På fredagskvällen ...

Jag undrar vad alla andra gör en fredagkväll. Jag har stökat på hemma, tagit en promenad till återvinningsstationen och tittat på Idol. Det känns ungefär lagom för en fredag. Jag har nästan diskat allt disk också. Klockan blev mycket och diskstället fullt så därför slutade jag innan allt var diskat. Och så har jag ju duschat och ätit chips förstås. Men vad gör alla andra? Sitter dom hemma och har fredagsmys eller? Jobbigt uttryck det där.

Snart ska jag sova. Drömma om något roligt och sedan vakna glad och med besök. Linda kommer hit och sover. Jag är nästan sugen att ta madrassen så får hon ta sängen. Det är mycket lättare att somna till tv:n om man ligger rakt framför den. Att somna till tv:n är min grej men eftersom jag oftast har glasögonen på så är det oskönt att titta på tv när jag måste ligga på sidan liksom. Egentligen är det inte ett problem att det är obekvämt med glasögonen för ofta blir jag sååååå himla trött redan efter två minuters tv-tittande att jag tar av mig glasögonen, vänder på mig och somnar. Så jag tar sängen ändå och hoppas på att Linda kan sova gott på madrassen. Det som är tråkigt med att bo i en etta är ju just att jag inte har något gästrum med en hiskeligt  (heh ... kände verkligen för att använda det ordet) skön gästsäng.

Imorgon ska vi käka frukost på Knaust :-) Hur gott som helst! Jag längtar alltid till frukost men extra mycket just nu. Det blir jag, Linda och Ullis. Synd att Linda S inte kan.

Godnatt

Självdistans. Vadå?

När jag såg en kändis i en tv-reklam häromdagen dök en tanke upp helt oväntat, otippat och omotiverat.

Öh .. han verkar inte ha någon självdistans.

Jag vet inte varför jag tänkte så. Det var nog första gången i mitt liv som jag ens använt begreppet självdistans i en tanke. Hm ... jag dömde en person utan att blinka fastän jag aldrig ens ägnat en sekund till att fundera över min egen förmåga att ha självdistans. Om det nu är något som går att ha. Jag tror inte ens att jag har ägnat en sekund åt att fundera över vad det betyder. Konstigt, jag som funderar på allt.

Det här blev kanske rörigt och meningslöst. Min poäng är egentligen bara att jag för tillfället är totalt fascinerad av självdistans. Vad det faktiskt är och innebär. Vid närmare eftertanke så är det nog inte så enkelt som jag först trodde.

Sak samma.


Pepparkakspysslet har börjat



Lite skevt ljus på bilden men ni förstår ju hur den ser ut. Det här är en av pepparkakorna jag pyntade idag. Skulle köpa ättika till kristyren när jag plötsligt hittade färdig kristyr på tub :-) Med andra ord är jag kanske världens sämsta julpysslare. Men vad gör det? Huvudsaken är att jag har roligt!

Nu har jag värmt upp och tränat lite. Ska skaffa band att hänga pepparkakorna i och sedan försöka göra några riktigt fina. Om jag lyckas så kommer det bilder.

En julsaga

Julsaga. Ett av de vackraste orden. Jag ska inte skriva någon julsaga här och nu men jag känner en enorm lust att göra det en vacker dag. Den ska vara magisk och fylld av fantasifigurer. Min julsaga kommer att bli så bra.

Nu ska jag istället sätta mig och plugga. Det är så himla snart som kursen är slut. Tråkigt men samtidigt skönt. Jag är övertygad om att jag har lärt mig något.

Pepparkakspyssel

Igår köpte jag pepparkakshjärtan med hål. Jag är inte den som bakar i första taget. En frostig kväll alldeles snart ska jag dekorera dem med kirstyr. Mer julpynt än så blir det inte hemma hos mig. Möjligen att en stjärna och några ljusstakar dyker upp men sedan räcker det. För mig är det jul när jag kommer till stugan. Där finns allt jag behöver för den optimala julstämningen.

Trött efter för lite sömn de senaste två nätterna. Och alldeles för mycket sömn i helgen. Tänk om jag kunde få bra sovrutiner. Det önskar jag mig i julklapp.

Håll i hatten och cykla rakt fram

Kvällens äventyr närmar sig med stormsteg. Bokstavligt talat. Jag ska ge mig ut med cykeln i halka och blåst. Det blir nog en långsam färd i snön som yr. Jag ska pimpa cykeln med lite extra bling så att jag syns ordentligt. Jag föreställer mig att jag med blingpimpad cykel i det här vädret kommer att påminna om en tradare i snörök mellan Kiruna och fjärran.

