Hockeykväll med Företagarna

Tyvärr såg jag Timrå-Modo igår. Men jag ska börja från början ...

Gick tidigare från jobbet för att hinna med bussen till Oleary's i Timrå. Jag och bror skulle tillbringa kvällen med
Företagarna , ett gäng företagare alltså. Vi började kvällen med att lyssna på ett föredrag om Corporate Storytelling. Väldigt intressant ämne men tyvärr hade Maria Stolterman inte jordens bästa förutsättningar till hands, lokalen i sig gjorde det svårt och dessutom satt några och småpratade oavbrutet. Men, som sagt, väldigt intressant ämne som jag absolut ska ta reda på mer om. Vi fick så småningom mat. Hamburgare :-) Gott förstås, som alltid på Oleary's.

Mätta, lite trötta och väldigt nyktra begav vi oss sedan till hockeyn. Jag blev till en början missnöjd med platserna. Varför? Jo, jag hamnade mellan en jätte och ett gäng Modo-anhängare. Surt. Jag lyckas ofta hamna bredvid jordens största människor och eftersom jag i jämförelse är pytteliten blir det svårt för mig att se något då. Men det visade sig att jätten (han var inte tjock, men väldigt lång och stor liksom) var riktigt trevlig och han satt ganska tillbakalutad så sikten blev inte så skymd trots allt. Typiskt mig att börja tjura i förväg. Men sedan ... vilken bedrövelse till match. Jag vet inte mycket om hockey men jag kan ganska säkert säga att Timrå spelade uselt. De for och sov, fick ingen ordning på pucken och lyckades inte göra ett enda mål trots att de spelade betydligt mycket mer power play är Modo. Jag blev asless helt enkelt.
På det stora hela en trevlig kväll. Det blev inte så mycket mingel med företagare men det får bli en annan gång.

Och så kom snön

Jag behövde inte längta länge efter snö :-) Aningen förvånad klev jag direkt från kontoret ut i en vit värld. Härligt!

Jag hade inte några cykelproblem hem utan rullade fint fram på det tunna snötäcket. Värre var det imorse. Det var nästan som att jag hade en bil. Först var jag tvungen att skrapa sadeln från is. Och låset hade frusit. Dessutom visade det sig när jag började cykla att växlarna på något vis också hade frusit. Jag kunde inte växla alls på hela vägen till jobbet och eftersom jag alltid har en låg växel när jag parkerar cykeln hemma så var det en alldeles för låg växel som gällde hela vägen till jobbet. Du vet, trampar och trampar men kommer inte framåt. Underhållande start på dagen :-)

Nattsvart ute och inne

Totalmörker överallt nu. Utomhus ser jag knappt var jag sätter fötterna. Och hemma är det nästan lika mörkt. Måste elektrikermecka med taklampan i rummet (mitt enda rum alltså) men har inte vågat mig på det så därför är det inte så ljust. Givetvis gick även min portabla och superstarka sänglampa sönder i dessa mörka tider. Som tur var så kunde jag efter en halvtimmes skruvande (avancerat skruvande alltså) konstatera att det var samma typ av spotlight som i badrummet så jag fick sno en därifrån för att få det lite ljusare nu när jag ska ägna kvällen (och natten?) åt frenetiskt pluggande.

Jag längtar till snön kommer! Snö och ljus!!

Slut på helgen

Så var ännu en helg till ända. Precis som alla helger gick den förfärligt fort.

Jag har hunnit med lite grejer i alla fall. Jo och jag slängde återvinningsskräp tidigt igår. Sedan promenerade jag till stan för att strosa runt och fika med Aina och D. Sååå härligt med oplanerade, ostressiga dagar. Sedan var det förstås dags att städa hemma, eftersom vi skulle förfesta här. Hann precis städa klart och duscha innan Aina kom hit. Och förfestandet kombinerade jag fint med tvättstuga :-)  Perfekt blandning ...

Idag har jag pluggat lite. Jag och mamma for till Skönsberg för att titta på handboll, Tyvärr hade vi missat vilken tid matchen var så den slutade precis när vi parkerade utanför hallen. Typiskt! Som tur var så var det U21-match också så vi fick se handboll trots allt.

