Mat & potatis

Jag släntrade ner till Cherrys wok för att skaffa middag. Det blev biff med bambuskott och champinjoner. En klassiker som alltid funkar tänkte jag. Och det var grymt gott! Hah! Nu är jag mätt och nöjd. Slapp kocka också :) Är det något jag är vansinnigt less på så är det att laga mat till mig själv (jag kan i och för sig inte tänka mig att jag gladeligen skulle ställa mig vid spisen om jag hade sällskap heller).

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag har jobbat förstås och efter det blev det shopping med syrran. Vantar och en jacka fick jag med mig hem ... och så lämnade jag tillbaka två tröjor jag köpte förra veckan.

Äh, tillbaka til Idol :) Sedan blir det Oskydigt dömd eller Grey's Anatomy ...

Men fan vad jag skulle vilja att någon kom hit för att pyssla med mitt hår, klia mig på ryggen, massera mina axlar och bara krama mig.

Kanske dags för kvällsfika snart :) Mätt och nöjd är jag sällan långa stunder.

Jaha

Jag har inte varit på skrivarhumör de senaste dagarna. Har lite tankar att streta ut. Det bästa skulle förstås vara att skriva fritt, bara flöda ut miljoner ord ... men det gör jag inte här. Jag verkar sväva mellan bra och dåligt på något vis. Jag insåg igår att jag bygger ett mörker. Och det har liksom skett omedvetet. Jag har det bra och har, framförallt på sistone, gjort roliga grejer och varit nöjd med mycket i mitt liv. Men, så verkar jag alltså även ha lagrat dåliga känslor som jag ska arbeta bort nu. Typ så.

Det kanske verkade nattsvart det där men bekymra dig inte om det du. Jag tycker om att klättra så snart är jag på topp igen. Appropå det så vill jag att någon följer med och testar klättring, på vägg inomhus alltså.

Well ... that's life.

Från det ena ...

... jag köpte två böcker idag :) Älskar att köpa böcker!

Svenska varumärken i hus och hem och Nemi

Mer blädderböcker än verklig läsning egentligen ... så jag ska kanske återvända till bokhandeln och shoppa lite mer :)  Någon som har idéer på härlig höstläsning?

.

Kvällens kompisar

Jag läste i Lindas blogg om försvunna kolabollar, blev inspirerad och vips så sitter jag här med två glassar mindre i frysen. Konstigt hur det kan bli. Kvällens söta sällskap: En Magnum Classic och en Twister. Jag vet att det kan verka dumt att äta två glassar men nu blev det så. Och vad gör väl det? Det som är så bra med glass är att man inte behöver en ursäkt för att vräka i sig den ... det går ju inte att sitta och smutta på glassen hela kvällen direkt.


                     

Nu är jag ganska mätt. Inte alls sugen på glass.


Fredagsförströelser

Så är det äntligen fredag :) Jag är lite halvbakis efter gårdagens besök på O'learys. Men det var det värt för vi hade riktigt trevligt även fast Timrå inte vann. Jag blev lite förvånad för jag var så säker på att dom skulle vinna ... men men ... 

Denna fredag ska jag roa mig med att jobba, besöka Biltema, lägga patiens, ta en runda på Birsta City, lösa korsord, se Idol, kika på film, äta chips, sticka ... och säkert något mer halvkul. Det blir nog en tidig kväll i alla fall. Morgondagen bjuder på skogsäventyr och födelsedagsfest :)

Jag ser långa moln som sträcker sig
Det gråa vädret säger tjena, hej



Alla stjärnor till Allstar

För mig blev Allstarkvällen kort. Är nyss hemkommen från invigningen av Sundsvalls nya sportbar Allstar. Ja, min vistelse blev kort men jag är säker på att jag kommer att återvända många gånger. Det kändes lite konstigt att kliva in där jag klivit in så många gånger förut nu när allt är omgjort. Men fint var det! Rikigt stiligt :)

Jag hann med ett par öl och så fick vi god mat. Det smakade fint och var precis sådan där mat som jag gillar :) Mycket folk var det också ... tyvärr inte så många jag kände. Det var synd. 

Det är inte så svårt att säga om Allstar kommer bli ett favvoställe eller inte för jag tror nästan att det kan bli det. Det var liksom my cup of tea även om jag kände mig lite vilsen just ikväll. Mingel och tillställningar av detta slag har jag ingen naturlig fallenhet för.

