Havet är djupt

Världen är stor, gräset som allra grönast och havet är djupt. Hoppfullt minst sagt. Och den ljusnande framtid är min ...

Framför mig har jag en rolig vecka. Imorgon blir det fika och bio med JoG och några till, på onsdag ett par öl på Gatufesten med Linda, Ullis och kanske några till, på torsdag står fika med tjejerna från förra jobbet på schemat, på fredag gör jag ingenting (hehe) och på lördag är det GatuFESTEN som gäller :-D Fullt upp med andra ord! Ska hinna med att jobba varje dag också men det ska nog inte vara några probs.

Jag tänker på ...
Men fattar ändå
Och ser att det inte går
Vet vad jag inte får
Men havet är djupt

So, smile and sing
I do my thing
Rock and roll
Throw a ball
And watch the sea

This is me, this is me
Glad som en lärka, arg som ett bi

Lycka och kärlek

Så är Johanna och Magnus äntligen gifta! Jag har aldrig sett en vackrare brud, Jo såg ut som en dröm. Bröllopet i Galtström var fint och brudparet strålade av lycka och kärlek :-D

Kvällen var hur kul som helst! Vi dansade som aldrig förr och det var många barfotaflickor på dansgolvet mot slutet av festen. Jag lyckades faktiskt behålla skorna på hela festen men slängde av mig dom så fort jag kom innanför dörren hemma. Ont!

Idag kan jag inte annat än le :-) Så vackert, så lyckligt och så underbart. Stundtals kände jag mig visserligen miserabel, ensam och olycklig men de stunderna var korta och all glädje och kärlek runt om mig fick mig att sudda bort min känsla av ensamhet. Men det är inte helt enkelt att befinna sig i en värld full av lyckliga par. Snart kanske drömprinsen dyker upp ... vem vet.

Jag vill tacka alla mina fina vänner, och framförallt brudparet, för en fantastisk dag och kväll som jag alltid kommer att ha kvar som ett vackert minne. Tack, skål och lycka till!





Frosseri

Idag blev det sen hemkomst och middag. Jag var på härlig fotvård direkt efter jobbet och strosade på stan efteråt. Väl hemma var jag förstås vansinnigt hungrig. Därför vräkte jag i mig chips medan jag lagade mat, därför gjorde jag hamburgare och strips och därför åt jag Ben & Jerry's ljuvliga Fossil Fuel (glass när den är som bäst).  Som om det inte vore nog så tog jag ett glas rött till maten också ... det var länge sedan jag frossade så här. Underbart!!

Nu halvligger jag här i soffan med magen i vädret och funderar över hur jag ska kunna prova klänningen till bröllopet. Jag måste ha frossat upp mig minst tretton kilo ikväll :-) Hehe ...

Jag längtar till lördag! Synd att det inte är mitt bröllop men ändå underbart att en av mina närmaste vänner ska gifta sig :-D

Take off your hat
Eat and get fat





Vilket bord sitter jag vid?

Det känns inte alltid helt glasklart för mig om jag hör till vuxenbordet eller barnbordet. Lite kan det kännas som att jag för längesedan avancerade till vuxenbordet men att jag nu har fått hoppa ner till barnbordet igen. Inte för att någon behandlar mig så utan bara för att det känns så. Jag har inte hittat hem. Inte än.

Holmö brygga

Idag gjorde jag sommarens andra besök (men första middagsbesök) på Holmö brygga. Där känner jag mig alltid hemma :) Hela familjen (utom Lipton som vaktade gården) var där eftersom vi firade storebror. Är fortfarande hur mätt som helst. Vi var hem till stugan en sväng också. Bror fick några presenter och Lipton ville gärna ha några han också ... men det enda han fick var en fästing. Stackarn. Så vidrigt äckliga kryp borde inte få finnas. 
 
Väl hemma har jag varvat sammanställning av säsongens närvarokort men lite Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. Underbart att sommaren är här och de bästaste tv-programmen med den!


Tokmycket bad

Midsommarhelgen är över och regnet är här. Tur att solen alltid skiner på Åstön! Jag hann med att bada en gång under dagtid, tusen gånger nattetid (mellan bastusittningarna) och en gång med kläderna på :-) Vattnet var hur skönt som helst. Måste bada mer! Det blev ingen paddling däremot, fast det var kanonväder.

Känner mig halvsliten nu efter helgen men lär hinna återhämta mig lagom till lördagens efterlängtade bröllop.
Veckan är fullbokad så jag kommer knappt hinna blinka innan det är lördag.