Innan det är dags att ge sig av till träningen ska jag till förrådet och hämta min allra varmaste jacka. Mysigt att krypa in i den och få känna sig som en eskimå. Men ärligt talat så börjar jag redan längta tills jag är hemma igen. Att kliva in i en varm dusch och sedan dricka te. Härligt liv. Härligt att vintern är här.

Appropå allt ensamhetsgnäll från mig på sistone ... en alldeles ny och klockren "Alla barnen" kommer här :-)

Alla barnen leker familj
Utom Jenny F
Hon lyckas inte ens få en träff

Hehe ... over and out.


Snölandet

Jag är så glad att jag bor i snölandet. Jag har visserligen spenderat nästan hela helgen inomhus men det är mysigt med snön ändå. Jag brukar titta ut genom fönstret och le åt den vackra snön.

Jag har haft tur med middagar i helgen :-) Igår bjöd Ullis på supergod mat. Kyckling med färsk pasta. Sedan toscakaka till efterrätt. Mycket bra! Idag for jag hem till mamma och pappa. Vi började med löjromstoast och åt sedan fläskfilé med kantarellsås. Fruktsallad till efterrätt. Mycket bra!

Jag tog en uppfriskande och skönt kylig promenad hem och nu premiärdricker jag glögg. Ska kika på Gossip Girl och sedan plugga natten lång.

Sovmorgon

Imorgon händer det som jag har längtat efter hela veckan ... sovmorgon. Förstås! Jag vill inte sova för länge men lite längre än jag får sova på vardagarna i alla fall. Det är så skönt när väckaren INTE ringer. Det är så härligt att ligga kvar i sängen. Jag har nästan allt som behövs för en optimal morgon. Skön säng, morgontidning och god frukost. Det enda jag saknar är väl egentligen någon annan. Men eftersom mitt morgonhumör inte går ihop med någon annan så är det kanske bäst att jag är för mig själv ändå.

(Jag tror att det här med ensamhetsgnäll är ett för vanligt tema i mina inlägg. Ständigt återkommande. Någon kan ju börja tro att jag känner mig ensam. Hemska tanke. Eller?)

Hursomhelst så ser jag fram emot en fin morgon. Fågelkvitter och solsken önskas. Natti

Jag måste fixa mig

Naglarna och ögonbrynen är i stort behov av skötsel. Kan någon komma och fixa mig? Eller måste jag göra det själv?

Om jag hinner (=ids!!?) i helgen ska jag fila och måla naglarna och plocka ögonbrynen. Den som lever får se. Det är så härligt när det är gjort men så aptrist att göra. Nästan lika tråkigt som att diska faktiskt. Men jag tycker ju att det blir fint efteråt så det får vara värt besväret helt enkelt.

Snart, snart är det fredag efter jobbet! Me like a lot! Det blir en helg med vänner och handboll. Sweeeet!

Fika med flicksen

Jo&Jo var här på fika. De for nyss hem. Det är sååå sweet att ha sällskap en stund. Vi fikade som om vi inte hade sett fika förut och surrade som om vi hade haft pratförbud i tre veckor. Underbart! Tänk att jag har så bra vänner :) Mitt usla humör har definitivt försvunnit. Lite sällskap var kanske allt jag behövde. Jag spenderar för mycket tid i ensamhet.

Snart är det dags att krypa ner i sängen och läsa tills ögonen går i kors. Imorgon är det fredag! Tjohoooooo ...

Missa inte handbollsmatchen på lördag! 16.30 i Skönsberg. Herrar div II (norra? eller nåt sånt heter det tror jag)

Allt är tungt

Jag är på uselt humör. Less på det mesta. Det går över.

Skickade iväg en inte allt för begåvad lösning på en uppgift imorse. Min kreativitetsnivå är helt enkelt i höjd med humöret. Usel.

Inget tynger mig

Ibland önskar jag att jag hade mer tyngd i kroppen. För att alltid stå stadigt på jorden. Det är inte direkt mer styrka jag är ute efter, inte övervikt heller. Mer tyngd bara. Förstår du?

För att ta ett exempel ...
Igår skulle jag platta till stora kartonger. Jag stod på dem länge för att de skulle bli platta. Hade jag haft lite mer tyngd så skulle det ha gått bättre.

Det var ett uselt exempel. Men det finns helt enkelt tillfällen i livet då jag skulle vilja ha mer tyngd liksom. Och jag menar inte tio kilo hit eller dit, jag menar ordentligt med tyngd. Som en jättebamsing till björn! Jag känner mig som en vante ungefär.

Well, nog om det. Nu ska jag plugga vidare och fundera över varför jag får läsa så lite på Angels blogg ...

