Livet är underbart

En riktig semesterhelg, det är vad jag har haft. Visserligen hälsade jag och mamma på mormor igår och det var inte så semestrigt men ändå skönt att fara dit. Vi tog en sväng till morfars minneslund också och det var fint. Sedan bar det ut till Åstön, världens vackraste ö. Där har jag bara varit, ätit gott och lekt. Klev faktiskt ner i havet också och det var ganska skönt. Jag älskar att vara i stugan! Önskar bara att jag hade någon som skulle vilja följa med mig dit. 

Idag har varit en underbar dag. Solsken och allt!




MIn älskling hade nog en underbar dag han också. Här vilar han efter lek och bad.


Jag ska bli med en till

Jag ska försöka föröka mig. Det lär säkert ta några månader plus nio till innan det är i hamn men det är inte den stora graviditetsepidemin som har drabbat (eller förunnats om man så vill) mig. Det är förstås bloggsjukan. Jag tänker starta en till. Så småningom. Jobbar för fullt med olika uppslag till inriktningar. Ja, jag ska försöka mig på en seriös blogg. Kommunikation, pr, reklam, marknadsföring och sociala medier ... det är ju sånt som ligger nära till hands för mig men jag tvivlar på att det är där min nya blogg kommer att landa. Får se helt enkelt. Har minst tjugo idéer just nu men ingen klockren, jag vill hitta ett eller ett par områden som jag känner att jag kan paddla på med ett tag utan att sjunka.

När, var eller hur har jag inte spikat. Men den som väntar på något gott ...

Tjingeling! Do your thing :)


Fredagsfest

Solen skiner och livet leker! Ser fram emot en öl på stan med JoG ikväll :) Det är det som kallas prima liv mina vänner.


Men först ska arbetsdagen avklaras. Kanske ska jag hinna med en sväng till systemet också ... nja, får se.


Det där med cykling

Jag fascineras av alla dessa cykelkampanjer (alltså sådana som syftar till att få fler att ta cykeln istället för bilen). Exempelvis Inga löjliga bilresor och Nya Vägvanor. Jag tänker inte ge mig på kampanjerna som sådana eftersom jag inte ids fundera på det just nu (men kan väl för sakens skull tillägga att jag gillar mycket av idéerna).

Det som fascinerar mig är att folk faktiskt tar bilen överallt. Till pizzerian, till gymmet, till affären, till fotbollsträningen, till grannen, till brevlådan, till centrum, till återvinningsstationen ... till överallt. Och för mig verkar det vansinnigt galet. Jag cyklar eller går till alla dessa ställen och det är inte på något vis särskilt svårt. Nu har jag förstås ingen bil men även om jag hade haft en så skulle jag antagligen vara för lat för att ta bilen när det är så enkelt att hoppa på cykeln (jaja, den som lever får se men jag tror så nu i alla fall). Visst åker jag bil en hel del också men jag gör väldigt sällan sådana där totalt onödiga bilresor. Hoppas på att kampanjerna faller väl ut, det kan vi alla behöva.

Några saker kunde göra det ännu trevligare att cykla:

Vettiga cykelvägar i Sundsvall (är tydligen på gång).
Cykelvänligare format på ICAs påsar (det har jag önskat).
Inga parkerade bilar längs vägarna (svårt skulle jag tro).

p.s. Jag vill inte få några kommentarer om att jag bara är rädd för att ge mig ut och köra bil. Låt mig istället leva i tron att jag är förnuftig, miljövänlig och hälsosam. d.s.

Dröm söta drömmar

Kvällen försvann och jag är trött. Nu väntar sängen. Jag släcker och drömmer mig bort. Om det är bort jag vill? Jag lär drömma något i alla fall ... som vanligt.

Hoppas att du drömmer söta drömmar inatt.


Stockholm bokat

Nästa helg drar jag och U till Stocholm för att fira nationaldagen. Eh, nej det är inte därför vi åker dit förstås men det kommer säkert att hända lite roliga grejer i stan under helgen. Mycket folk lär det vara också. Vi hade tur som tusan att vi fick tag på vandrarhem :) Jag hoppas på fint väder och bra shopping. Min shoppinglycka brukar inte vara så stor i den stora staden. Egentligen brukar min shoppinglycka inte vara särskilt stor någonstans. Jag har vandrat lottlös genom alla Sundsvalls butiker denna vecka och veckan innan det ... och veckan innan det. Endera är jag sämst på att shoppa eller så finns det helt enkelt inget som passar mig. Jaja, hursomhelst, det blir skönt att lämna Svallet för en stund. Men innan dess ska jag hinna med att ... ja, göra ingenting ungefär.

