Planeri

Mycket att fixa inför handbollscupen nu. Jag planerar, fördelar och planerar om. Typ. Det värsta är att det inte är så mycket att göra egentligen men ändå tar det en massa tid och energi.  Det är krångel och jag har inget helhetsgrepp. Avskyr att inte se hela bilden.

Ska se tv ikväll och vila tänkandet. Det mesta brukar klarna efter lite avstånd.


Mina vänner

En helg med vännerna. Mina fina vänner! Fest igår hos A&P :-) Vi hade som vanligt roligast på hemmaplan, krogen var sådär. Men så är det väl alltid antar jag, förfesterna slår kroghänget med hästlängder. Vi hade en bra kväll och jag tycker det är så himla kul att Angel & T är här.

Idag har jag premiärkäkat mat från nya kiosken. Det blev friterade räkor. Lagom superonyttigt en dag som denna. Lite bakistrött. Jag har spenderat nästan hela dagen hos Jo och vi såg en riktigt bra film, Righteous Kill.

Det där med att jag obryr mig har svalnat lite ... jag kan inte obry mig tror jag. Men så är det faktiskt det fina med att blogga att det nästan räcker med att skriva ner otygskänslor för att de ska försvinna. Samma sak egentligen som att det ibland kan räcka med att säga hur man känner så blåser känslorna bort. Fascinerande.


Ledig fredag

Ja, idag har jag varit hemma från jobbet. Skönt! Har hunnit träna lite på dragspelet :-) Hade första lektionen igår och det var hur kul som helst. Men svårt! Jag är inte så välkoordinerad liksom, klurigt att göra flera saker samtidigt. Jag hoppas att jag lär mig spela lite i alla fall.

Annars har jag mest bara slöat idag. Har slängt grejer på återvinningsstationen, var en sväng på stan med mamma och har pysslat en del hemma. På det stora hela en väldigt slö dag. Egentligen skulle jag fixa med grejer inför cupen men jag kände verkligen inte för det. Jag har faktiskt inte ens tittat åt datorn förrän nu. Väldigt skönt!

Inte så länge kvar till Så ska det låta :) Det blir kvällens höjdpunkt.

Jag obryr mig om dig

En stund framöver kommer jag inte att bry mig om någon annan, varken dela glädje eller sorg. Jag har inget att ge. Så är det. Eventuellt kanske jag falskar lite och verkar bry mig men jag kommer inte göra det på riktigt. Jag ska obry mig för en stund bara ... några dagar eller veckor eller så.


På agendan

>> Ikväll startar dragspelskursen! Ser inte fram emot att bära dragspelet men jag hoppas på en rolig kurs :-D
>> På lördag blir det fest fallera med vännerna!
>> Det vankas
handbollscup i Nordichallen! Nästa helg är det dags :-)


Glassätandet fortsätter ...

Jag testade Ben & Jerry's Wich. Åt faktiskt en sådan istället för lunch ... och mätt blev jag. Den här glassen gillar jag! Lite väl mäktig kanske men egentligen kan det nog aldrig bli för mycket av det goda :-) Goda kakor utanpå och god glass inuti.

Vi fikade

Efter jobbet igår åkte jag in till stan och Chocolate House. Fikade med nästan hela laget! Alltså småtjejerna som jag har tränat (dom är inte så små längre). Jag blev gladast när jag hörde att flera av dom var sugna att börja träna handboll igen :-D Får se vad som händer. Det var i alla fall roligt att träffa alla efter en hel säsongs uppehåll.

Jag vill ju inte vara tränare mer men blir det så att några vill dra igång och träna för kul bara så är jag förstås på :-) Kan vara med och ta lite ansvar och ha mycket kul!

Diddelidoo

Jag försöker skratta och sjunga diddelidoo men har vansinnig huvudvärk. Vaknade av den inatt och den vägrar försvinna. Nu sätter jag mitt hopp till kvällens träning, kanske kan den hjälpa. Kan det vara visdomständerna som spökar? Eller helgens bravader? Nej, det borde inte vara det. Kanske bara allmän huvudvärk.

Jag är så nöjd med att snöandet har slutat eftersom jag ska promenera till träningen. Tror jag ... får se hur halt det verkar, kanske tar cykeln. Det är så knäppt att det har gått strålande att cykla hela den långa vargavintern men att det nu när det nästan är vår är så uslig väg. Det är ju nu när det har ljusnat som jag verkligen vill susa fram på min kära, men aningen slitna och rostiga, cykel.