Helghaveri

Jag hann knappt blinka så var helgen slut. Jag som skulle hinna med sååå mycket. Tvätten blev tvättad och jag har rensat en del i garderoben. Har målat en grej, har monterat ihop en IKEA-pall, har mosaikat och jag har lagat min kraschade brandvarnare. Men pluggandet då? Jag har försökt fokusera, tänka och prestera men långt ifrån tillräckligt. Tiden har flugit förbi och jag är inte längre fram nu än jag var i fredags. Hel**te! Minst sagt. Nu har jag panik.

Imorgon ringer väckare klockan halv sex. När jobbet är slut för dagen hinner jag inte mer än äta innan det är dags för träning. Hur ska detta sluta? Jag totalmåste plugga. Det får bli en nattvaka igen. Som vanligt ...

Nu tänker jag sova. Kan inte göra annat. Tomma tankar räcker inte långt.


Handbollsknäpp

Jag var och kollade på Sundsvalls handbollsdamer idag. Matchen var helt klart över förväntan och jag tror att damlaget kan bli riktigt bra! Önskar att jag platsade där ... men med typ sju års inaktivitet får jag nog fortsätta att önska.

Timrå vann idag!!!! Jag har varit såå förbannat less på deras oduglighet på sistone. Skönt att det har gått vägen ett par matcher nu.

Eventuellt blir det skridskopremiär imorgon. Skulle vara askul!

Men egentligen så är det enbart för handboll som mitt hjärta klappar. Jag älskar. Önskar jag kunde hitta en person att känna lika starkt för ...

Mycket jä**a önskande nu.

Mitt gamla knep

Nu ska jag bara skriva. Återigen bara för att få fart på orden och skriva. Säkert blir det mest nonsens ... men om jag för intressanthetens skull ska försöka hålla mig till två ämnen så får det bli glass och bolån.

Jag har ätit en gnutta Ben & Jerry's Strawberry cheesecake ikväll. A piece (såklart peace för B&J) of cake att få ner fastän jag var såå mätt efter middagen. Jag är sällan sugen på glass. Nästan aldrig. Men det är ändå alltid gott. Sommar som vinter, dag som kväll. Det funkar liksom. Eftersom jag ofta har glass i frysen så är det tur att jag inte är sugen så ofta. Tänk om jag plötsligt skulle rulla gatan fram. Ett barn kommer fram och frågar: Varför rullar tant? Jo, svarar jag, det är för att jag har ätit för mycket glass. Nej, det skulle inte gå för sig. Tur att det aldrig kommer att bli så.

Bolån var det nu. Jag försöker komma fram till hur jag ska binda min ränta, om jag nu alls ska binda den. Dessutom måste jag komma fram till hur mycket jag ska amortera. Känns meningslöst att amortera för lite men samtidigt vet jag ju så himla lite om vad jag kommer att ha för inkomst det närmsta året. Om jag ens kommer att ha någon inkomst. Det är svårt i alla fall. Vem vet vad som händer med räntor och allt nu när det är finanskristider och hårda bud? Jag vet då inte alls. Vad som helst kan ju hända. Om jag precis just nu väljer att binda min ränta i två år så blir den lägre än vad jag har idag. Det är förstås alltid positivt. Jag får se helt enkelt. Ekonomigrejer intresserar mig inte. Det är mest som ett påtvingat ont, vare sig jag vill eller inte så måste jag bry mig. Dåligt.

Så, då har jag fått igång lite fart i huvudet och så. Nu kanske jag kan åstadkomma mer med mitt pluggande.

Goda saker

Alla borde äta Digestivekex med äppelskivor på. En oslagbar kombination, jag lovar. Hur gott som helst! Efteråt passar det perfekt med en Päronsplitt. Hur gott som helst!

Ikväll ska jag plugga och äta goda saker. Jag behöver goda saker för att komma på goda idéer. Det blir hur bra som helst!


Kärleksbekymmer

Jag är trött på att vara okär. Varför är jag inte kär? Alla vill ha mig men jag vill inte ha någon ... haha, jag ljuger såklart men faktiskt så verkar det svårt för mig att intressera mig för någon som skulle kunna intressera sig för mig. Typiskt.

Jag är nog en jägare helt enkelt. Men kommer jag alltid att vara det? Sedan jag blev singel är det bara två personer som jag verkligen har fallit för. Det finns andra som har haft något intressant och som jag har tyckt bra om men det har ändå saknats något. Jag tror att jag vet vad de två personerna hade som jag föll för. Jag tror att jag vet men har svårt att acceptera att de inte föll för mig. Typiskt.

Jag kanske ska ge mig på Internetdejting. Nej, kanske inte. Jag kanske ska vara mindre mig själv. Nej. Jag vet inte vad jag ska göra. Men jag vet att det tar lång tid för mig och bli kär och oftast rinner allt ut i sanden innan jag hunnit ända fram. Typiskt.