Har du några idéer på roliga aktiviteter denna vecka eller nästa är du välkommen att ringa :) Alla förslag mottas kanske inte med entusiasm men jag lovar att jag hänger med på nästan vad som helst.

Runt Alnö en sväng

Jag och syster försökte få tag på en räkmacka på Alnö idag. Det gick ganska dåligt. Vi började på Hamnstugan vid Spikarna. Stängt! Fortsatte till Vindhem. Stängt! Gjorde ett sista försök på Piren. Stängt! Så gick det med det. Vi landade istället på Charm på Birsta City och där åt vi en riktigt god skagenbaguette. Funkade ju det också. Drog en promenad runt Sidsjön efteråt för att trampa ner maten lite.

En perfekt helg

Fredag: Tidig hemgång från jobbet. Promenad och fika med Angel och Johanna. Vi kom på den lysande idén att spontanfesta. Sagt och gjort ... vi käkade middag och förfestade hos Jo. Lekte Lindas frågelek och hann sedan med att besöka Svenssons, Stadshuset och Oscar. Vi svängde förbi Kebabcity på vägen hem och försökte sedan ha efterfest hos Jo men vi var kanske lite för trötta för det :)  Vi hade en riktig superkväll i alla fall! Hur kul som helst!

Lördag: Lite trött, lite bakis och så. Jag tog en rejäl sovmorgon men pallrade mig till sist ur sängen och promenerade till Jo för att se film och hänga med henne och Angel. Vi tog oss en liten promenad, käkade pizza och hade det allmänt bra. En perfekt bakisdag helt enkelt. Kvällen tillbringade jag hemma i soffan och kikade på film.

Söndag: Sovmorgon igen. Ullis ringde och var ute på promenad och jag fick följa med! Hon promenerade förbi här och hämtade upp mig och sedan gick vi runt Sidsjön. Underbart väder! Jag behövde både sällskap, sol och motion så det var ju super. När jag kom hem pysslade jag på lite och så. Kom på att jag kanske kunde cykla med Johanna till jobbet och det gjorde jag. Så då fick jag njuta lite mer av finvädret samtidigt som jag fick röra på mig :) Hur bra som helst! Nu ligger jag i soffan och känner mig glad över den perfekta helg jag haft.

Det var helgen i stora drag ... tror inte att jag har missat att ta med något viktigt eller intressant ;-)

Kom igen nu!

Planen var att tvätta kläder och motionera. Så blev det inte alls. Jag åt en glass, ett skrovmål och drack ett glas vin. Och jag tog en fet portion tristess till det. Nu är jag tjock. Inte tjock på riktigt men alltså det är så det känns. Jag har lagt på mig ett par kilon de senaste månaderna och det känns obekvämt (eftersom kläderna inte passar så bra). Jag vill aldrig bli pinnsmal igen (den enda gången jag varit det var kroppen trasig och ur funktion på grund av att jag gått och dragits med obehandlad diabetes ett tag) men jag vill absolut inte bli fet heller. Aldrig. Det här är faktiskt ett sensationellt inlägg ... vikt och sådant har egentligen aldrig brytt mig så värst. Visst har jag nojjat över grejer och visst har kroppen alltid varit ett aktuellt ämne men faktiskt så har jag för det mesta varit nöjd med min fina figur. Men nu inser jag att jag måste överge det tragiska med att äta på grund av tristess. Och jag måste börja träna. Jag måste ha måsten, annars går det inte.

Jag säger: Kom igen! En uppryckning är vad jag behöver. Och kanske någon att bränna fett med.


Godisknäckt

Tänk vad korkat att köpa Skittles och Turkisk peppar på flygplatsen. Och tänk vad underbart! Både igår och idag har jag vräkt i mig. Nu är jag helt knäckt, sockerbombad typ. Men vad gott det är! Jag önskar att Skittles fanns här. Bästaste godisarna i världen!

Har en knäckt axel också :( Var på handbollsträning och lekte lite. Det gör ont när man struntar i att värma ordentligt. Jävla axel. Men kul var det förstås!

En helg i Prag

Nu är jag hemma igen. Landade i soffan vid åtta igårkväll.