Halvt på förhand ger jag Allstar alla stjärnor. Alltså tio av tio. För jag vet att när jag i framtiden besöker stället med mitt favvogäng så kommer vi att ha det bra :) Vi kanske kan boka in en hockeykväll snart?

Strax godnatt.


Sportbarshäng

Det ser ut att bli ett par rundor i baren denna vecka ...

Ikväll är det invigning av
Allstar! Nice med en ny sportbar i Sundsvall. Jag och syrran besökte Allstar i Luleå och där var det riktigt fint. Jag hoppas på en bra kväll! Imorgon är det äntligen dags för Timrås första match i Elitserien :) Jag och Jens ska bänka oss på O'learys för att käka och kika. Heja Timrå! Det ska bli riktigt roligt att komma ut bland folk och få lite liv och rörelse i den annars ganska gråa vardagen.

Såå, tack vare dessa happenings slipper jag tvätta och städa :D I alla fall dessa dagar.


Jag är så fin nu

Idag kom armbanden jag beställt från HildestamDesign. Jag är så fin nu när armbanden är på! Tror inte att något kan vara mer jag än dessa armband. Så rätt liksom. 


            

Titta vad fina!! (jag vet att bilden är skräpig men det blev så)


Har dessutom varit hos frisören så nu är håret fint också. Lite bottenfärg och toppning var precis vad jag behövde. En gnutta skönhet kan behövas :)

Det var bara det.



En dag i skogen och så ...

Planen idag var att kika på Giffarna i solskenet. Så dök några andra alternativ upp som jag inte kunde tacka nej till. Fotboll är ju inte min grej ändå ...

Jag hängde med syrran, Tim och Oskar till Södra. Vi mjukstartade med Tarzanstigen och äventyrade oss sedan runt Björnstigen. Det är så härligt att vara ute och leka! Knattarna hade nog roligt dom också. Jag önskar att det fanns en stig till där på Södra, en riktigt spännande och farlig en. Det skulle jag älska :)

Efter skogen åkte jag med bror till Skönsberg för att titta på handboll. Och som jag har längtat efter det. Det var bara det att matchen var en bedrövelse. Inte alls den roliga handboll jag saknat. Synd. Giffarna förlorade också idag så det hade kanske inte varit så upplyftande att se den matchen heller.

Efter lite soffhäng här hemma satte jag fart och putsade fönster. Kors i taket! Det jävliga är att det regnar nu. Äh, det är inte hela världen. Jag har en rolig vecka att se fram emot och det betyder sju gånger mer än regn på nyputsade fönster.

TjaTjing!

.

Stjärnklart

Jag såg stjärnor ikväll! Det är magiskt med den första riktigt stjärnklara kvällen på hösten. Känslan jag får är lika härlig som när den första snön faller och när syrenerna slår ut. Det är lätt att älska våra årstider :)

Nyss hemkommen från JoW kan jag nu tippa omkull och sova sött. Ser fram emot en skön sovmorgon. Får se om det blir fotboll eller handboll imorgon.

Natti

Dagens disk

Tänk att jag har gjort lite nytta idag. Helt sanslöst skönt känns det.




Nydiskade, glänsande och redo att lysa i höstmörkret :)

Kom och mys!

.

Jag ska inte till Luleå

Det visade sig efter långt och länge att någon annan fick jobbet i Luleå. Jag skulle inte säga att jag gråter störtfloder över att inte få just det jobbet men det är alltid lite knäckande att inte bli vald. Skulle jag börja fundera över hur många småknäckningar jag samlat ihop nu så tror jag att jag faktiskt skulle bli helt knäckt. Den här gången kan jag intala mig själv att det beror på min överkvalificering för, och tveksamhet till, tjänsten. Det skulle jag kunna göra. Jaja ... jag och syrran fick en rolig tripp till Luleå och intervjun var väldigt trevlig så helt lottlös gick jag inte ur striden. Och jag gillar ju jobbet jag har :)

Men iallafall så kan jag alltså lugna alla er (2 eller 3?) som inte skulle kunna vara utan mig här i Sundsvall :)

Nu ska jag duscha av mig bitterheten och sedan se Idol. Hm, någon sådan lär jag väl heller aldrig bli.



Suckers.


.

Trötthet och värk. Men dop också!

Nu är det nära till sängen vill jag lova. Efter en dag av halvt hjärnstillestånd på grund av sådan värk som återkommer varje månad är jag trött, slut och less. Har väl inte visat mig från min fina sida idag och det känns lite jobbigt det också. Men vad göra?

