Himmelrike och handboll

Igår tillbringade jag ett par timmar i himmelriket. Topp till tå-behandling med skön helkroppsmassage. Härliga, avslappnande oljor och hur underbart som helst. Bara skön massage, inga hårda tag alls (som jag kanske egentligen skulle behöva). Bara ren njutning. Måste snart gå igen.

Den här kvällen har jag tillbringat i soffan och i tvättstugan. Mest i soffan, minst i tvättstugan. Kikade såklart på handboll, Polen-Sverige. Tur att min snälla bror sa till mig, jag hade förstås missat att det var match idag. Blev riktigt spännande och slutade lika men jag tycker väl inte att Sverige direkt imponerade framåt ...
Hoppas på att kunna se de andra två matcherna i helgen men kanske blir svårt imorgon när jag ska på fest.

Nu ska jag nog mest bara sova. Hur trött som helst. Måste ladda för eventuell kajakpaddling imorgon :)

Dagens ...

... sanning: Det blommar!

... fråga: Vem vill sova en kväll som denna?

... ord: Gräsmattsklippningsdoft

... känsla: Sommarglädje :)

... nej: Trafik

... uppmaning: Skratta mer


Trots att kvällen är helt perfekt så måste jag sova nu.
Trött som få, till sängs jag gå.


Utomhus

Jag vill vara utomhus. Hela tiden! Men för det mesta är jag inte det. Vad ska jag hitta på där ute? För mig själv. 

Förresten så har jag tappat bort vad jag vill. Jag tror att jag vill saker som jag kanske egenligen inte alls vill. Bara för att jag påverkas så mycket av min omvärld liksom. Jag ska bli bättre på att stanna upp och fundera på vad jag vill. Vet helt säkert att jag vill vara utomhus hela tiden. Ingen tvekan om det.

Så, please, kan någon rasta mig?


Halvslö

Det blev utgång med syster igår. Inte särskilt bakis idag men har slöat och gjort absolut ingenting hela dagen. Skönt men det verkar som att jag har missat härligt väder och det är förstås lite synd. Vi hade kul igår i alla fall :) Riktigt kul!

Jag fortsätter kvällen med att göra det jag har gjort hela dagen.

As time goes by

En ljus dag i slutet av maj gick jag lite tidigare från jobbet. Stannade till på första bästa uteservering, beställde en öl och fick snart sällskap av några vänner som slog sig ner vid bordet. Vi fick en bit mat, njöt av solen och pratade lagom avslappnat om näringslivets utmaningar de närmsta åren. Spontana idéer blandades med genomtänka lösningar och allt eftersom ölen gjorde sitt till dök en och annan halvgalen tanke upp. Eftermiddagen blev kväll och samtalet övergick till att handla om förändringar. Stora som små, positiva såväl som negativa. Vad vi kom fram till kan jag inte svara på. Säkerligen var alla överens om att överge sin rädsla för förändringar. Om någon av oss har lyckats med det låter jag vara osagt. Men visst kan alla som vet något om livet, om världen och om mänskligheten säkert säga att det är viktigt att vara öppen för förändringar. Att välkomna och försöka acceptera.


En ljus dag i slutet av maj gick jag lite tidigare från jobbet. Tog vägen förbi affären för att eventuellt bli inspirerad att laga en god middag till mig själv. Mötte några vänner och strosade i lugn och ro genom stan. Vi slog oss ned på ett café och myste med kaffe och godsaker. Jag vet inte riktigt om vi pratade om någonting alls. Efter en stund märkte jag att jag satt där ensam. Inte för mig själv men verkligen ensam. De förändringar som jag har ställts inför kändes inte så välkomna just där och då. Jag skulle aldrig någonsin vilja ändra något men jag har ibland svårt att acceptera att det är som det är.


Jag hoppas att jag ibland får slira och vara egoistisk, tänka tillbaka på det som har varit och sakna det. Jag hoppas att ingen klandrar mig. Det finns saker som jag tycker är totalspännande, superviktiga och galet intressanta ... men som ter sig som nonsens i jämförelse.