Dagarna i Prag var underbara! Härlig atmosfär, vackert, perfekt hotell, skönt väder och fantastiskt bra helt enkelt. Jag är så nöjd! Några glimtar som är värda att berätta mer om kommer här ...

Lugnet och känslan i Prag var nästan magisk och jag trivdes otroligt bra i den sköna omgivningen. Jazzorkestern som spelade på torget i Gamla stan gjorde mig totalt lycklig. Självklart köpte jag en skiva :) Ölet måste förstås få mycket cred! Alldeles särskilt gott var det som serverades på U Fleku. Vackra hus vartän vi tittade. Toaletterna var fräscha så gott som överallt och tur var väl det eftersom vi konsumerade ganska många öl per dag. Allt var hur bra som helst! Jag återvänder gärna till Prag. Helst imorgon!

Jag hade problem med min kamera så får se till att kopiera lite bilder från familjen. Här kommer några bilder i alla fall.

           

            


Säg till om du vill följa med när jag åker tillbaka till Prag :)

Off I go

Snart sovdags, snart vakningsdags. Taxin hämtar mig vid kvart i fem imornbitti ...

Jag är packad och färdig. Vi hörs när jag kommer hem från Prag! Förmodligen är jag packad och färdig då också ;)

Tjingeling!!

Jag hittar inga kläder

Jag har varit ledig idag! Skönt med sovmorgon. Har strosat på stan i flera timmar men shoppat alldeles för lite. Jag har konstaterat följande fel på min kropp: Jag är för kort, jag har för små bröst och mina lår är för stora. Detta resulterar i att tunikor, klänningar och kjolar blir för långa vilket förstås inte ser bra ut, toppar sitter fel och leggings ser jag inte klok ut i. Jag blir vansinnig. Det som är så knäppt är att jag inte har några problem med min kropp (förutom att jag lagt på mig några kilon på sistone). Jag borde väl kunna hitta kläder som jag inte ser dum ut i?! Vansinne! Dags att bli rik och bara köpa skräddarsytt.

Köpte ett par skor i alla fall, bara enkla vita tygskor. Och ett grönt linne på Kharma som jag inte är helt säker på om jag gillar. Alltså det är jättefint men kanske inte på mig.

Nu ska jag packa till Prag. Åker tidigt på torsdag så lika bra att komma igång med packningen idag.

Sen sist och så

Jag är hur mätt som helst. Åt hamburgare och strips för att bättra på min viktökning ( ... eh, näe).

I helgen har jag hunnit med två barnkalas. Småknattar överallt och massor med gott fika! Solsken och blåst om vartannat, både ute och inne. Annars har jag väl inte gjort så mycket. Typ sett hockey, kikat på handboll, spelat trummor, dragit några valser på dragspelet och givetvis har jag suttit här i soffan.

Nu är jag trött efter en påfrestande dag på jobbet. Trött i huvudet. Ska vara ledig imorgon och shoppa :-D Grymt!


Nervöst

Kvällens match närmar sig. Spännande och nervöst. Jag hinner precis hem från dragspelskursen till matchstarten. Hoppas jag! För det mesta drar vi över tiden men jag vet att åtminstone en av tanterna vill hem och se hockey :)

Heja Sverige!!

I övrigt är livet ganska onervöst.


Tänk så här

Jag sprang på några underbara ord idag. Så klockrena, så sanna, så perfekta! Jag snurrade omkring på redaktionen.se, läste en artikel som heter 10 sätt att göra ditt företag sexigare och hittade denna kloka uppmaning: sluta lek kontor och var en människa. Det är förstås lite ryckt ur sitt sammanhang här i min blogg men fortfarande sååååå himla bra :) Jag känner igen mig i tanken och vet nu att det är något jag kan uppmuntra till i min framtida fantastiska karriär.

I like a lot!

Regn går också bra

Sundsvall var grått idag. Regn men fortfarande vår. Jag säger: Det går bra det också!

Jag klättrar snart på väggar och berg ... det kryper i kroppen. Jag vill ut, jag vill ha kul, jag vill leva, jag vill allt. Det känns som det ska när det är vår. Jag minns så väl att jag kände precis likadant för drygt tre år sedan när jag var nybliven diabetiker. Visst kände jag en massa mörka saker också men den lyckliga vårkänslan regerade om och om igen. Tänk att jag är en sådan årstidsperson. Fascinerande.