Nu är jag nyss hemkommen från middag hos mamma och pappa. Fick med mig en matlåda till imorgon :-D

Dags att plugga en sväng och titta på tv. Natti

Äldre människor vs. ung iver

Jag tror att jag lider av den unga otåligheten. Trots att jag för ungefär tio år sedan var nervös över allt som hade med Internet att göra så är jag idag totalt datavan, surfvan och orädd (inte korkat orädd förstås). Därför blir jag vansinnig, otålig och frustrerad så fort en äldre person ska hantera en dator eller leta något på Internet. Helt galen kan jag bli.

Måste försöka låta bli min irritation. Eller är det så att äldre personer blir precis lika vansinniga, otåliga och frustrerade på unga människor i andra sammanhang? Vet inte. Men om det är så så kan jag känna alla dessa saker utan dåligt samvete. I sådana fall ligger det bara i alltings natur att det är så det ska vara liksom ...

Idag är det dags att säga som Dr Dorian:

I don't think people are ment to be alone.

Kvarterskrogshockey

Det blev middag med familjen på kvarterskrogen Pompei idag. Vi gick dit för att se Timrå-Brynäs. Första perioden kunde vi tyvärr inte se. Andra perioden såg vi. Sedan for vi hem. Nu sitter jag här och kollar på Elitseriebevakaren på Aftonbladet och lyssnar på sr.se. Jag har tippat på 3-1, och just nu är det precis vad det står i matchen :-) Men halva tredje kvar ... Spännande!

Annars så har jag ägnat mig åt en del avancerad stickning. Det blir inte snyggt men det blir bra. Det är underbart att göra något utan krav på resultat, prestation eller funktion.

Hemmafixaren J

Det känns nästan overkligt så här i efterhand. På två dagar har jag tagit mig an och avslutat två hemmaprojekt. Varken stora eller svåra, men bland de tråkigaste hemmaprojekten som finns. Jag har rengjort fläktfiltret ovanför spisen och golvbrunnen i duschen. Utan att egentligen veta hur man gör.

Jag började med fläktfiltret igår. Tänkte att det var på tiden. Först var jag nära att ge upp innan jag ens hade kommit igång. Fick inte loss filterhel**tet. Visste inte ens om det var meningen att det skulle gå att ta loss men jag tänkte att fläktfilter kan man ju alltid ta loss. Så jag våldade lite. Det är inte kliniskt rent nu men renare i alla fall.

Idag gav jag mig på golvbrunnen i duschen. Själva gallret rengör jag lite nu och då men det var faktiskt första gången jag tog loss vattenlåset (tror jag att det heter?). Efter en hel del skrubbande och sköljande satte jag det på plats igen. Sedan upptäckte jag att det lät så mycket mer än vanligt från golvbrunnen när jag spolade vatten. Hmm ... Jag som inte vet något om hur någonting fungerar blev nervös att jag gjort något fel. Ringde mina livlinor (två familjemedlemmar och en god vän) för att fråga om man ska göra så som jag hade gjort. Inte blev jag mycket klokare av det. Fick då ta till min käraste vän och säkraste livlina, Google, och nu tror jag att jag kan känna mig lugn. Det blev nog rätt.

Det var det. Nu är det bara resten kvar. Jag hoppas att jag inte kommer på något mer som ska göras som jag inte vet hur det ska göras. Det är alltid trevligt att lära sig något nytt men jag känner mig så ensam och bortkommen när jag ska fixa grejer hemma.

Nu ska jag sticka vidare på förra årets påbörjade projekt. En svart halsduk. För sticka det kan jag nästan i alla fall.

Struligt?

Jag är på flera ställen samtidigt. Inte fysiskt förstås. Men i tankarna.

På det ena jobbet, på det andra, i pluggvärlden eller någon helt annanstans. Och det gör att jag får svårt att fokusera. Jag kan inte släppa det ena när jag gör det andra. Dumt. Jag tappar prestation.

