Sportighetens näste

Hehe ... jag undrar vad sotaren tänkte idag när han (eller hon?) var här. För det första ser det helt bedrövligt stökigt ut (det är inte stökigt, ser bara så ut). För det andra så kryllar det för tillfället av sportsaker som är utspridda över hela Alabama. Det börjar i hallen med en bollsäck med diverse bollar, en träningsväska, en sjukvårdsväska och en innebandyklubba. Det fortsätter i vardagsrummet med en yogamatta, hantlar, hopprep, simglasögon och en gigantisk träningsväska. Haha, vem som helst skulle kunna tro att jag är sportig. Ibland så tror även jag det. Kan liksom få för mig att jag är sportigheten personifierad. Det är helt fel.

Jag tycker om sport, sportar ibland och är kanske lite mer intresserad än många andra. Men jag är inte bra på någon sport och kan inget om sport. Jag bara låtsas.

Köpte förresten handbollsklister idag :-) Ska köra med det på träningen på söndag. Blir askul!! Det var många år sedan jag hade en klistrig boll i händerna. Jag längtar!

Dags att lägga upp en plan för morgondagen. Städning och så på schemat.



Bara fredag kvar

Vilken vecka det har varit ...

Det började med att jag spelade innebandy/basket/volleyboll direkt efter jobbet i måndags för att sedan åka direkt på handbollsträning. I tisdags for jag till Nordichallen efter jobbet för att ställa iordning lite inför mässan dagen efter. Sedan blev det som bekant till att baka när jag kom hem på kvällen. Igår for jag återigen till Nordichallen direkt efter jobbet. Hjälpte till att städa undan efter mässan. Idag hann jag hem en sväng efter jobbet och sedan hämtade mamma mig. Kom nyss hem från Tonhallen där hon och jag varit och lyssnat på Björn Skifs. Jag är inget fan men det var en grymt bra konsert. Björn och hans sköna musiker var riktigt bra!

Nu är det bara imorgon kvar. Och imorgon blir det ganska lugnt hoppas jag. Har lite viktiga ärenden på stan efter jobbet men sedan blir det raka vägen hem till soffan.

Trött och hängig.

Primitiv bakning

Det är inte ofta jag bakar. Det händer så sällan att jag nästan skulle kunna säga aldrig. Anledningarna till att jag inte brukar baka är många. Det blir jobbig disk, det är tråkigt, resultatet är ofta onyttigt ... bara för att nämna några skäl till att låta bli. Idag har jag i alla fall försökt och resultatet kanske blev okej. Har inte hunnit smaka än. Själva bakandet kändes väldigt primitivt ...

Jag använde mortel för att göra ströbröd och handvispade ägg och socker. Ganska roligt i och för sig men jag kände mig primitiv som en stenåldersmänniska.

Jag känner mig hursomhelt sjukt huslig just nu. Ska försöka vara vaken en liten stund till så att jag får hålla fast vid känslan som alltför sällan infinner sig.

Måste smaka på kakan nu :-)


1 förbannat mål

Mitt livs tyngsta förlust. Luften gick ur mig totalt. Att förlora kan jag leva med men uddamålsförluster är vidriga. Det var så viktigt att vinna idag. Så förbannat viktigt. För mig. För laget.

Ett förbannat mål ... att det kan betyda så mycket är ofattbart men ändå i högsta grad verkligt.

Nu är serien över för vår del. Får se vilken placering vi hamnar på när övriga lag har spelat klart sina matcher. Det som länge såg så ljust ut har sakta övergått i ett dunkelt sken av otillräcklighet.

Ambitionen denna säsong var att höja lägstanivån. Failure.


Knagglig kreativitet

Idag har jag totalt misslyckats med allt. Men känner mig ändå nöjd med dagen.

Ville måla en ram men hade ingen färg. Tog nagellack ... gick sådär måste jag säga.
Ville limma ihop några grejer men hade inget lim. Tog nagellim ... gick sådär kan jag nog säga.
Skruvade in en knopp i en hylla. Skulle kanske ha borrat ett hål först för att undvika att spräcka hyllan. Tänkte inte på det. Jag ska ändå slipa och måla om den hyllan så det gör inte så mycket. Fick mig ett gott skratt när jag insåg hur korkad jag var.

Jag är ingen Martin Timell eller Ernst Kirchsteiger (stavas det så eller?). Jag kanske kan bli om jag fortsätter att greja på här hemma. Jag lär mig ju av mina misstag :-)

Hann med att fika med Linda också och det var såklart inte ett misslyckande. Var jättekul att få umgås några timmar! Gott fika dessutom :-)

Nu ska jag hitta mig ett nytt projekt att misslyckas med!

