Trött Tom Trasig

Ingen kommentar.

Högspänning

Andas ut. Matchen är slut. Timrå vann!!!!
Det var en kul match! Spännande :) Bara att ladda om till nästa match nu då ...

... men först ...

... Handbolls-DM i Härnösand imorgon. Jag kommer vara minst lika nervös. Det kommer vara minst lika spännande. Tycker jag.


Årets bok!?

Köpte mig en bok idag. Fin är den. Bra får jag hoppas. Jag tror att den är super ... har läst lite ... me like a lot.

Tror att detta kan vara årets (eller livets?) bok för mig. Den heter Fixa snacket och författaren heter Nicolas Jacquemot.  En bok som handlar om hur jag kan bli bättre på att prata. Behöver jag säga mer? Jag har kanske några fina sidor och egenskaper men det vore en synd att säga att jag föddes med talets gåva. Det är en förlust för mänskligheten att jag, som både kan skriva och tänka så bra (tro det om ni vill), inte kan prata med folk. Varken med dig eller med någon annan. Tänk om jag kan lära mig att prata ...

Förväntningarna på boken är stora nu.
Om jag kommer ihåg det så blir det en recesion när jag har läst hela boken.

Packad vecka ... igen

Hinner knappt säga måndag så är det söndag. Ska veckorna vara så korta?

Trodde jag skulle hinna med både skridskoåkning och kompishäng den här veckan. Glöm det.
Trodde att tiden bara går fort när jag har roligt. Så är det absolut inte.

Igår fick jag, som är känd för att vara för lugn och sansad, totalt ont i magen bara av att tänka på det jag skulle hinna med innan dagen var över. För första gången i mitt liv tror jag. Trodde aldrig att det skulle hända mig. Jag som har bestämt mig för att aldrig bli en yr och yrsig person. Ostressad ska ju vara mitt andra namn.

Jag vet precis vad som ger mig lugnet tillbaka. Svårt bara att hinna med när veckorna är totalt packade.


Frosseri

Jag rullar fram. Det är inte sant vad jag har ätit de senaste dagarna ... oavbrutet frosseri. Och bara halva påskhelgen är avverkad. Tungt. Mat, godis, fika, mat, godis, godis, mat, fika ... und so weiter. En tugga till och jag rasar genom golvet.

Men gott är det.

För mätt.


När tystnaden dör (eller: När dör tystnaden?)

Jag är tystlåten. Kan vara totaltyst hur länge som helst. Det händer att jag pratar sönder folk ibland ... när jag har varit tyst för länge. Men ofta är jag bara tyst. Pratar inte i onödan. Många tycker att det är konstigt. Några tycker att det är dumt. Jag tycker att det är ganska skönt. För egentligen pratar alla om samma saker. Om och om igen. Det kan vara så tröttsamt. Kan ingen säga något nytt? Något jag inte redan vet eller något jag faktiskt bryr mig om.

Så känner jag ofta. Orkar inte prata för pratandets skull. Orkar inte lyssna på onödigt prat. Men ... så kommer det dagar och stunder då jag skulle kunna prata i timmar. Då jag har så mycket att säga att jag knappt vet var jag ska börja. Tystnaden dör plötsligt.

Ofta dör min tystnad när det inte finns någon som lyssnar. När jag bara har mig själv att prata med. Och det är ju värdelöst. Jag tycker ju redan som jag gör och behöver inte berätta mina saker för mig själv. Vad dumt. Varför passar jag inte på att ta död på tystnaden när det finns andra människor i närheten?

Något att fundera på kanske ... men jag föddes verkligen inte med talets gåva. För det mesta är jag nöjd med att vara som jag är men ibland är det sjukt frustrerande. Ibland önskar jag att jag kunde sälla mig till den stora skaran som pratar för pratandets skull. Som kan prata om allt och inget. När som helst, med vem som helst och hur som helst.

Sista rycket

DM, Sundsvall cup, breddläger och Charlottenlund cup. Sedan är säsogen slut. Kort vila innan det är dags att sätta igång med försäsongsträning ...