Det enda jag vill berätta innan jag stänger för dagen är att helgen var riktig bra :) I lördags var jag på dop. Mina kusinbarn Theodor och Sander döptes i underbara Skeppshamn (där jag för övrigt planerar att gifta mig för den som undrar). Det var ett fint dop och barnen var ju supersöta :) Efter dopet blev det middag på Holmö Brygga. Mmm, god mat och gott sällskap! Så kul att träffa alla!!

Natti

.


Sällskap i tvättstugan

Jag tvättar ikväll. Det är ju rätt trist som du vet. Och ännu värre blir det med oönskat sällskap. Rubriken syftar inte direkt till sådant tvättstugesällskap man hör talas om ibland utan det är spindlar jag menar. Stora, små, äckliga och superäckliga. Jag vill inte att det ska bo spindlar i tvättstugan. Finns det någon vänlig själ som kan ta hand om min tvätt framöver? Snälla.

Nu ska jag återgå till tv:n och alla värdelösa program som visas.


Fotboll, kors i taket

Giffarna vann! 2-0. Det var en riktigt härlig kväll att sitta ute och se fotboll. Faktiskt så var det roligt att titta på machen. Jag är ju inget fotbollsfan direkt (till skillnad från 85% av världens befolkning) men uppskattar denna konstiga sport lite mer för varje match jag ser. Det är väl som med allt annat.

Te och godnatt!

Sov gott

Doktorn sa att jag mår bra!

Ingen dödsdom här inte :) Fina värden hela vägen sa doktorn. Skönt, då kan jag ju skjuta mitt nya, hälsosamma leverne en bit framåt. Sedan, du vet.

Det är ingen idé att oroa sig.

Tjing!

Alltså, denna vecka

Jag vet inte om jag ska tycka om den här veckan eller inte. Det är full fart som kommer råda veckan igenom och det vardagliga kommer att varvas med flera roooliga saker. Men jag känner mig nästan trött redan nu ... bara av att tänka på allt.

Chefen (a.k.a. pappa) är på älgjakt så jag får sköta the Office bäst jag kan, med möjlig assistans då det finns mobilkontakt i skogen. Det kommer såklart att gå bra men jag får ändå lite ökad puls när det dyker upp knepigheter på jobbet. Imorgon ska jag till min diabetesläkare. Jag kanske får dödsdomen efter min halvt ohälsosamma sommar. Egentligen tror jag inte att det kommer vara så farligt. Skulle något vara dåligt så har jag ju möjligheten att börja ett nytt liv på onsdag :) Imorgonkväll blir det eventuellt Giffarna för mig och Ullis. På onsdag ska jag tillbringa kvällen i tvättstugan :( Värdelöst! Har även fått det fina uppdraget att mata L&A:s katter. Jag gillar att kunna vara till någon nytta här i världen och dessutom får jag en anledning att ta ett par cykelturer (korta iof men ändå). På torsdag ska jag och Ullis på förhandsvisning av Flickan som lekte med elden. Blir bra det! Och till sist så åker jag direkt till stugan efter jobbet på fredag för på lördag ska jag på dop där :)

Ja, alltså, det är mest roliga grejer så jag ska inte klaga. Snarare är det nog bra att det händer lite. Det är bara att hoppas på att jag kommer iväg från jobbet i tid varje dag så ska det inte behöva bli stressigt.

Så nu vet du vad jag gör denna vecka.

Nu Himmelblå.

Morgonstunder

Det är precis sådana mornar som denna jag vill ha. Vaknade tio över sju och kände mig helt utvilad, pigg och glad. Låg kvar i sängen en liten stund. Läste och tittade på Krambjörnarna. Nu har jag ätit en supermumsig frukost, sitter och läser tidningen och kikar på Nyhetsmorgon (snacka om att multitaska med tanke på att jag dessutom skriver här). Dags för kaffe.

Fler härliga morgonstunder till alla!

.

Framåt natten ...

Jag älskar den här (från Björn Skifs sida). Text och musik av Peter Himmelstrand, framförd av Björn Skifs. Den är så klockren, förutom att jag faktiskt inte har någon särskild jag saknar.