Ska försöka diddelidooda vidare och sedan ge mig av.

Jag säger: HEJA SKELLEFTEÅ! (Norrland är ju trots allt bara ett enda stort ... eeh ... Norrland. Liksom. )

Vårväntan i snöstorm

Det är grisväder idag men det är väl som det ska vara när våren är på ingång. Ser inte fram emot att gå ut med Lipton idag. Hua.

Helgen var rätt full men inte jag :) Var på 30-årsfest i lördags som blev relativt sansad. Ruggigt god mat, livedans, stora magar och tidig hemgång. Trevligt med lite festligheter! Igår åkte jag till Härnösand för att titta på handboll och när jag kom hem var det passande nog handboll på tv. Efter det sov jag.

Nä jag ljög

Så j**la uppgiven är jag kanske inte. Jag har ju alla möjligheter i världen faktiskt. Kanske ska starta eget ... eller så. Jag har skakat av mig uppgivenheten i alla fall. Kan ju inte gå runt och känna så. Den kommer säkert tillbaka någon dag snart ändå.

Nu är det en timme kvar av arbetsveckan :-) Lovely! Ser fram emot en härlig helg och jag ser fram emot nästa vecka som redan är fullbokad med aktiviteter. Jag kanske till och med ska ta ledigt någon dag från jobbet för att hinna med allt annat. Det återstår att se.

Totalt uppgiven

Idag är bara en liten dag i mars. På många sätt en dag som alla andra. Jag sitter på jobbet och tittar ut på det gråa vårdagjämningsvädret och undrar om det någonsin kommer att bli vår. Känner mig totalt uppgiven. Inte på grund av vädret, inte på grund av mitt enträgna singelskap, inte på grund av att jag ska amortera massor på bolånet, inte på grund av två års semesterbrist. Det är jobbsökandet som gör mig uppgiven.

Den senaste tiden har jag faktiskt sökt ganska flitigt, brett och ambitiöst. Utan resultat. Nu funderar jag på att lägga ner allt och gräva ner mig. Så uppgiven känner jag mig.

Mer glass

Nu har jag testat ytterligare två av vårens nyheter från GB, Solero Berry Berry och Lemon Age.
Ids inte beskriva vad det är för glassar utan fokuserar på tyckandet :-) 
Den som vill veta mer kan ju läsa om nyheterna på
GBs kampanjsite.

Solero Berry Berry är hur god som helst! Fräsch, mumsig och alldeles underbar. Smakar bärigt och friskt. Den får 12 Jiiin av 10 möjliga. Rakt av. Lagom storlek och den är ganska nyttig också :-D Måste testas av alla!

Lemon Age är mer svårbedömd. Jag vet redan nu att det inte är en glass jag kommer välja i sommar när jag står där vid glassboxen men den var ganska god så det är inte därför. Det är inte den typ av glass jag föredrar bara. Smaken påminner om Solero Shots Lime Lemon som fanns en gång i tiden (de små gröna kulorna) och den smaken gillar jag. Uppfriskande! Jag kanske blir sugen en riktigt varm sommardag när jag ätit mig less på Piggelin :-) Den här glassen får 4 Jiiin av 7 möjliga.

Män som hatar kvinnor

Gårdagskvällen tillbringade jag i sällskap med Angel, Aina, Johanna, mamma, Ainas mamma och Johannas mamma. Vi såg Män som hatar kvinnor på bio. Som vanligt kan en film knappast vara lika bra som boken och därför är det nästan bättre att bara bedöma den som film istället för att jämföra. Tycker jag. Och jag tycker filmen var bra! Obehaglig förstås. Lite uppstyltad dialog som det nästan alltid är i svenska filmer men annars bra skådespelarinsatser. Jag ger den 5 Jiiin av 7 möjliga.

Efter filmen tog vi en öl och käkade lite nachos och sånt. Riktigt kul!


En fin sak

Fina tankar, saker, handlingar och ord behöver världen mer av. Eller hur?

Min vän Anna har designat ett finfint smycke. Och det finns en fin tanke bakom smycket. Jag ska nog köpa ett framöver, det är riktigt fint. Eller så kanske jag ska hoppas på att någon som tycker om mig ger det till mig :-) Jag tycker att det är en skön idé att kombinera fina tankar och känslor med ett fint smycke.