Sommardrömmar

På väg från jobbet ner till stan hände det som jag längtat så efter. Den totalt ultimata sommarkänslan infann sig plötsligt. Solen sken och alla såg glada ut. Ur några överförfriskade herrars bergssprängare strömmade en skön Markoolio-sommardänga. Jag tittade ner mot Selångersån och såg en vattenskoter svepa förbi. Sommaren är verkligen på väg! Kan det finnas mer tydliga tecken än så?

Kvällen ska jag ägna åt att stanna kvar i den här sköna sommarkänslan. Bara drömma om sommaren och njuta :)

Solenergi

Känner ni hur energin dansar genom hela kroppen nu när solen är här?
Jag känner det! Skrattar och hoppar. Inte riktigt men jag känner i alla fall för att göra det :) Solen kan verkligen göra underverk!

Annars finns inte mycket att säga om något. Jag jobbar, äter, sover och så. Varken mer eller mindre. Kanske låter trist men det känns helt okej för nu.



Solig kväll

Tog en sweet cykeltur till affären. Solen strålade och jag blev på ett strålande humör :) Hade jag varit mindre lat hade jag cyklat längre men det får bli en annan dag minsann. Kan inte vara Sporty spice jämt och ständigt (försök ignorera ironin i det om du kan). Jag vet inte hur det har gått till men många lever i tron att jag är sportig. Sanningen är att jag älskar att leka. Ibland råkar leken vara i form av sport eller träning.

Just ikväll leker jag inte. Ska knapra vidare på de supergoda vildhallongodisarna som jag fick av Ulrica.

Dagens fråga: Varför berättar folk saker för mig som jag redan vet?
Dagens svar: Jag tror inte att folk vet att jag redan vet allt.

Mer sol.









Myssöndag :)

Vilken skön dag idag! Lite lätt bakis, ganska hårt trött men dagen har varit härlig.
Mys med M, fika med A, lek med D, middag med A&P ... och sedan en skön promenad hem i solskenet.

Gårdagen var riktigt bra den också. Hälsade på Angel och hennes fina lilla grabb. Hur söt som helst!
Tog en snabb sväng på stan, åkte hem och städade och sen var det fest fallera. En lagom lugn fest med personer jag tycker mycket om. Vi gick ut på Oscar och jag hade roligare än jag haft på länge på krogen, kändes lite som på den gamla goda tiden :) Kvällen slutade helt optimalt med lekparksklättring.

Nu är jag bara totalt harmonisk och nöjd med tillvaron. Ska se lite tv, fika och sedan sova sött.

Stökig fest?

Ligger här i soffan och funderar på om det får bli en stökig fest ikväll. Städade inte så mycket som jag hade tänkt mig igår och idag känner jag mig inte alls lika inspirerad. Hmm ...

Kanske får se till att festen blir så stökig att ingen märker att det är stökigt. Men ska försöka mig på ett ryck nu i alla fall.

Vi ses i dimman
Nära sista timman
Under något bord
Närmare moder jord

Skål

Aus, außer, bei, gegenüber ...

... mit, nach, seit, von, zu.


Alla små ord.

Kan göra mig galen när jag skriver. Kan få mitt hjärta att le, gråta, hoppa eller hoppas. Små ord kan betyda så mycket. Kan betyda ingenting. Jag skulle inte klara mig utan alla små ord. Varken här eller någon annanstans.
 


Glassäsongen är här för att stanna!

Längtar hem

Jag hoppas att dagen rasar förbi illa kvickt. Jag vill hem. Känner mig totalt inspirerad att städa och så. Pynta lite kanske :-)  Är vansinnigt trött på oredan jag har haft de senaste veckorna. Vill och ska städa, sortera, pyssla, fixa och rensa. Så skönt det kommer kännas efteråt.

Klockan är ju bara kvart över åtta ... det är många timmar till det är dags att stämpla ut. Totalt lite att göra men ska försöka hitta på något.

Jag längtar hem till Alabama!

Tanklöst slösande

Stackars min ekonomi. Jag har varit så tanklös och slösaktig på sistone. Spenderar och spenderar. Jag verkar ha glömt att det kommer en dag imorgon.