Det är fredag och det är kväll

En bild säger mer än tusen ord va? Här ser du allt jag har (och behöver?)

image11

Snus, pistagenötter, ett glas rött, mobilen (som kanske ringer ... ), insulin. Allt jag har. Långt ifrån allt jag behöver en fredagkväll som denna. Är trött och i stort behov av sällskap.

Min lampa

image12

Jag lovade någon gång för länge sedan att lägga in en bild på lampan jag är kär i.

Vinter? När, var, hur?

image13

Den enda riktiga vinter jag har upplevt iår. På campingen i Boden. Våga älska Norrland!

Trevlig helg gott folk! Kära du.
Jag lägger mig och sover nu.

Skjutgalen?

I dessa tider känns det hemskt att använda ett ord som skjutgalen. Men det är så jag känner mig på varje träning. Jag bara måste skjuta på mål så fort jag får chansen. Ikväll kändes som att jag hade kunnat stanna hela natten och bara mata bollen i mål. Om och om igen. Det är konstigt, jag var ju inte direkt känd för att vara en målkåt spelare back in the days. Kanske är det jag vill ta igen nu ... alla oskjutna skott på mål. Vem vet? Vem bryr sig?
Kul är det i alla fall att skjuta på mål. Roligare än det mesta!

Har ont lite här och där i kroppen idag. Kan vara skridskoåkningen. Kan vara promenerandet i dåliga skor. Kan vara för att jag sköt på mål ouppvärmd igår. Kan vara något annat. Kan vara allt tillsammans. Får hoppas på att jag känner mig mindre gammal och stel på torsdag. Då blir det innebandy, volleyboll, basket, badminton eller något annat kul med några från jobbet. Jag längtar!!

Natti

Handboll, fika, skridskor och tvåkamp

Det är härligt att hinna göra flera saker en dag utan att på något vis känna sig stressad. Idag har jag haft en bra dag och jag har hunnit med mycket utan att något kändes som ett måste. Det är första gången på väldigt länge som en lördag har känts tillräckligt lång.

Jag började med att sova ut (inte för länge men lagom liksom). Promenerade sedan i solskenet till Nacksta och kikade på lite handboll. Tog sedan bussen in till stan och mötte upp mina polers. Vi fikade i lugn och ro (alltså tidsmässigt). Det var kul att träffa alla en sväng, det händer alltmer sällan. Sedan fick jag skjuts tillbaka till hallen och där tittade jag på två halva matcher till. Efter det tog jag en sväng förbi affären och sedan promenerade jag hem och lagade mat. Åt, slappade, tittade på tv och mumsade jordnötter tills jag nästan spydde. Blev toktrött och funderade på att kvarta men klockan var bara halv åtta. Så, jag gjorde ett ryck och begav mig till Midälvaplan och åkte skridskor. Isen var fin och jag hade hela planen alldeles för mig själv. Gick sedan och hälsade på min bror. Där blev det tvåkamp; TP music-style och pilkastning. Jag förlorade i båda grenarna men det är väl det småsyrror är till för :-)

Nu tänker jag sova. Imorgon väntar nya äventyr ...


Snurra med bara

Jag är halvt snurrig och trött efter denna vecka. Har kilat mellan mina två jobb som en liten skottspole (säger man så?). Det är bara att snurra med liksom. Ställa om mina tankar och fokusera. Jag släpper en boll och tar upp en annan. Och ibland får jag helt enkelt passa bollen vidare. Så kan det vara ...

Ikväll kommer jag inte att flytta mig från soffan. Här vill jag slappa. Här vill jag vá.

Jag fortsätter med min nya genre :-)  Sjung/snacka/rappa med ...

Höga berg och djupa dalar
Gamla klyschor som ligger och skvalar
Fattar du noll så är det lugnt
Ignorerar du bara så känns det tungt

Jag vet vad jag vill
Men låt tiden stå still


En boll räcker

Det här med att ha många bollar i luften ... visst kan det vara roligt. Och visst kan det vara struligt. Jag kan hantera det men kommer nog aldrig att skriva i mitt cv att jag tycker om det. För det vet jag inte om jag gör. Ibland, ibland inte.

Har haft en hektiskt dag med många bollar i luften (eller många saker i huvudet). Hann med att jobba på båda jobben, har jobbat lite hemma och har haft mamma och Lipton på besök. Dessutom dök det upp handbollsgrejer som skulle fixas mitt i allt. Det känns fantastiskt att det är fredag imorgon! Jag ska softa mig igenom helgen. Sweet!

En stund idag så tyckte jag inte om mig själv. Jag var en sådan där stressad människa som bara släppte dörrar utan att kolla om någon kom efter. Jag vill aldrig mer vara en sådan människa. Så bråttom kan ingen ha, någonsin.