Vill du kika kan du göra det
här, annars kan du lägga url:en http://www.hildestamdesign.blogg.se på minnet :-D

Tjingelingplingpling
Våga älska vackra ting


Solsken

Här sitter jag med fin och solig utsikt över Birsta. Strålande som tusan! Ikväll ska jag och JoW försöka motionera :-) Vi får se vad vi hittar på. Löpa, skida eller jogga är inte mina förstahandsval i alla fall. Jag kan nog må bra av stillsam träning för att mjuka upp kroppen efter gårdagens handbollsspelande. Det gör ont, både bokstavligt och bildligt talat, när kroppen åldras. 

Nu ska jag finslipa en jobbansökan innan jag skickar iväg den. Sedan ska jag återgå till att jobba.  


Nu är det slut

Det räckte inte längre för Timrå. Just nu försöker jag glädjas åt att det blev sju matcher i alla fall. Jag såg bara första perioden av kvällens match och det var nog lika bra det. Jag är en usel förlorare och det känns som att jag hade varit mer besviken, irriterad och arg om jag hade sett den här sistaste matchen. Faktiskt så tror jag också att det hjälper lite att jag blev på så himla bra humör på träningen (som var anledningen till att jag inte kunde se hela matchen). Jaja, nu är det över för den här säsongen. Och livet går vidare.

Jag funderar på att bli ett riktigt hockeyfan nästa säsong :-) Det är en fantastisk sport! Nu fortsätter den spännande och låååånga matchen mellan Linköping och Skellefteå. Heja SAIK!!





Status: Less

Det enda ord jag kan komma på för att beskriva min sinnesstämning är less. Och det gäller det mesta.

Helgen har varit riktigt trevlig och fullspäckad. Lördag förmiddag tillbringade jag hos Aina. Hon, Angel, Dylan och jag åt gott och hade det bra. Sedan var det hockeytime hos bror. Tyvärr var mitt humör sådant att jag borde ha dragit en filt över mig och stannat hemma. Humöret blev bättre under matchens gång men när den slutade hemskt hade jag lust att slåss. Avreagerade mig lite genom att rocka på trummorna. Kvällen fortsatte hos Ullis och A. Vi såg Melodifestivalen och laddade för Veronica Maggio på Aveny. Hon var riktigt bra men framträdandet började lite väl sent och hon spelade lite väl kort. Men jag är absolut nöjd :-)

Igår på förmiddagen firade vi JoW som fyllde 27. Det var super och vi bjöds på god tårta och många goda skratt. Sedan ilade jag hem och fick besök av Linda! Kul att hinna träffa henne en liten sväng. Till sist for jag till Skönsberg för att kolla på handboll. En match som började i bedrövelse men som snart blev vansinnigt spännande. Sååå synd att Sundsvall inte räckte hela vägen till vinst. Det kändes extra tungt med en tung förlust efter Timrås astunga förlust på lördagen.

Men alltså, förutom att jag har haft en bra helg så är jag på det stora hela riktigt less. Som för övrigt rimmar med pms.

Jag vill ändå känna mig hoppfull och avslutar med en trevlighet ... jag och mamma tog en tur i Birsta och jag hittade en finfin tunika på Esprit (var annars?) som mamma köpte till mig. Snällt :-D

Fredagsfunderingar

Det känns lite avslaget efter Timrås förlust igår. Samtidigt är det roligt med mer spänning och en hemmamatch är förstås kul. Jag kommer inte att se matchen live men ändå. Ett stort plus går idag till Canal+ för alla sköna studio- och kommentatorsgubbar. Min inställning till dessa herrar har svajat under säsongen men nu kan jag inte annat än älska Lasse, Arne, Ankan, Calle, Arto och alla dem andra. Det enda jag ställer mig frågande till är varför det inte finns lika härliga damer. Min ambition måste bli att ta plats bland dessa hockeyfilosofer.

Idag blir det en lugn dag på jobbet (tror jag), ett fikamöte med Jeanette efter jobbet (nytta och nöje kombinerat) och sedan kikar jag givetvis på Så ska det låta. Jag tänkte gå på Jazz på Knaust men tror jag skippar det. Imorgon lär jag se Timrå-HV71 på tv någonstans och på kvällen blir det med största sannolikhet Veronica Maggio på Aveny. Mer funderar jag inte på en fredag som denna. Lipton är ledig idag så det är lite tråkigt på kontoret.



Torsdag eftermiddag

Sista timmen på jobbet. Solen skiner och snön ser allmänt strålande ut.

