Ett snabbesök en lång dag

Så har jag åkt till, och kommit hem från, Stockholm. Har haft en bra dag som givit lovande utsikter för kursen.
Förutom timmarna på skolan hann jag inte mer än promenaden från Centralstationen till skolan och promenaden från skolan till Cityterminalen. Så själva Stockholmsvisiten kändes väldigt kort men dagen har varit riktigt lång.

Hemresan gjorde dagen lite extra lång eftersom jag åkte buss. Den tunga tröttheten slog till vid nio-rycket och jag började hallucinera. Eldflugorna dansade utanför bussfönstret och en halvstor vampyr fladdrade förbi. Som en gyllene gukdkant på kvällens hemresa hade jag turen att precis hinna med 4an mot Nacksta och det som var så alldeles gyllene med det var att en smått överförfriskad 70-talist satt och sjöng härliga Nationalteaternlåtar i högan sky.

Nu har jag tagit mig en liten konjak. Ska slocka snart. (Alltså inte av konjaken utan av trötthet)

Jag säger som den ena busschauffören sa till den andra:

Frid och fröjd!

Friskförklarad och resklar

Nu är förkylningen så gott som borta. Sweet! Känns skönt inför morgondagens tripp till Stockholm. Vill inte sitta där och snora liksom. Det är inte trevligt om du frågar mig. Jag är lite spänd inför kursintroduktionen imorgon. Hur kommer det att vara och vad kommer att hända? Lite nervös också för att tåget ska bli försenat eller nåt, det var en urspårning någonstans mellan Gävle och Söderhamn idag. Måste leta trafikinformation och kolla läget!

Idag har jag jobbat hos pappa och det har faktiskt varit full fart. Riktigt kul! Skönt med miljöombyte nu när jag har suttit klistrad vid datorn på mitt andra jobb.

Till sist en bild på mig och min finaste vän Lipton (som har varit lite moloken idag).

DaDog & DaJen på lunchpromenad i solen.

DaDog & DaJen på lunchpromenad i solen!

Piggare tider

Nu har jag tillbringat en hel lång dag hemma. När jag vaknade imorse kände jag mig trasig och långt ifrån kry. Planen var att jag skulle jobba hemifrån men det blev inte ens så. Mer eller mindre som en zombie har jag gjort så lite som möjligt. Jag tror att jag gjorde helt rätt för nu mår jag absolut bättre. Huvudet är inte lika tungt, jag snorar mindre och det känns inte längre som att jag har knivar i halsen. Så skönt!

Längtar till jobbet imorgon. Nya tag, mindre svag!

Jag vill vila

Nu är jag trött på att inte vara ledig. Jag vet att jag inte ska klaga för det sista jag vill är att vara arbetslös. Men det första jag vill är att vara ledig. Fysiskt och psykiskt ledig i några dagar. Bara slöa och tänka på ingenting. Jag tror att det är så här stress känns. Jag känner mig orolig och strulig. Det känns nog bättre en annan dag.

Ser fram emot söndag.

Blir knappast handbollsträning imorgon om jag känner mig lika krasslig som idag. Har ätit massor med blåbär och druckit litervis med vatten. Så jag kanske är frisk snart :-)

Det finns dagar då det är lika bra att deppa ner sig. Ibland är det det enda sättet att hitta tillbaka till livet och rycka upp sig.

Sjuk inspirationsjakt

Tror inte att jag är helt kry. Trött, hängig, ont i huvudet och halvknäckt. Trots det letar jag sönder mig efter inspiration. Letar och letar. Hittar lite ibland men har en tendens att tappa den lika snabbt. Kan inte fokusera idag.

Måste vara kreativ på jobbet. Och ska ladda för kursstarten på lördag.

Fick fina nyheter idag i alla fall och det är att jag verkar leva ett riktigt hälsosamt liv. Bara fina värden när jag besökte min diabetesläkare. Svårt att tro när jag har levt som en galen frossande partyräv hela sommaren :-D

Vila & dop

Jag har en alldeles underbar söndagskänsla idag. Lång sovmorgon och långsamma rörelser hela dagen. Inte en tanke på något som stressar, pressar eller panikar.

Olivers dop var verkligen fint. Jag älskar stunder i livet då luften fylls av kärlek. Vädret var perfekt och lille Oliver var så nöjd och fin.

Nu återgår jag till min söndagsvila. Tre viktiga tillbehör: chips, tv och en trefemma. Om en liten stund byter jag ut dom till säng och bok. Ibland är livet så härligt skönt.


