Vemodsmusik

Fastän jag inte alls känner mig vemodig så kör jag tidernas vemodsmusikafton ikväll. Weeping Willows bland annat :) Hur bra som helst och helt klart vemodigt lyssnande.

Det är något magiskt med musik. Kan framkalla vilken sinnesstämning som helst vare sig den ligger nära till hands eller inte. Och även om det är, som ikväll, vemodstema så är det samtidigt massor med lycka för att musiken är så bra. Förstår du? Håller du med?

Nu är det sovdags för jag ska upp tidigt som tusan.

Vardagsspänning ...

Jag kan inte klaga på långtråkighet. Det händer så mycket spännande!

Idag, till exempel, så har jag krånglat med iTunes. Försöker ändra betalningsinformationen, eftersom jag fått ett nytt VISA-kort, men det bara klatrar. Kort sagt innebär detta att jag blir vansinnig. En annan grej som höjde spänningen idag var mitt impulsköp på Kicks. Ett läppglans från Smashbox som kan vara det bästa köp jag gjort på väldigt länge. Underbart!

Jobbet var förstås spännande också (som alltid). Jag lär mig något nytt varje dag :)

Stillsamt

En helg utan större äventyr. Det bästa av allt denna helg var att hämta cykeln :) Jag hade glömt hur kul det är att cykla på riktigt, med bromsar och allt. Känner lite panik i nedförsbackarna innan jag kommer på att det är lugnt ... det tar väl ett tag att vänja mig av med det annorlunda cykelbeteende jag har haft på sistone.

Idag har jag städat och tvättat. Som vanligt har jag inte gjort så mycket som jag egentligen borde men jag har fått undan en del i alla fall. Lastade cykeln med skrot och for till återvinningsstationen och det är alltid skönt att få bort sådant. Av bara farten slängde jag ihop en påse med kläder och tog med till en insamlingsgrej också.

Middagen såg jag verkligen fram emot idag. Fisk- och skaldjurssoppa. Sådan där färdig. Tyvärr var soppan en besvikelse, smakade fiskbullar ungefär (vilket inte är något dåligt men jag förväntade mig mer eftersom dom andra sopporna är så goda). Ska jag vara helt ärlig så var det tillbehören som jag såg fram emot allra mest ... rostade mackor och massvis med ljuvlig aioli :) Underbart!

Jag glömde nästan ...
Har tittat på bilar i helgen. Var till Molins och Berners. Jag sprang väl inte direkt på någon drömbil men det var ett stort steg för mig att bara titta. Får se hur lång tid det tar innan jag verkligen tar tag i det här med bilköp. Jag känner mig lite farligt kräsen trots att jag inte har ekonomi för det.

Jag vill maxa

I helgen ska jag förhoppningsvis få lite lugn och ro. Jag vill sätta mig ner och fundera över hur jag ska kunna maxa min inlärning och spara allt som jag tar in. Jag vill allt på en gång och har svårt att förstå att det inte går.

Självklart ska jag ge mig på den där vårstädningen jag planerat också ... men motivationen är inte på topp.

Viktigast av allt denna helg är nog ändå att jag ska hämta min nyfixade cykel imorgon :D Nu har den bromsar!! Jag bara längtar efter att kunna cykla ordentligt igen. Ska nog kika lite på en ny cykel också, spana på vad som finns och så. Kanske tar med min kära oldie till Härnta och skaffar en ny här hemma.

Tills vidare ...


Lyssna, se, tänk och hör
Ta bort allt det som stör
Koppla, lagra, känn och spara
Vägra minnen som vill fara

Låt det bli som på gehör ...

Så såg jag att våren kommit

Dagens observationer:

Gröna grässtrån på marken
Kajakpaddlande i Selångersån
Takvandring i Stenstan
Blommor i Busbacken

Det var bara det. Inte alls särskilt bara egentligen. 

Förutom alla uppenbara vårtecken så har jag även fastnat i ett evigt leende. Det känns nästan magiskt. Kan inte förklara det på annat sätt än att det måste bero på våren ... Eller, jo, det kanske jag kan men jag vill inte.


Tidernas tisdag

Det är något bra med idag. Nästan alla dagar har ju något bra men just idag är det något extra trevligt som ligger i luften. Jag vet inte vad det är, det bara är och det är ju bra :)

Trevligt på jobbet och trevligt på tyskan. Jag käkade förresten Raggmunkar på Hamnkrogen och det var riktigt gott. Inte varje dag jag äter sådana. Nu återstår bara någon form av middag och sedan ska jag nog sova.

Godnatt

p.s. Min cykel är inlämnad på renovering idag. Eller kallas det reparation? Eller reguljärmek? Hur som ... snart har jag bromsar igen :D Tack snälla pappa och storebror för att ni körde dit cykeln! d.s.

Vårstädning?

Jag borde avsluta den vårstädning jag har påbörjat sju gånger. Kanske till helgen :)

Det jag behöver göra, förutom att storstäda, är att rensa bland saker och tingster, kläder och skor, papper och pärmar. Jag gillar att rensa, tycker om att slänga och trivs bäst i en ordnad omgivning men det tar alltid emot att komma igång ... 

I veckan lär jag inte hinna med så mycket så får se hur motivationen är framåt helgen. Ikväll tvättar jag i alla fall och jag har faktiskt gjort en minirensning bland allt tok som dräller överallt. 

Ska hoppa in i duschen nu, ta reda på tvätt och sedan sova. Ser fram emot lunch på Hamnkrogen imorgon :) Och tyska imorgonkväll!