Jaja, vad är väl en bal på slottet ...

Mittwoch

Har sett Mamma Mia på bio för andra gången. Älskar!

Annars försöker jag mest vara kreativ. Det går sådär ... inte uselt, inte lysande. Briljansen kommer nog imorgon tror jag :-) Känner det på mig.

Insåg precis att det är onsdag. Tusan vad veckorna rusar. Torsdag, fredag, helg. Sen ny vecka igen. Oj, oj, oj. Dags att börja ladda för helgens bestyr. Städa, tvätta (om det finns tvättid), plugga och säkert dricka ett glas rött eller två. Mycket att hinna med. Jag skulle vilja träna också.

Natti

Helgen slutar här

Hemkommen från havet och hemkommen från en handbollsmatch. I och med det är helgen slut. Den gick fort den här.
Jag har nyss ätit pizza och nu blir det ingenting mer. Soffa bara.

Jag är fantastiskt sexig. Men jag är smart också. Och snäll. Ifall någon hade missat det.

Natti

Havet lockar

Fredagsmiddagen är avklarad och jag har krupit upp i soffan. Levande ljus, ett glas vin och tv. Finn ett fel den som kan. Eftersom jag pluggade inatt och åkte till jobbet vid halv sju imorse är jag trött nu. Kvällen blir inte så lång men ett par timmar till är jag nog vaken. Tänkte ta en tur till macken och köpa snus. Kanske lite godis också. Eller chips! Det tråkiga är att jag har lessnat på att sitta här i soffan och fredagsmysa med godsaker. Jag är inte sugen på något alls men kommer att köpa något ändå. För att stilla något slags obefintligt behov.

Morgondagen hade jag planerat att tillbringa ungefär likadant. Men planer ändras ibland. Jag åker nog till älskade Åstön på galej. Tar mig en svängom med släkt och andra gamlingar. Känner havet i hjärtat och njuter av den friska luften. Havet lockar.


Mer tennis tack!

Det var super att spela tennis idag! En liten grundkurs och sedan finlir :-) Tre tappra damer och en tålmodig instruktör. Jag var kanske inte en stjärna men potentialen finns helt klart ... hehe. Nu ska jag se till att dra med mej Jo&P till tennishallen någon dag.

Och nu, pluggandet fortsätter.

 

Skrivpanik & panikskrivande

Jag vet inte vad jag ska skriva. Inte här. Det är pluggskrivpanik på gång. Jag måste få fram några idéer ikväll för att kunna ändra och ändra om igen imorgon. Det är kreativitetstorka och totalkaos just nu. Måste skriva. Vill skriva. Kan inte skriva. Som vanligt drabbas jag av den fruktade prestationsångesten och den värsta formen av skrivkramp. Ajaj. Det suger ju faktiskt. Det ordnar sig alltid till slut. Det kanske är så att jag bara kan prestera natten innan deadline. Kanske. Men jag måste lära mig att sluta fungera så. Om det går. Jag vet inte. Men nu har jag fått ner några ord om nästan ingenting i alla fall. Ska flippa tilbaka till pluggandet och låta orden fortsätta flumma fram. Det kan kan bli något av det i slutändan. Hoppas jag ...

Ser fram emot morgondagen! Jag ska spela tennis :-D 
(jag hoppas verkligen den värsta träningsvärken har gått över tills dess)

Tjing! 

Glad dag

Det är en glad dag idag. Trots viss värk. Av både det ena och det andra slaget.

Åt en underbar lunch på
Tant Anci och Fröken Sara med två kollegor. Vi mumsade i oss äppelkaka med vaniljsås till efterrätt också :-D Helt klart dagens guldkant!

Under kvällen har jag haft en del disk- och pluggångest. Diska kommer jag inte att göra på grund av min idrottsskada (hehe ... ). Pluggat har jag gjort litegrann och ska nog fortsätta en stund till. Får se, får se.

I övrigt känner jag mig nöjd och glad bara. Just idag. Det är bra!


En idrottsskadad J

Ikväll har jag tränat (!) handboll. Yeah! Grymt! Eftersom jag från och med den här säsongen har lagt coachkarriären på hyllan så är det väl dags för mig att snöra på mig skorna och hoppa runt på planen igen. På lagom nivå förstås. Vi ska köra tantträning en gång i veckan. Blir kalas det!

Det känns i kroppen att det var några år sedan sist men jag klarade mig från avsliten hälsena, kraschat knä och axeln ur led. Istället sitter jag nu här med ett skinnflått finger :-D Tusan vad klister det var på bollen.

Nöjd som få och pigg som en lärka!