Forsränning

Linda, Johan, Corina, Johnny, Johan och jag drog till Åre igår för att forsränna! Det var super!! Jag var nervös innan och ibland under färden men det var lugnare än jag hade väntat mig. Vi badade en sväng, forssimmade lite och hade det jättebra hela dagen :-D

Kan egentligen inte skriva mer om forsränningen ... jag är så lycklig när jag får vara ute på äventyr, framförallt vattenäventyr, så det är svårt att skriva om det.

Nu är jag totalt taggad för svårare forsar. Måste bli nästa sommar! Längtar, längtar!

Ska göra mig iordning för dop nu.


En vanlig torsdag

Jobbade i tystnad dagen lång. Vi var bara två på kontoret ... i varsin ände av korridoren. Så det var väldans tyst. Kom hem till en ostädad lägenhet och tvättstugetid. Jag har diskat, börjat städa, tvättat såklart och så har jag stått på händer (i tvättstugan förstås där det är bättre utrymme). Gick förbi förrådet och såg att tavelkraschet är borta ... men fortfarande har ingen sagt något. Konstigt.

Det var den dagen. Nu har jag lite mer städning framför mig och givetvis så måste jag packa inför forsränningen :-D

Borde ha gått på ett handbollsmöte idag men jag var verkligen tvungen att tvätta. Glömmer alltid att boka tvättid och när jag väl kommer ihåg det så slutar det alltid med att jag inte kan ta tiden. Alltid fullbokat dessutom, spontanitet fungerar inte här i huset. Så förstå att jag inte hade något val. (Vem försöker jag övertyga?)

Laundry time just today
What is left for me to say?



På 4an mot Nacksta

I sommar har jag knappt åkt buss alls. Några gånger bara. Så idag, när det blev 4an mot Nacksta efter jobbet, var det som att uppleva hela den karusellen på nytt. 4an mot Nacksta bjuder på en alldeles särskild upplevelse.

Det är alltid fullsatt och lite till på 4an mot Nacksta. Det är som att alla på bussen kommer från olika världar. Var och en har sin egen stil, sitt eget ursprung, sin egna mobilsignal och sitt eget språk. Det fullkomligen kryllar av dofter och lukter. Allt från tonårsparfym till ostädad gubbe. Musik från fjortisarnas mobiler, busschauffören som skriker att det kommer åldringar ombord och radion som hela tiden finns i bakgrunden. Intrycken sköljer över en. Men ändå går det på något vis att sitta i sin egen värld och drömma sig bort.

Även fast jag egentligen har svårt för trängsel och mycket folk så gillar jag faktiskt den speciella hemresa som 4an mot Nacksta bjuder på. Känslan är lite som när jag är i en större stad. Det är som att bussen är fylld av människor i egna små världar samtidigt som vi alla har något väldigt gemensamt. Vi sitter där på bussen, lite trötta och är på väg hemöver. Vi ses kanske aldrig mer men vi delade just den här resan och upplevelsen. Alla är helt anonyma trots att närheten är så påtaglig. Alla lever i det sociala samspel som det faktiskt innebär att åka buss.

Fascinerande.


... och den ljusnande framtid är vår ...

Minst sju år sedan jag, iklädd vitt och studentmössa, sjöng om den ljusnande framtiden som alldeles säkert skulle bli min. Minst! Men det känns som igår. Jag har aldrig tvivlat på att den ljusnande framtiden kommer. Jag undrar bara när?
Det har ljusnat lite sedan igår då jag var svart i tanken och då världen var grå. Det är förstås inte en ljus framtid jag ska vänta på. Det är ett ljust nu jag ska förverkliga. Ibland är det bara så mycket enklare att hoppas på att allt bara blir ljust av sig självt.

Klaga, klaga ... fast jag inget har att klaga på. Det är bara så befriande att skriva några deppiga rader när livet känns diffust, stressigt, dåligt eller bara allmänt knaggligt.

Till sist några positiva ord för att vända dagens klagjag ...

... jag hade redan flera av böckerna som rekommenderades till Copywritingkursen. Dels var det några böcker jag har sedan jag pluggade och dels var det några trevliga böcker som jag har köpt bara för att jag älskar böcker som handlar om språk och skrivande. Sweet!


Gråa tider, ingen glädje

Totalt less. På allt!

Hittar inte glädje nog att göra något helhjärtat. Måste hitta hem snart så att jag kan få fokusera och tillhöra. Det är viktigt för mig. Var på min första handbollsträning för säsongen idag och för första gången under mina fem år som tränare kände jag inget sug att hoppa runt på planen och lattja med bollen. Får se om jag orkar upp till Sveriges match imorgon, då kanske jag kan få lite inspiration. Annars kanske jag lika gärna lägger ner allt helt och hållet.