Treårskalas och trötthet

Jag är nog lite trött fortfarande efter fredagens fest. Det tar på krafterna att ha så kul. Nu är jag nyss hemkommen från Albins treårskalas och det är ganska skönt med tystnaden här hemma :) Men det var kul med kalas och att träffa alla vännerna. Angel och Oliver är äntligen tillbaka och det är ju super tycker jag!

Nu ska jag inte göra mer än att fundera över vad jag ska äta. Känner mig lite låg, sådär loj liksom och oföretagsam. Ser fram emot en ny vecka!

Nybadad

Gårdagskvällen spenderade jag i Hornöbergets utebubbelbad. Bubbelbad? Så heter det kanske inte. Det var hur kul som helst i alla fall och jag är aningen sliten nu. Ligger i soffan och laddar för middag på Allstar med L&U.

Sundsvalls handbollsherrar har dragit till Stockholm för kvalspel ... jag väntar med spänning på rapportering.

Annars är det bara som vanligt ungefär. Jag jobbar och är okär.

Sundsvall Cup

En intensiv helg är helt över och jag är helt färdig. Sundsvall Cup har varit en upplevelse (som alltid) även om jag bara hann se typ tre hela matcher detta år. Istället har jag sprungit som en galning på en av hårdförläggningarna  ... runt, runt och upp och ner för trappor. Inte konstigt att jag har sådan träningsvärk idag. Känner mig totalt slut i kroppen och i huvudet men det lär gå över om några dagar.

Jag föreslår att alla som aldrig har besökt Nordichallen under Sundsvall Cup gör det nästa år. Det är kul!

All energi är borta så det blir inga målande beskrivningar av helgens intressanta händelser trots att jag har en stor hög med gott och ont att berätta om.

Nu kör vi!

Ska sova nu och när jag vaknar drar allt igång. Det är cupdags! Ser fram emot en rolig, intensiv, jobbig och spännande handbollshelg. Längtar rätt hårt till måndag också.

Godnatt

Åh, vilken kväll (Oh, what a night)

Jäklarns vad Facebookaktiv jag har varit ikväll. Bara för att jag haft så många andra järn i elden. Telefonsamtal har varvats med textredigering och matlagning (ja, för mig är matlagning någonting stort). Hur minimerar man sådan information som är självklar men ändå inte efterlevs? Jag borde vara expert på detta.

Ja, well, här sitter jag och tänker på att sova. Ska bara kopiera lite grejer till usb-minnet.

Jag har annat på lager också men vet inte hur jag ska förklara mina tankar kring saker som jag enligt gemene man inte har något att säga om. Det är typ vad jag tror i alla fall.

Jag skiter i att utveckla. Godnatt istället :)

Uppför backarna

Efter en lång arbetsdag (tack och lov med tanke på sådant som behövde stökas undan och dessutom positivt flex) tog jag mig upp för Södermalms backar. Undrade flitigt hur jag iddes gå och cykla tokuppför varje dag när jag bodde där. Det var inte så farligt, kom jag fram till, eftersom det var värt besväret för att få bo i det hemtrevligaste och härligaste området i stada. Hursomhelst tog dagens resa uppför på krafterna. Målet var faktiskt Ica Nära Sidsjö ... jag tog en omkrok för cykeln var vid bion ungefär. I alla fall ... jag kom fram till Ica och hämtade ett nedrans bokpaket. I vanliga fall älskar jag bokpaket men det här var ett sådant där som kommer varje år som jag i ett svagt ögonblick tackat ja till att prenumerera på. Suck. Väl på väg hemöver, när bara nedförsbackar väntade mig, fick jag dra cykeln eftersom bromsarna är döda. Vågar inte chansa i full fart. Måste fixa! Min lilla extrasväng mellan bussen och hemma tog ganska lång tid och jag kom hem senare än planerat. Har nu suttit här och pysslat på med lite grejer inför cupen. Och det låter verkligen som att jag bara beklagar mig men riktigt så illa är det inte. Långt ifrån. Är trött bara och känner ingen lust att greja men jag ser fram emot helgen. Handbollscup är kul! Nu är datorn full av chipsfingeravtryck :) Erkänner gärna att jag tyckte mig förtjäna chips ikväll (efter en lång frosserihelg kan jag behöva frossa lite mer). Men nu ska jag tugga klart, stänga av och lägga ner. Huvudet är ungefär lika ostrukturerat som detta inlägg. Jag ser orden framför mig på skärmen och tänker Det där skulle jag inte orka läsa.

Godnatt


I valet och kvalet

Ute faller blötsnö. Jag är hemkommen från stugan och börjar tröttna på gråa skyar. Kikade på handboll nyss men den var tyvärr lite grå den också. Sundsvall-Westermalm i den första kvalmatchen av tre (eller två).

Nu ska jag käka och sedan kasta mig in i datorn. Eller ska jag diska? Eller kila och köpa chips ... eller ... Det kanske blir lite av allt. Är egentligen riktigt sugen på att se en bra film.

Jag gör mat och sedan tar jag tag i allt. Så får det bli.




Påskpinan

Sedan i långfredags befinner jag mig i stugan. Har det allmänt lugnt och skönt och bra. Som vanligt har vi ätit kopiösa mängder mat, godis och grejer. Det enda som stör mig är att jag har några måsten inför handbollscupen nästa helg. Det är inga riktigt betungande grejer men bara att veta att jag borde gör det till den stora påskpinan.

Så, nu ska jag sätta lite fart så kanske jag kan ägna mig åt att bara njuta av ledigheten sedan.