Det blir alltid värre framåt natten

Dagarna och kvällarna
då lever jag

Trivs med mitt jobb
Har kompisar att snacka med, det flyter

Sticker ut och tar en öl
Och hör ett band
Jag dansar väl och mår rätt fint av värmen från nån flicka

Det blir alltid värre framåt natten
Långt från alla ljusen alla skratten
Ligger vaken
Tänker på dig
Minns för mycket
Å är ensam

Hittar alltid på nånting
Gör vad jag vill
Har ingen att
Ta hänsyn till
Och ingen tid att passa

Går på bio
Spelar squash
När jag får lust
Och käkar sent och dyrt och gott
Har det rätt bra på kvällen

Det blir alltid värre framåt natten
Långt från alla ljusen alla skratten
Ligger vaken
Tänker på dig
Minns för mycket
Å är ensam

Det blir alltid värre framåt natten
Långt från alla ljusen alla skratten
Ligger vaken
Tänker på dig
Minns för mycket
Å är ensam

Det blir alltid värre framåt natten
Långt från alla ljusen alla skratten

Det blir alltid värre framåt natten



True that.

Är jag här nu?

Jag funderar på det där med att leva i nuet, att vara närvarande och här. Det är så rätt att tänka så. Och samtidigt så fel. Jag vet inte om det går att hitta en bra balans mellan nu och sedan. Om jag vill vara här och nu så vill jag ha det bra. Om jag vill ha det bra om hundra år så kan jag inte bara ha det bra här och nu. Ibland så utesluter det ena faktiskt det andra. Det jag syftar till är bland annat livsstils- och hälsogrejer. Jag satt och funderade över hur i h****te någon kan bli asfet. Förmodligen genom att leva för stunden. Jaja, det går att byta njutning mot njutning men det kan säkert vara svårare än det låter. Alltså, jag vet att det här blev aningen förvirrat och enkelspårigt ... jag menar bara att det är svårt att vara helt här och helt nöjd med nuet om jag samtidigt ska ta hänsyn till konsekvenserna av nuet. Jag äter chips och dricker vin ikväll. Så jag har det bra här och nu men våndas ändå över att kvällens njutning förstör för mig på lång sikt. Det här är bara ett litet halvvettigt exempel på det svåra i att vara här och att tänka på sedan. Har du några bra tankar kring det paradoxala i livet får du gärna ringa mig.

Men nog om det. Jag skyller svamlet på att det är den stora fredagströttheten som slagit till.

Appropå att jag dragit igång med stickandet igen (gårdagens inlägg) så kan jag avslöja att mina stickor (heter dom så dom där pinnarna man använder?) egentligen inte alls är mina. När jag gick i mellanstadiet var jag så dålig på syslöjden att jag fick ta med stickorna hem över sommaren för att träna och sticka färdigt det som skulle göras för att bli godkänd. Och det verkar som att jag tränar fortfarande :)

Aja. Ha en skön helg.


p.s. Om du vill äta det godaste någonsin ska du ta jordgubbskräm, frysta blåbär och mjölk. Rör ihop! d.s.

Bits and pieces

Jag ser mig omkring men kan inte prioritera. Försöka sticka, försöka få ordning på kameran, försöka hitta inspiration eller försöka lägga mosaik (ja, utan fogar)? Det är det jag funderar på ikväll.

                              

Livet behöver inte vara svårare än så. För även om det är svårt att sticka, fixa kameran, inspireras och mosaika så kan jag knappast påstå att kvällens bekymmer ger mig gråa hår.

Om jag inte köper en bil Aina så kanske jag kan köpa en ny kamera. Då skulle jag kunna ha miljoner roliga (men fula eftersom jag är en usel fotograf) bilder här i bloggen. Äh, förresten ... jag lägger nog pengarna på gott fika, underbar mat och snurriga drycker som vanligt.

Jaja, godnatt.

Med shopping som topping

All energi är tillbaka! Jag har återfått mina krafter efter hängigheten som varit. Det är strålande tider typ.
För att fira denna uppryckning har jag shoppat lite idag :) Bara för att toppa den sköna känslan. Det blev en tröja och, tack gode gud, en halsduk/sjal (snart kan jag nog öppna en affär och sälja halsdukar, sjalar och scarfes).

Ska försöka få tag i pärlemormosaik nu. Har hört att det kan finnas på en Pandurobutik i Stockholm. För dig som inte vet så är jag mitt i ett långdraget mosaikprojekt och plötsligt utgick det jag behöver mer utav ur Panduros sortiment. Typiskt att jag inte köpte tillräckligt redan från början, typ i vintras när jag började mosaika. När det inte går fort så går det långsamt.

Tjing!




En bil eller?

Är jag sugen på en bil månntro? Njaooooäe. Jo. Det här ska jag fundera vidare på. Tänk dig mig med en bil. En fin audi kanske eller så ...

Natti natt


Sim Simma ...