Och ute är det gråare än gråast. Cyklade förbi en olycka på väg hem från träningen också ... såg inge vidare ut. Stackars människor.

Nu ska jag fika. Det kan säkert muntra upp mig lite :)

Tack och hej
Muntra upp mej

Jag längtar till helgen!! Massor! Forsränning :-D

Ännu en fest

Hade en askul kväll med tjejerna igår! Blev kanske lite för hårt men kul var det.

Har spenderat dagen i stugan och firat mamma som fyller år idag. Massor med mat. Underbart att träffa Lipton en sväng (fast promenaden i blåsten var inte underbar). Kul att hinna med lite tid på vackra Åstön.

Nu är det slötittande på tv som gäller. Snart blir det sängen i sällskap med boken. Mysigt.

So long


En dålig dag med bra inslag

Vaknade alldeles för sent. Förstår inte varför jag stänger av väckaren. Det var trevligt att jobba men så kom lunchen ...
Gick till Barista på torget och beställde min favorit (grillad halloumi med honung och timjan på foccacia och röd quinoa, ruccola och kidneybönor). Skulle betala men insåg att jag tagit ut mitt kort ur plånboken igår och inte lagt tillbaka det. Tjejen på Barista fick lägga min halvfärdiga macka åt sidan en stund medan jag sprang tillbaka till jobbet och lånade pengar av en kollega. Kom tillbaka och fick min macka och beställde en cappucino. Åt snabbt och tog med cappucinon till cykeln för jag bestämde mig för att trampa hem och hämta visakortet eftersom jag hade ärenden att göra efter jobbet. Under cykelturen hem drack jag upp cappucinon (trodde jag). Nästan hemma blev det till att hoppa upp och ner över några trottoarkanter (eftersom Sundsvall är den tveklöst sämsta cykelstaden i Sverige (och här försöker jag göra något för miljön och folkhälsan)) och i och med det så fick jag kaffe över hela min vita blus. Fixade det hemma, hämtade visakortet och ilade tillbaka till jobbet. Jobbade på ett tag men var trött och less. For hem, åt en hel påse chips och nu har jag totalångest över det. För första gången i mitt liv. Frosseri har aldrig bekymrat mig förut. Nu kan jag inte ens med att äta middag idag. För första gången i mitt liv.

Det positiva som hände idag var att jag fick antagningsbesked till Berghs. Ska läsa en copywritingkurs på distans i höst.
Ska ägna resten av kvällen åt att inte klanta mig. Ska börja läsa andra boken i Stieg Larssons triologi. Fattar inte att jag gjort en massa klantigheter på sistone. Totally out of character.

Sommaren lever än

Jag och Aina promenerade lite, stannade på fika hos J&M och nu ligger jag här i soffan. Ensam igen. Snyft. Hehe ... nej, det är inte synd om mig. Kom under min och Ainas hempromenad fram till att jag nog får skylla mig själv ganska mycket. Jag har svårt att släppa det ljuva singellivet. Svårt att vara nöjd med någon. Fast det finns så många fina ...

En ordentlig sommarromans kanske vore något. Tur att sommaren inte är över än på ett tag. Den lever helt klart ännu! Jag älskar sommaren! Och den här har varit riktigt bra trots semesterbrist och halvgrinigt väder. Nu ska jag se till att ta vara på det som är kvar av sommaren.



Mamma Mia Stieg!

Var och kikade på Mamma Mia med Ullis igår. Så bra! En riktig lycklig-görar-film :-) Svårt att inte flina fånigt filmen igenom (särskilt när Pierce Brosnan tog sina första toner). Jag önskar att livet vore som en musikal! Tänk bara vad kul vi alla skulle ha dagarna igenom, dansa och sjunga och veta att det (nästan) alltid slutar lyckligt. Meryl Streep var underbar. Jag har aldrig varit något fan och aldrig riktigt sett hennes skönhet men tusan vad hon strålade.

Idag läste jag klart Män som hatar kvinnor. Jag har länge varit sugen på böckerna som alla pratar om. Och som alla redan har läst. Jag förstår varför! Visserligen började boken lite trögt och jag hade aldrig riktigt tid att ta den till mig. Men så gjorde jag ett ryck häromnatten och sedan dess har jag längtat efter boken hela dagarna på jobbet. Nu längtar jag efter nästa. Måste läsa snart!

Annars är det lugnt liksom. Ser fram emot en helkväll med Ullis och Linda på lördag :-)

p.s. Orolig för Lipton som har ont i benet. d.s.