Dagens väderönskan: Att regnet fortsätter fram till helgen så att jag slipper klippa gräsmattan. Jag vet ju inte hur jag ska göra ...



Mmidsommar

Massor med mat!

Jag åker nog till stugan och myser. Äter, solar, paddlar, leker, vilar, äter, slöar och dricker öl.
Har laddat inför helgen med lite slöätande och halvstädning. Förbereder mig för helgens aktiviteter liksom ... genom att göra så lite som möjligt.

Möjligen mer mat :-)

Glad midsommar alla! Men först fotboll.

Det går tokfort

Hela tiden går tiden så fort. Till och med när jag inte har roligt. Hela tiden!

Tjatigt att klaga på något jag inte kan förändra ... tjatigt med alldeles nödvändigt. Det stör mig.
Stoppa klockan, stanna världen eller stanna och vänta på mig i alla fall. Jag hinner inte med.


Spel på jobbet

Grymt slött på jobbet idag! Vi jobbade som vanligt fram till lunch men sedan var det bara kul resten av dagen. Vi käkade god mat, gick ut i solen och spelade kubb, fikade kladdkaka och spelade TP i gräset. Hur sweet som helst! Tänk om varje dag på jobbet vore så :-)

Jag blev avtackad också :-D Fick bland annat ett kubbspel (efter att jag totalsvurit över kubb och tjurat för att jag var så sämst). Hoppas dom inte tror att jag inte uppskattade presenten ... 

Hann inte till klubbens årsmöte så jag la mig faktiskt och sov en stund istället, hejdlöst trött idag. Har ätit melon, blåbär och mackor till middag och nu funderar jag på att cykla någonstans. Får se vad jag ids. 

Slut. Helt slut.  

Möhippa

Mitt livs första möhippa är avklarad! (Det var förstås inte min möhippa)

Vi tillbringade helgen här ... :-)



Och vi hade det riktigt bra!!

JoG fick spela in en låt på morgonen och sedan käkade vi lite innan vi begav oss upp till Hammarstrand. Vi
zorbade, badade badtunna, åt och sjöng Sing Star hur mycket som helst :-D Me like!

Trefemmor is the shit!

Verklighetens sidekick

Jag spelar alltid birollen liksom. Jag är en extrafigur, ett tillbehör, en kuliss ... en verklighetens sidekick. Nöjd så? Absolut inte! Jag vill dansa i strålkastarnas sken :-) Men jag vill inte hamna där genom att skövla, skena, trampa på andra eller gena. Jag vill vara som jag är men ändå hamna där.

Jag vet att jag är reserverad. Men också ärligt intresserad av vad andra har att berätta. Och uppriktig när jag själv berättar. Jag vet att jag kan verka trulig. Och det kanske jag är. Men låt mig vara det då. Jag låter alla gapiga apor vara som dom är utan att tjata på dom att lämna plats för andra. Ska det verkligen vara så att alla måste synas och höras så jävla mycket för att komma någonstans? Jag trivs i min lugna värld. Men vill ändå vara i ledningen, styrelsen, strategikommissionen eller vad fan som helst.

Så länge allt är som det är så fortsätter jag nog som sidekick .. eller så skaffar jag mig lite jävlar anamma. Får se.

Tjing!






Huvudvärk

Jag har haft ont i huvudet till och från hela dagen. Värdelöst! Säkerligen beror det på att jag har varit lite spänd på jobbet hela veckan, min halvusla sömn och så är det säkert det ombytliga vädret. Irriterande är det i alla fall.

Det känns hur skönt som helst att det är fredag imorgon! Jag ser fram emot en lugn helg efter allt festande på sistone. Kan inte minnas när jag var ut så här många helger i rad senast. Blir det bara lite skönt väder i helgen så ska jag försöka tillbringa mycket tid utomhus. Hoppas! Annars får det bli hemmapyssel och så.

Btw så brann det alldeles bortanför där jag bor. Ingen skogsbrand som tur är men en omklädningsrumsbrand tror jag visst att det var. Kunde inte ha balkongdörren öppen förut för det luktade asmycket. Hur dumt som helst om det var någon som startade branden.


(Hehe ... ibland känns det som att mina ordval, både när jag skriver och pratar, påverkas mycket av att jag har spenderat så mycket tid med mina 15-åriga handbollstjejer.)

Regnpoesi

Här är vädret dom flesta dissar
Gråa dagar när himlen pissar
Gräset blir grönare i stadsparken
Men alla vägrar att sitta på marken
Regn och åska hela tiden
Som spolar bort sommarfriden

Jag ska bara äta glass och bli tjock tills solen kommer tillbaka. 
Kan ju inte ens skriva flytande rimska längre. Måste vara vädrets fel.


