampade jag raskt hemöver i iskylan. Gjorde ett snabbt stopp på Curres gatukök för att inte behöva laga middag. Jag var hemma en liten sväng och blev sedan upphämtad av A&P för att slippa promenera till Gieken i den minst sagt kalla kvällen. Och sedan, glögg och SingStar med tjejerna hela natten lång! Eller, nja, nästan hela natten ... vid ett ungefär begav vi oss ner till stada och Oscar. 30+ är verkligen bra mycket bättre än vanliga kvällar på Oscar :) Jag är imponerad att jag tog mig igenom hela kvällen. Var sååå trött och ful, men sådant får kvitta när man har kul :D

Lördagen blev inte särskilt effektiv för min del. En liten sväng på stan och sedan for jag hem till mamma och pappa för att umgås med Lipton som var ensam hemma. Käkade pizza, kikade lite på hockey och piffade sedan till mig innan det var dags att åka till E.ON Arena för att se på Sissel - Strålande jul. Det var en fin konsert men mina förväntningar uppfylldes inte helt och hållet. Men ändå ... vilken fantastisk röst hon har!! Helt makalös.

Söndagen är inte slut ännu men hittills har jag haft en trevlig dag. Vaknade lagom tidigt och sent. Jag tog det lugnt och njöt av morgonen. Traskade sedan till stan för att köpa de sista julklapparna. Jag började med en fika på Barista, behövde ny energi efter promenaden i snöyra. Sedan strosade jag runt i några timmar och hann med det jag behövde hinna med. Skönt. Nu har jag precis ätit middag. Tomatsoppa och ciabatta.

Jag har visst blivit lite förkyld men inte mer än att jag tänker vara frisk om en dag eller två.

Snickerimaskinskurs

Nej, jag sov oroligt inatt också. Och blev lite sen imorse :( Tur att bilgrabbarna är avslappnade typer ... stress verkar tack och lov inte vara en stor del av deras livsfilosofi. Jag har ju lyckats vara i tid dom andra mornarna så det var inte någon katastrof. Frågar man storebror så skulle han säga att jag är sen minst nio gånger av tio och det skäms jag för men jag gör alltid mitt allra bästa för att vara i tid. Jag lovar! Men nog om det.

Jag har en spännande torsdag att se fram emot :) Det står kurs i snickerimaskiner på schemat! Vet inte exakt vad för maskiner det blir men någon slags hyvel eller så skulle jag gissa. Blir nog kul :) Jag hoppas på att bli proffs så småningom.

Nu ska jag krypa till kojs. Ska testa tidigare sänggående ikväll för att se om det hjälper eller stjälper. Natti 


Som sovsvårigheter

På sistone har jag sovit gott om nätterna. Kanske lite för få timmar men ändå bra. Tills nu ...

Vaknar tvärpigg mitt i natten och snurrar runt läääänge. På morgonen är jag bara kvartsmedveten om väckarklockorna. Tack och lov så har jag hunnit i tid till mina karlpolare (egentligen carpool) hittills men jag är rädd för att jag kommer försova mig vilken morgon som helst nu. Kanske inte ska bekymra mig över det för det är väl det man tror som blir sanning. Det är jobbigt i alla fall att jag sover illa nu igen. Lite julledighet kanske ställer allt till rätta ... jag har så mycket nya saker i huvudet som behöver få sjunka in. Ja, så är det nog.

Så inatt ska jag sova som en prinsessa. Stör mig inte!


Sankta söndag

Ikväll hände något ovanligt. Jag var i kyrkan. Kände ett stort Luciafirandebegär helt enkelt. Jag har så många fina minnen från alla Luciatåg jag vandrat i genom skolåren. Det är något alldeles speciellt med Lucia. Så jag hamnade i GA-kyrkan ikväll och njöt av fina sånger och en stämningsfull atmosfär. Det är sällan jag söker mig till kyrkan helt frivilligt men just ikväll ville jag verkligen dit och jag är glad att jag gick.

Dagen har jag spenderat på läktaren. Såg en och en halv handbollsmatch. Det var länge sedan jag såg handboll live så det var trevligt. Gårdagen spenderade jag faktiskt också på en läktare. Var i Sporthallen och kikade på gymnastikuppvisning. Gissa om jag blev totalt sugen att vara med?! Ooo ja!

Snart slut på denna söndag. Dags att göra sig redo för en ny arbetsvecka!

Jag såg

Ännu en arbetsvecka till ända. Jag kan inte säga annat än att jag trivs sjukt bra :) Det är alla tiders liksom. Idag har jag sågat en bräda (eller var det en planka?).

Jag såg att framtiden blir ljus!

Kära Tomten

Jag behöver inga julklappar. Har varit snäll och så men önskar bara att alla i hela världen får ha det bra. Saker och sådant är inte viktigt för mig.

MEN ... om jag ändå skulle försöka komma på något som jag vill ha ...

Cykel
Snö
Mobiltelefon
Kavel
Bil
Renovering av badrum och kök och hall
Kläder
Guld och gröna skogar
Motorcykel
Klocka
Idrottsarena
Skridskor
Förälskelse
Kajak
Sängkläder
Små, små ord av kärlek
Resecheckar
Smycken
Trummor
... och så vidare

MEN ingenting är viktigare än att alla mår bra. Jag önskar mig absolut ingenting.

Regngråa stunder

Är det vinter? December?

Tragiskt dåligt väder nuförtiden. Jag vill ha snö och bus! Jag är säker på att Lipton längtar efter snön också ... stackarn som inte har några bamsestora högar att hoppa runt i.

Äh, jag har verkligen ingenting att skriva. Ska äta lite choklad och sedan städa. Jippie!!

Det har bara börjat ...

... och det har börjat bra!

Det är många känslor när man börjar ett nytt jobb. Och många tankar som snurrar. Den här första veckan på jobbet har tagit på krafterna. Allt är nytt och det är mycket att ta in. Ändå känner jag mig full av energi och när jag satt på bussen hem igår så insåg jag att jag längtar till måndag. Jag hoppas att det fortsätter att vara så här bra!

I torsdags hade vi julfest. Skön start liksom :) Det var jättetrevligt och jag hade riktigt kul. Jag känner mig nästan lite lyrisk över alla härliga människor.

Jag ser fram emot en spännande fortsättning på detta. Tills vidare ska jag fundera på timmerjiggar, hyvelstål och sågblad. Tänk vad kul om jag blir proffs på sånt!

Jag är där nu

Två dagar på nya jobbet är avklarade. Trött är jag men bra har jag haft det. Alla är så trevliga! Stämningen är skön :) Det blir långa dagar ... tolv timmar från att jag lämnar hemmet på morgonen till jag landar i hallen igen. Men det är knappast hela världen.

Jobbpremiären igår firade jag med en grabbkväll kan man säga. Jag och broren gick till O'learys för att se hockey. Träffade på en bekant till bror och ett par kompisar till bekantingen som vi delade bord med. Riktigt trevligt! Jag behöver se nytt folk i min stillsamma värld. Snyggt folk är helt klart ett plus :) (Upptaget folk kan vara lite minus.)

Ikväll ska jag försöka röja undan lite här hemma och sedan sova. Måste vara pigg och utvilad imorgon när vi ska ha julfest på jobbet :D

Därför: The End.