Behandla mig som en kund

Något har hänt i Sundsvalls butiker. Det kan bero på en explosionsartad ökning av antalet butiker och därmed en massiv rekrytering av inkompetent personal. Eller så har jag bara haft otur. För på sistone har personalen i flertalet butiker varit mer intresserade av att prata med varandra om schemat, om Facebook, om killar eller om vad som helst än att faktiskt uppmärksamma mig som är kund. Jag brukar sällan klaga på dålig service, inte ens bristen på sådan. Men när personalen i så många butiker helt tycks ignorera sina kunder blir till och med jag lite brydd och stött.

Det är så himla fel av mig att såga en hel yrkeskår men faktiskt så har jag varit med om detta så ofantligt många gånger på sistone att jag måste få klaga. Jag ska allvarligt fundera över om jag ska klaga på annat sätt än bara här.

Givetvis måste dom som jobbar i en butik få socialisera sig med sina kollegor, och självklart ska dom få prata med varandra. Men det finns alltid lägen som är bättre än andra, precis som på alla arbetsplatser. Och det är inte bara pratet som irriterrar mig. Påfyllning av varor, vikning av kläder och annat som hör en butik till måste få göras. Men låt mig som kund känna att jag kan få titta på en hylla utan att någon tränger sig fram för att fixa något som inte kan vara akut. Det är inte oavbrutet packat med folk i Sundsvalls butiker ... långt ifrån.

Förlåt till alla som inte alls beter sig så här. Ni andra kanske kan fundera över varför ni vill arbeta i en butik.
Jag tycker att det är så trevligt när den person jag handlar av visar lite intresse för mig och det jag handlar. Då går jag ut ur butiken med ett leende på läpparna och en positiv bild av butiken.

Backyard Babies och Takida

Igår på Folkets Park. Skön kväll. Inte så mycket drag när Backyard Babies spelade men dom var bra. Desto mer publikös under Takidas spelning. Dom var grymma! Kvällen var grym!

Superförfest med superkompisar hos Aina och Patrik. Kakaoke-taxi till konserten. Stor lekpark. Bra musik. Kan inte bli mycket bättre.

Det är svårt att välja

Vad är det med min beslutsångest egentligen? Blir inte jag galen av mitt velande så lär alla i min omgivning bli det. Helt vansinnigt att jag har så svårt att veta vad jag vill. Men jag är lyckligt lottad för mina alternativ är ofta bra. Det kunde ha varit tvärtom, pest eller kolera liksom. Jag ska jobba på det här. Mycket!

Dricka öl eller grogg
Se tv eller skriva blogg
Det är svårt att välja

Cykla fort eller strosa på
Be om hjälp eller försöka nå
Det är svårt att välja

Leta vidare eller stanna
Käka havre eller manna
Det är svårt att välja

Och så vidare ...


En kväll att grilla, en kväll att gilla

Det blev grillning hos Anna ikväll! Mysigt, gott och trevligt med sällskap till middagen.

Innan kvällen hade jag en riktigt rolig dag på jobbet :-D

Annars finns inte mycket mer att berätta ...

Obladi oblada


Sommarstorm

Det har stormat på många fronter i sommar. I huvudet, i hjärtat, i själen och i Sydsverige.
Jag hoppas att det kommer ett lugn efter stormen. Jag är kanske lite sliten och vilse men absolut inte knäckt. Jag håller bättre än träden i sommarstormen. Det går inte att knäcka mig under sommaren. För när det är sommar så är allt fantastiskt. Alla härliga ögonblick, mysiga stunder, vackra landskap, kodak-moments ... och ja, du vet. Vem kan krascha mitt under den ljuvliga sommaren? Inte jag!

Mitt i alla pågående stormar har jag faktiskt kvar mitt lugn.

Det viner, knakar och rycker
Virvlar, öser och drar
Alla vet inte vad jag tycker
Eller vad jag faktiskt har

Till sist, jordens största och bästa klyscha: Allt är inte guld som glimmar.



Winnerbäck

Jag, J&P och Anna tillbringade gårdagen i regnet på Bergsåkers IP. Lars Winnerbäck förgyllde tillvaron men var ändå inte det huvudsakliga nöjet. Vi hamnade vid ett bord och stannade där nästan hela kvällen. Skrattade mer än jag gjort på länge. Vi hörde musiken bra och Winnerbäck-känslan fanns helt klart där. Han är bra, skön och sommar!

Idag är jag, inte helt oväntat, sliten och tärd. Men det var det värt. Ingen sommar utan Winnerbäck!