Bara roliga saker kvar men mycket planering och grejer som ska fixas. Jag är trött. Ids inte riktigt styra upp något just nu men får göra ett sista ryck och ro båten i hamn (eller vad man nu brukar säga).

Våren är helt klart på igång! I själ och hjärta :) Ljuset kommer förhoppnngsvis med massor av energi och glädje. Det behövs ...

Totalsugen på ett glas rött. Synd att jag inte har något vin hemma. Inte ens en stackars öl har jag. Ska kanske skaffa mig lite vin till imorgon då jag ska tvätta och städa i min ensamhet. Hehe ... snacka om tragisk tantvarning. Hemmakväll med hushållspyssel och vin. Kanske dags för första rycket när det gäller mitt sociala liv.

Jaja, innan jag gör det första sociala rycket ska jag se till att göra ett sista handbollsryck.

Ha det gott!

Glass

Mmmmmm, glass är godast! Vaniljglass. Så gott!
Saknar tyvärr en glasskopa ... var kan jag hitta en sådan tro :)

Tänk vad härligt om jag kunde leva på glass!
En Piggelin och en Lakritspuck till frukost tack. Ett lass vaniljglass med färska bär till lunch. Och varför inte en Magnum till middag. Sedan en fräsch sorbet till kvällsfika. Det vore väl något det :)

Snart sover jag. Och drömmer om sommaren.


Livet bara

Mina knän är blåslagna och svullna. Volleyboll ...
Spelade igår och jag tycker om att offra mig :-)
Det var hur kul som helst men tyvärr så var jag inte så bra som jag skulle kunna vara. Men lärde mig ett och annat. Förhoppningsvis är jag bättre nästa gång (om det blir någon sådan).

Jag håller på att knäckas totalt av en fjortonårig tjej. Bara för att hon är väldigt fjortonårig och för att hon är min raka motsats. Tänker helt annorlunda än mig kring lagsport och framgång. Jag vet inte hur jag ska hantera henne. Hantera situationen. Jag känner noll tillit till mig själv. Rasar bara. Jag vet inte varför men hon tär så hårt på mitt självförtroende. Hon knäcker mig.

Annars är livet ungefär som vanligt. Känner mig inte på topp men är långt ifrån botten. Bara allmänt lagom vardagstråkig med andra ord.


Min lyckobro

Ibland måste jag gå över ån efter vatten. Eller rättare sagt över till ön. Över bron för att hitta lyckan. Även fast jag kan vara lycklig precis var som helst så känns det skönt att veta att den alltid finns där ... min lyckobro.


image15

Jag längtar sååå till sommaren. Hoppas att jag får vara lite ledig i sommar. 

Men istället för att drömma om sommaren ska jag leva i nuet, titta på Wallander och dricka te. 
Ganska så bra det också :)

Gårdagens lycka: Att träffa Madde och Linda!
Dagens önskan: Att alla hittar sin lyckobro.
Morgondagens do it: Planera resten av säsongen.

Tjingtjing!


Glimma, glittra, stråla

Tänk att det finns människor som det lyser om. Jag vill så gärna sälla mig till den skaran. Vad skulle någonsin spela någon roll om jag bara kunde stråla inifrån och ut. Glittra ikapp med stjärnorna. Ibland känner jag verkligen att jag gör det ... men jag har ingen aning om någon ser det. Jag tror att jag har det. Jag tror att alla har det. Det där speciella som det inte går att sätta ord på. Som inte går att efterlikna. Som bara finns där och är äkta.

Jag har mött många glimmande, glittrande, strålande människor i mitt liv. En gång mötte jag någon som glimmade, glittrade och strålade mer än någon annan. Det går inte att ta på vad det är som händer men på något sätt blir jag helt tagen av dessa människor.

Jag vet vad jag vill bli när jag blir stor. Jag vill bli en glimmande, glittrande, strålande människa. På heltid.