The End.

(Jag brukar inte deppa över regniga dagar men just idag tänker jag göra det.)


När tröttheten slår till

Det känns som att jag inte har sovit på ett år. Det är bara några nätter som jag har sovit för lite och för dåligt ... men känner mig slut och kaputt gegangen. En natt kunde jag inte sova. En natt blev det för få timmar. Inatt sov jag hur bra som helst men hann inte sova klart. När telefonen väckte mig hade jag inte en aning om att båda väckarna redan hade givit upp sina försök.

Tröttheten idag känns ändå ganska värd eftersom Sverige vann igår :-) Det är bäst att jag avstår från att kommentera matchen eftersom mina fotbollskunskaper kan jämföras med en strömmings förmåga att prata ... obefintligheten är brutal men sann.

Nu är det bara att jobba. Hela dagen lång ...

Sik på Spikarna

Har tillbringat eftermiddagen på Spikarna. Åt en härlig sikmacka, drack ett gott tjeckiskt öl och avslutade med en ljuvlig kladdkaka :-) Det kan nästan inte bli bättre! Troligen hade jag njutit ännu mer om jag hade suttit på Holmö med en stor Holmö special ... men det hinner jag nog göra innan sommaren är slut.

Tidigare idag var jag hos Anna och åt en massa godsaker! En riktig frossardag helt enkelt :-)

Nu ska jag eventuellt försöka städa lite. Nej förresten, inte eventuellt, jag ska städa. Så får det bli. I brist på kärlek och semester kan jag nog inte skaffa mig någon bättre sysselsättning för kvällen.

Jag och Radio Guld får det säkert lysande roligt! Det blir dansande städning tror jag bestämt :-)



Dagen efter vadå?

Jag tror att jag kanske har valt att inte lägga alla detaljer från gårdagen på minnet ... :-)  Det var verkligen fest fallera. Jag tycker och känner så mycket när jag är onykter att jag blir helt trött på mig själv. Jag var mest snäll igår och det känns ju bra. Men ibland önskar jag att jag bara kunde vara tyst. Jaja, jag har varken gjort eller sagt något jag ångrar ... men jag hade gärna varit lite mindre mig och lite mer någon annan. Tror jag.

Har nästan träningsvärk i magen från allt skrattande igår i alla fall :-D Underbart att skratta sig igenom en kväll!


Klassfest minsann

Det var riktigt kul att träffa folk från gamla tider. Personer jag har saknat, personer jag inte har mött på många år, personer jag inte har ägnat en tanke åt och personer jag nästan hade glömt bort. Hur kul som helst var det i alla fall! Jag hoppas på en till återträff om tio år :-)

Picknick i värmen

Så har jag avverkat min första sommarpicknick. Jag gick till kiosken och köpte ett skrovmål, gick ner till Sidsjöbäcken och satte mig på min filt. Hur skönt som helst i solen. En bit bort satt ett fyllo på en bänk. Han hade det säket bra han också efter att han skrämt bort två damer och fick bänken för sig själv. Mätt och rastlös gick jag hem igen och nu sitter jag här. Käkar en svalkande glass och ska ta mig en svalkande dusch. Sedan går jag kanske ut en sväng igen. Ut i värmen!

Tjing!



26

Så är jag (äntligen?) 26 år. Närmare 30 har jag aldrig varit.

Kom precis hem från stugan där jag har myst i finvädret, ätit gott och firat mig och pappa som också fyller år idag. En riktigt härlig kväll! Jag blev totaltsugen på att paddla ... vattnet var blankt som en spegel och lugnet på ön var underbart. Det blev ingen paddling ikväll men antagligen drar jag ut nästa gång jag är där.

Nu ska jag bara njuta resten av kvällen.

Jobbjakten startar nu

Nu ni. Jag ska skicka iväg några jobbansökningar. Det var inte igår. Men nu ska det göras och jag måste komma igång fort. Måste skaffa mig ett jobb asap. Vill verkligen ha ett roligt jobb!

Jag skulle kunna ägna mig åt att mysa på heltid ... men det går inte så därför får jag ägna mig åt att söka jobb så länge.


Sommar! Det känns nästan som semester. Och imorgon fyller jag 26 :-)

OSeriöst

Riktigt, riktigt tråkigt att vårt handbollslandslag inte kunde bjuda på fin handboll idag. Jag tror aldrig jag har sett så mycket missar i en match. Vad hände? Helt klart trist att det inte blir OS för herrarna.

Annars har dagen varit härlig. Värme! Jag och Jo drog till Spikarna och solade :)

image21