Jag borde köpa möbler och en ny säng. Istället slänger jag pengar omkring mig på saker som visserligen är trevliga men långtifrån nödvändiga. Senare tänker jag bara och så fortsätter jag att slösa. Jag lever bara en gång och att bekymra mig över pengar har aldrig varit min grej. Nej, jag ska nog fortsätta att vara lite planlös, tanklös och möbellös ett tag till. Jag klarar mig alltid.

Nu bara

Har kollat på Grey´s Anatomy. Kan önska ibland att verklighetens människor vore lite mer som personerna där. Jag har läst lite samtidigt och närmar mig slutet på en riktigt bra bok. Inte så bra som den skulle kunna vara, inte så bra att den knäcker. Men bra och lite mer därtill.

Ska lägga mig snart men känner inte riktigt för att sova. Vill hitta på något riktigt kul. Våren gör mig sådan liksom.
Hade kunnat springa med Jo men det iddes jag inte. Nej, vill göra nåt kul.

Idag var sista dagen på vanliga jobbet för den här veckan. Imorgon ska jag vara på mitt andra jobb och på fredag ska jag jobba hos pappa. Kul med variation men lite halvt förvirrande och så.

Sömnlöst sammanbrott

Vet inte om jag bara tycker synd om mig själv eller om det faktiskt är synd om mig. Jag vill bli prioriterad, tagen på allvar och jag vill vara mindre ensam. Men jag kommer aldrig först. Och jag tas inte på allvar. Häromnatten låg jag sömnlös och tänkte på ingenting när jag plötsligt fick jordens sammanbrott. Jag var totalt uppriven och kände att hela världen vände mig ryggen. Så är det förstås inte men just då var det så jag kände. Det var nog en hög samlade känslor som inte rymdes längre. Det var nog bara så. Det gick ju över och det känns bättre nu. Men det gnager ändå kvar i mina tankar det här med att många behandlar mig som om jag inte har några känslor. Det suger faktiskt. Jag är ganska säker på att ingen gör det för att vara elak eller ens tänker på det ... men likt förbannat händer det. Jag vet att ingen annan kan veta hur jag känner om jag inte berättar det men jag vet också att jag inte kan ändra vissa saker och att det inte alltid är så enkelt som att bara berätta.

Well, well. Jag är som sagt inte kvar i jordens sammanbrott och jag deppar ogärna längre än en kvart. Men det är alltid skönt att skriva av sig sådant som kräver onödig tankeverksamhet och energi.

Nu är det så att jag har en härlig helg att se fram emot och jag kommer att vara allt annat än ensam.
Dessutom har kompisfamiljen fått ännu ett efterlängtat tillskott och det går inte att känna sig annat än glad :)

Solen värmer.


Sköna lördag

Har haft mig en riktigt härlig dag idag. Lugn och härlig och allmänt skön. Strålande sol, avslappnad shopping, tårta med Aina och världens sötaste grabb, en sväng till systra och kidsen, mys med Lipton, underbart god middag och slutligen trivsam underhållning i form av Körslaget. När hunkarna Cans och Brolle är med gör det liksom inget att körsång i tv inte riktigt är guld.

Jag blev så glad att jag flög när Team Brolle och Team Cans gick vidare till final. Muy bien! Me like a lot :)



Nu ser jag fram emot en lika skön söndag. Hoppas på sol och värme. Och kanske lite sällskap.

TGIF ... true that

Äkta fredag. Extra trött på jobbet men har samtidigt en skön fredagskänsla.
Kommer hem till tvättstuga och total ensamhet. Lugnt och skönt och tragiskt. Det är verkligen fredag.
Rosa plyschbyxor, värdelöst på tv och fortfarande totalt ensamt.

Typisk fredag. Bitterljuv liksom.

Tack för att det äntligen är fredag!

Vad jobbigt med bakfylla

Utgång igår. Sisådär kul men ändå en hård bakfylla idag. Tungt, tungt, tungt.

Jag är för gammal för att festa helt enkelt. Ska försöka komma ihåg det till nästa gång ... det värsta är bara att med sommaren kommer festsäsongen. Svårt att inte parta sommartid.

Senare idag är det herrarnas och damernas handbollsfinaler. SVT tror jag. Missa inte det!