Som om slumpen hånar mig ... med random på spellistan kommer såklart Mauro Scoccos Till dom ensamma.

Fula gubbar

Jag har tre fula gubbar som ska upp på väggen. Just nu ligger dom bara på golvet och skräpar ... vet inte riktigt var jag ska sätta dom. Har äntligen köpt ramar men nu funderar jag på om jag verkligen vill ha svarta ramar. Ska testa i helgen och se om det blir bra eller om jag får tänka om. Älskar gubbarna i alla fall så någonstans ska dom upp.

Så här ser den ena gubben ut:

image16

Han är grym, eller hur?

Snart Criminal Minds! Halvbra serie med helsnygga killar :)

Odräglig ungkvinna?

Jag vet inte men jag börjar tro att jag närmar mig vad som skulle kunna kallas ett odrägligt ungkarlsliv. Fast det får väl kallas ungkvinnsliv i mitt fall antar jag. Gick till kiosken och köpte ett skrovmål idag ... bara för att slippa disk. Fy vad slött och odrägligt. Vilket leverne.

Jag säger då det ... hur ska jag lyckas i livet när jag inte ens lyckas leva ett glammigt singelliv? Istället för hemmagjord sushi, tända ljus och klassisk musik sitter jag och käkar skrovmål och tittar på värdelösa tv-program. Hemska tanke skulle jag tänka om jag föreställde mig själv göra så här. Men soft är soft, disk är disk ... jag vet vad jag väljer.

Onyttig och lat idag. Nyttig som tusan med tusen järn i elden en annan dag. Sådant är livet. Och livet får hellre vara kort och gott än motsatsen.

Kan ingen svara på gårdagens nötiga frågor?? Jag måste få veta hur det fungerar.

Nötter

Jag knaprade på nötter idag när jag åkte buss hem från jobbet. Så fick jag plötsligt panik och tänkte:
Shit, vad händer om någon med hypernötallergi sitter på bussen??
Stängde raskt min nötpåse och halvskämdes resten av bussresan samtidigt som jag kände mig nervös över att någon plötsligt skulle ramla ihop i full andnöd och rentav dö. Det hände som tur var inte. Men en annan tanke slog mig medan jag satt där och våndades över min vårdslöshet och bristande respekt för allergiker:
Det finns, har jag hört, människor som reagerar på nötter bara av att vistas i samma rum som nötter. Hur klarar dessa människor av att handla nuförtiden. Det kryllar ju av ganska otäta nötlådor i alla mataffärer. Gör det inte det?
Ett mysterium har plötsligt uppenbarat sig. Kan någon förklara för mig hur det här fungerar ...
Jag funderade vidare:
Är det så att det bara är jordnötter (är det egentligen en slags nöt?) som kan framkalla dunderallergireaktioner och är det i sådana fall så att jordnötter aldrig finns på lösvikt? Jag vet att det finns jordnötter med chokladöverdrag på lösvikt men chokladen kanske fyller samma funktion som en tät påse?
Återigen bara frågetecken i mitt huvud. Det här vill jag ha svar på. Det vore ju fruktansvärt om nu dem som är väldigt känsliga för "nötter i luften" har problem att handla i en vanlig mataffär.

Ska dessa frågor knäcka mig? Kanske är det bara jag som är korkad och inte förstår någonting.

Lyxmåndag

Har återhämtat mig efter lördagens utgång. Sitter hemma och njuter av en träningsfri måndag. Jag har liksom sportlov från handbollen idag :) Det betyder att jag kan titta på Anna Pihl! Och det gör jag också ... samtidigt som jag sitter här vid datorn. 

Har lyxat med räkor till middag och lyxar med att softa järnet. Det känns extra skönt att göra ingenting när jag i normala fall skulle ha varit på träning just nu. Lyx, lyx ... :)

Ska strax lyxa med att måla ett bordsben rosa. Hoppas det blir finfint! Efter det ska jag skicka iväg en jobbansökan ... lite halvlyxigt sådär. 

Nu tillbaka till Anna Pihl.