Eftersom jag älskar våren får jag leva med att det regnar vissa dagar. Våren gör mig hoppfull. Det spelar ingen roll hur kliché det är med vårkänslor och allt ... det är något jag känner och det är på riktigt.

Häng på, var glad och spela brännboll!


Kul och konstigheter

Den här dagen har varit lång men ändå svischat förbi på något vis. Alla planer hanns inte med men det kommer fler dagar.

Jag började med att vakna förstås. Cyklade till Aina som fyller år idag. Lek och tårta och solsken! På väg hemöver stannade jag och handlade lite. Kom som vanligt hem utan något vettigt i kassarna. Jag fattar inte varför det inte finns någon rolig mat att köpa. Eller är det bara det att jag tycker det är trist att laga mat?

Hann precis hem till handbollen på tv. SIsta semifinalmatchen mellan Alingsås och Hammarby. Slutade med hemmavinst för Alingsås som därmed är finalklara. Det var en ganska ospännande match så jag hoppade över till hockeyn ibland och övergick sedan helt och hållet till hockeyn strax innan slutsignalen i handbollsmatchen. Ganska ospännande hockeymatch också men det gjorde ju inte såå mycket :)

Så har jag ätit middag och fixat lite här hemma. Nu ska jag ner i källaren med grejer och sedan hoppa in i duschen innan Van Veeteren börjar.

Jag har haft kul idag men en konstighet hände för en stund sedan, ett udda telefonsamtal.  Precis som igår kan jag inte lova ordagranna citat eftersom jag inte har ett fotografiskt minne.

Telefonen ringer.
Jag: Jenny
NN: Eh ... hej, vilket riktnummer har jag slagit?
Jag: 060
NN: Jaha, har jag hamnat i Sundsvall. Hur har vädret varit där i helgen?
Jag: Jättebra!
NN: Jaha, jag ringer från Hälsingland. Här har det varit kanonväder, nästan för varmt ibland.
Jag: Okej, vad härligt.
NN: Ja! Jag kom nyss hem från Holland, där var det sommar. Jag har varit två dagar på modevisning.
Jag: Okej, vad härligt.
NN: Oj, är du kanske upptagen med nåt?
Jag: Hrm ......... nja alltså inte direkt.
NN: Vem är du då som låter så trevlig.
Jag: Eh ... jag är väl bara jag.
NN: Hur gammal är du då?
Jag: Uhm ... vart sa du att du skulle ringa egentligen??
NN: .... 090 ............... till Umeå.
Jag: Okej.
NN: Vill du lägga på? Väntar du besök?
Jag: Eeeeh ............. ja alltså..... nej, men alltså ....
NN: Okej, men ha en trevlig kväll.
Jag: Tack detsamma.

Jag vet inte om det var någon som busringde, fulringde eller faktiskt ringde fel. Skumt var det i alla fall. Han (NN) var ju inte otrevlig men det var ju konstigt ju. Jag vill varken vara naiv eller förstörd av det fula samhälle vi lever i .... så vad ska jag tro? Var det en trevlig person som faktiskt ringde fel eller var det en knäpp skummis??? Det lär jag aldrig få veta.

Sköna svar

Idag har jag fått tre klockrena svar på mina frågor. Helt underbart! Jag kanske inte citerar ordagrant här men ni lär fatta poängen.

1. Jag frågade min systerson Kasper vad han läste för tidning. Svaret: En tidning.

2. Jag frågade Tobbe vad han gör nu. Svaret: Jobbar på ett företag.
 
3. Jag frågade Angel hur länge potatisen varit i ugnen. Svaret: Den har varit där ett tag.

Totalt sköna svar helt enkelt :-) Jag blev inte så mycket klokare men vad gör väl det.

En annan skön grej som hände idag ...

På väg till Angel och Therese cyklade jag förbi Statoil och köpte mig ett sexpack. Trampade sedan vidare mot Haga och njöt av det det härliga vädret. Ända tills ... KRASCHPANGBOM! Vad var det? Påsen med sexpacket totaldog och ut for ölen. Två burkar pajade och det blev en ölfontän där jag stod. Sweet :-) Typiskt att sådana där saker ska hända när man är ensam. Det var rätt kul i alla fall, dagens äventyr.

Nu har jag nyss kommit hem. Det är varmt ute! Hur härligt som helst. Återigen önskar jag mig ett täcke och en hunk att ta med ut och stanna där hela natten. Finns det något härligare än nätter utomhus?