Det här med många bollar i luften kan vara roligt och det kan vara struligt. Hursomhelst så finns det stunder då jag känner att en boll räcker. För ibland blir det för mycket att hålla i huvudet. Förr eller senare så tappar jag något på vägen.

Stora kramar till alla!

Imorgon ...

Det är tur att jag inte har strosat runt på stan så mycket på sistone. Tycker att morgondagen påminner mig tillräckligt om mitt singelskap utan att jag har mötts av miljontals med kärlekspresentsförslag i alla butiker.

Jag är liksom lite less på att vara ensam. Det finns hur många fördelar som helst och dem räknar jag gärna upp en dag när jag är på det humöret. Men ... dagar som imorgon ... då är det lätt att traggla ner sig i alla nackdelar som finns med att vara singel och okär.  För jag är väl okär? Det är det faktiskt ingen som riktigt vet. Ha!

Jag hoppas på ett leende eller något annat sweet imorgon i alla fall. A kind of happy moment in one way or another. Det hoppas jag på.

Har hittat min nya genre (när du läserna raderna nedan så måste du läsa dem precis så som Petter eller möjligen Dogge skulle ha läst dem :-)

Genom vatten och eld brukar man säga
Allt för dig, det ska jag grejja
Hjärtat slår volter och går i kras
Lyckan var kort, allt blev till knas

Störst av allt är kärleken ... (?)

Te och mackor

Det var flera veckor sedan jag fikade te och mackor på kvällen. Plötsligt blev jag så sugen på det. Synd att jag inte har någon honung. Det hade varit perfekt. Blir gott ändå ... ska fixa när jag har skrivit klart här.

Kom precis hem från träningen. Den var slö som tusan måste jag säga. Får bli en rejäl uppryckning till nästa träning. Så här kan det inte vara. Hur ska vi då kunna ta hem segern i Charlottenlund Cup?

Det blir inte mer idag. Jag måste fika :-)

Fest fallera

Igår var det storkalas för en gammal vän som har gått och blivit 25 :)
Hur kul som helst med fest och folk! Skön stämning och lagom livat.

Lite sliten idag men det var det värt förstås.
Min soffockupation fortsätter. Måste väl äta middag snart. Vad ska jag hitta på dådå?


sjung med ... det är februarifeber

melodi: blinka lilla stjärna

trampa lilla flicka där
vägen lite knagglig är
kanske halkar du en sväng
åker då på lite däng
trampa lilla flicka där
vägen lite knagglig är

that's all folks
vad tror ni om min karriär som songwriter?

ciao


Trötta tankar

Desto mer jag gör, desto mer finns det kvar att göra. Har du någon gång tänkt på att det är så?
Här är mina exempel på att jobb innebär mer jobb:

>> Lägger jag ner lite extra engagemang i handbollen så leder det alltid till att jag hamnar i en hel hög med saker som ska kollas, beslutas om och fixas. Innan jag vet ordet av så ansvarar jag för än det ena, än det andra.

>> Om jag börjar sortera, rensa, dona eller städa här hemma så slutar det alltid med att lägenheten ser värre ut än den gjorde när jag började. Jag lyckas skapa ett kaos vilket betyder att jag har massvis med slit framför mig för att få ordning igen.

>> När jag är på jobbet kommer jag av någon anledning med idéer som i slutändan alltid betyder mer arbete för mig. Vill jag förbättra eller förändra något så kommer ett gäng följdgrejer med på köpet.

Bestämmer jag mig för att göra något kan jag alltså vara säker på att tusen andra saker följer.
Går det någonsin att avsluta något? Kommer jag bli färdig någon gång?

Aldrig färdig skulle jag tro
Men finner kanske ändå ro ...


Jag semlade för tidigt

Kom insmygandes på jobbet vid halv tio idag. Gick raka vägen till fikarummet för att skaffa lite kaffe, behövde vakna till. Kom in i fikarummet och där satt alla. Ovanligt, tänkte jag. Tills jag fick se varför ... semlor!! Hemmagjorda, mumsiga, stora och härliga semlor. Så, så gick det med min lilla plan att bara kila in och hämta kaffe. Jag kan vara lite känslig för situationer som inte blir som jag hade tänkt mig men just idag kan jag lova att det oväntade var varmt välkommet!

Annars idag då. Jag och mamma var i Birsta och som vanligt shoppade jag usligt lite. IKEA och jag fungerar tyvärr inte riktigt. Jag kom hem med en avfallssorterare (tvådelad skräphink) i alla fall. Och hittade superfina gardiner på en gardinaffär :-)

Kvällen har jag tillbringat på en träning. En riktigt kul träning och jag misstänker att jag kommer att ha träningsvärk i armen imorgon. Blev ett och annat skott även från min sida idag :-)

Nu är det natti