Det är nog på grund av detta som jag så sällan hänger här nuförtiden. På sistone har jag haft miljoner saker som jag skulle ha behövt skriva av mig ... men jag orkar inte samla tankarna. Det är så struligt i min tankar att ingen skulle idas läsa eller kunna begripa något. En vacker dag kanske det kommer en bok där struligheten är strukturerad :-)


Lekstuga

Hela helgen har varit en enda lång lek. Igår tillbringade jag ett par roliga timmar på Drakborgen. Vi klättrade, hoppade, lekte, körde minibilar och åkte rutschkana :-D Precis vad jag älskar att göra! Sedan åkte jag hem till mamma och pappa och självklart var det som en lektuga där. Jag busade lite med hunden och efter middagen var det enligt storebror dags att testköra presenten till min systers minsta, en radiostyrd helikopter. Svårkörd tyckte jag. Hunden var totalfascinerad och lite skraj för den konstiga saken som flög runt i hallen.

Idag var jag och Aina hos Jo och käkade lunch. Vi lekte med småknattarna men ärligt talat så var vi kanske inte superbusiga. Men knattarna lekte för fullt ändå och vi roade oss med att bara titta och skratta åt alla tokigheter de hittade på :-)

Sedan var det dags för handboll. Sundsvall-Skuru. Matchen vill jag helst inte kommentera. En av de sämsta handbollsmatcher jag någonsin sett. Det fanns glimtar av finlir men jag har svårt att tro att något av lagen var särskilt nöjda med sina insatser. Det var liksom inte handboll. Trist när det är så sällan jag får se handboll. Nästa match blir bättre! I'm sure.

Nu ikväll leker jag inte just. Jag funderar på att jag kanske vill vara någon annanstans.

Som ett brev på posten

Det är verkligen fredag idag. Framför mig har jag en lång, lugn och ljuv kväll. Trött som få i och för sig så kvällen kanske blir kort. Med för lite sömn i bagaget kommer tröttheten som ett brev på posten. Förutom sömnbristen har det varit en psykist påfrestande vecka. Jag känner mig trött på alla sätt och vis faktiskt.

Det är inte bara trötthet som kommer som ett brev på posten. Igår låg ett paket i mitt postfack! Aningen för stort för att vara ett brev men det kom trots allt som ett. Det var en present från Berghs :-D En "nu-har-halva-kursen-gått-och-här-får-du-lite-inspiration-present".Totalt oväntat!  Jag blev sååå glad. Överraskningar är guld! Det är inte varje dag inspiration kommer som ett brev på posten.


Skrattfnatt och pizza

Det var längesen jag var så osugen på en tjejkväll. Stressad, trött, på halvsurt humör och allmänt grinig bestämde jag mig för att inte avboka nu när vi äntligen hade lyckats hitta en dag som passade alla. Tjejerna gick nyss hem och jag kan inte säga annat än: VILKEN J**LA TUR ATT JAG INTE AVSTYRDE PLANERNA!!!!

Vi har käkat grym pizza från
Jop´s och skrattat ikapp. Två favoritsysselsättningar med andra ord. Jag vet inte vad som var så kul eller om jag egentligen var i behov av en pizza men mer klockrent kunde det knappast ha blivit. Jag älskar att skratta! Jag älskar pizza! Och Ainas efterrätt var totalt mumsig :-D Perfekt!

Nu blir det plugga av. Förhoppningvis en timme eller två ... kanske betydligt mer. Men kreativiteten borde vara på topp nu efter allt det goda och alla goda skratt. 

Natti
 

Tillbaka till livet

Nu har jag landat efter helgen i Östersund. Trött igår. Det var kul att umgås med Ullis och Linda hela helgen! Vi hade en riktig tjejhelg med många skratt och härligt häng. Lite shopping, en hel del ätande, fest fallera och lek :-D Perfekt!

Jag blev så inspirerad av tjejhelgen att jag köpte två rosa nagellack idag :-) Det ena nagellacket ingick i Rosa Bandet-kampanjen och en del av pengarna jag betalade går till Rosa Bandet. Fint! Jag har tidigare köpt försvarets hudsalva, rosa edition, på Apoteket. Även där gick ett par kronor till Rosa Bandet. Sådana inslag i kampanjen är de bästa tycker jag. Många bäckar små rinner till en Rosa Bandetå och jag får fina rosa saker. Kan inte bli bättre :-)

Såg nyss Patrik 1,5 på bio. Bra tycker jag. Fin film som blandar komik och allvar ganska lagom. Särskilt förtjust blev jag i Gustaf Skarsgårds underbara leende. Tänk att mötas av ett sådant varje dag ...

Östersund nästa

Bara jobba idag och sedan ta tåget till Östersund. Sweet :-) Får se vad vi hittar på där uppe.

Eftersom det har varit totaltorka på min semester- och reseförbrukning de senaste åren så uppskattar jag varendaste liten resa jag gör. Jag gillar Östersund! Fin stad med närhet till massor av roligheter.

Men, som sagt, först ska jag jobba.


Pendlarpocket

Pocketbok vs. Metro på tunnelbanan/bussen ... vilket väljer du och varför? Något jag ska grunna på den närmsta veckan.
Vad skulle få dig att byta från det ena till det andra?

Förutom att fundera över det så ska jag med största säkerhet åka till Östersund i helgen. Jag och Ullis tänkte hälsa på Linda. Precis vad jag kan behöva! Härligt med ännu en kompishelg :-) Och miljöombyte är aldrig fel.


Svåra beslut

Jag ska alldeles strax lägga mig för att sova. Det enda jag har kvar att göra är att bestämma om jag ska titta på tv tills jag somnar eller om jag ska läsa. Något måste jag göra för annars somnar jag inte. Medan jag funderar ska jag lägga patiens. Kanske blir det det tills ögonen går i kors. (Måste snart ta itu med mitt patiensberoende ...  men inte nu.)

Jag tycker inte om svåra beslut.


Kompisdagar

Yesterday ... det blev en hel del kompishäng. Dagen som skulle vara produktiv och så blev istället väldigt social och det är precis vad jag behöver i dessa tider av ensamhet. Jag lunchade med Linda S. Sweet mat på Delicerano. Efter det gick jag till optikern en sväng och fick veta att mina ögon är i tipptoppform :-D Sedan bar det av till gamla jobbet för lite fika och film med mina vänner. Jag insåg att jag faktiskt saknar att vara där. Jag passade på att shoppa lite under eftermiddagen och for förbi hos JoW&P för att visa mina nyinköpta grejer. Där blev jag kvar på lek och middag. Särskilt kul var det att försöka bygga något med Albins lego medan han insisterade på att plocka isär legobitarna. Mycket underhållande! Hann inte mer än hem innan det var dags för fika på Barista med Linda N. Det var härligt att hinna prata ikapp lite och bara slappa. Jag önskar att jag kunde umgås mer med Linda och Linda.

Idag blev det en sväng på stan och en fika med världens bästa Macko. Blev seriös shopping för mig. En bok, en pärm, ett pärmregister, ett hålslag ... en massa nyttosaker bara. OCH kanske världens finaste lilla sak från Moyo.

This is it! (Dålig bild med iddes inte hålla på)



Bye and adjö


Hockey & pizza & fors

Jag och familjen såg hockeyn (Modo-Timrå) på kvarterskrogen ikväll. Sorgligt nog var det bara vi där och sorgligt nog så förlorade Timrå. Men vi fick grym mat i alla fall. Jag åt pizza. Nu är jag fet. Pizzaätandet har varit högfrekvent på sistone.

Bäcken vid mig har blivit en fors. På väg hem från kvarterskrogen var jag tvungen att stanna och titta på forsandet länge. Sedan gick jag längs vattnet och tittade och sedan var jag tvungen att ställa mig på bron och titta ännu mer. Fascinerande. Vatten som forsar fram är fascinerande.

Nu är det godnatt.

Pannkaka

Torsdag betyder pannkaka! Gott :-D
Mätt som en plätt men inte platt som en pannkaka. That's me.

Tillbaka till jobbet. Sedan knatteträning, sedan hockey kanske.

Heja Timrå!


torsdagfredagkvar

Jag längtar alltid efter helgerna nuförtiden. Egentligen längtar jag allra mest till fredagar. Det är roligt att jobba men ändå sååå skönt när det är dags att gå hem en trött fredag eftermiddag.

Helgen som kommer blir bra tror jag!

p.s. Jag har hittat drömkillen. Det är han med grön jacka på Stadiums utomhusreklam. d.s.