Igår hälsade jag och AV-flicksen på hos AV-J i nya huset. Och jag träffade lilla knatten för första gången. Supersöt  förstås :-)

Hurra för matchen igår! Ny match idag. Spännande! Ser även fram emot att springa till och från tvättstugan i periodpauserna. Näe ...

Well, det var väl det om det. Underbart är kort.

Jodå

Jag åker vidare mot ingenstans. Har klippt av mig håret idag. Inte allt förstås men en bra bit i alla fall och färgen blev superfin. Om det inte vore för att jag ser kraschad ut i övrigt så skulle jag visa en bild. Kanske en annan dag.

Annars är det väl mest jobb, slutspel och blomvattning på schemat.


Dystra dagar

Jag vill börja med att säga att jag verkligen inte ska klaga på helgen, eller på mitt liv. Med det sagt vill jag säga att allt är nattsvart. Jag vill klaga.

Helgen har varit bra. Jag har äntligen träffat A&T igen och så har det varit en riktig sporthelg. Det är kul med sport!
Jag och Ullis såg basket i fredags. Det blev givetvis, och tyvärr, hockey i lördags. Idag har jag kikat på Sundsvall handbolls herrar och damer. Blandade resultat, hockeyn var bedrövlig, men ändå roligt med sport. Måste tillägga att jag verkligen är glad över en så fin vän som Ullis.

Angelica och Therese har alltså kommit hem. Och sååå kul att träffa dem igen! Igår körde vi en heldag i pulkabacken hela gänget. Alla söta barn var med och vi hade en härlig dag. Jag kan skatta mig lycklig över mina fina vänner! Och det trevliga sällskapet räddade den astrista och sugiga hockeymatchen. Efter en lång lördag var jag knäckt på mer än ett sätt. Gick och la mig vid nio men stördes av ett festande gäng i huset som ringde på min dörr tre gånger mellan klockan tio och elva.

Det blev inte något handbollscupsplanerande som jag hade tänkt mig. Det måste bli till veckan istället. Cupen närmar sig med stormsteg.

Tillbaka till det nattsvarta. Jag befinner mig mitt i en total depression. Även om helgen har varit rolig och så ... jag är missnöjd med mitt liv, min omgivning och med mig själv just nu. Jag ska låta svackan plana ut av sig själv. Det vet jag att den gör. Jag är inte en deppig person egentligen men ibland blir det för mycket av allt bara. Samtidigt. En fantastisk ljuspunkt är att A&T är hemma. Angels lilla Oliver är sötare är sötast och T:s L verkar super.

Dagens bästa Gossip Girl-citat: Just smile and fake it.

Det jag skulle behöva är utan tvekan att medverka i Wipeout. Det skulle göra mer än gott! Jag behöver leka. Just nu ser jag reprisen av Så ska det låta och det gör gott det också :-)

Tack alla fina för att ni finns. Tyvärr har jag inte möjlighet att fullt ut uppskatta er just nu men jag tror att ni vet hur mycket jag tycker om er.

Nogger mint

Jepp, till frukosten testade jag Nogger mint. Jag kommer inte ge dig någon ingående recension men den var absolut god. Riktigt bra faktiskt! Glassen fick ett omotiverat dåligt betyg när Sundsvalls Tidnings Unga-redaktion testade GB:s nyheter. Förstår INTE den ena testpersonen som säger så här om Nogger mint: "När man inte har något bättre för sig så kan man väl äta den". Vad är det för attityd? Endera gillar man den eller så gör man det inte. Jag gillar den! Jag tänker äta Nogger mint för att det är en bra sak att göra :-D

Har inte testat några andra nyheter men hinner säkert med det innan glassäsongen startar på allvar.

Kom igen!

Ikväll startar slutspelet! Jag kommer att se matchen hemma i tv-soffan. Den som vill (och som jag känner och tycker om) är välkommen. Funderar för fullt på om det måste bli pizza till matchen. Kanske.

Heja Timrå!

Städrock

Lite städning är det som gäller ikväll. Har vandrat runt med en trasa och ett glas vin. Lyssnar på Rockklassiker och har det ganska bra. Just nu har jag tagit en kort paus och samlar mina krafter. Det blir nog inte färdigstädat ikväll men jag har ju börjat i alla fall. Morgondagen ska jag börja i tvättstugan. Tråkigt men bra antar jag.

Snart Grey's Anatomy :-) Efter det kommer jag garanterat inte att städa mer för då lär jag vara för trött.  Så nu är det dags att städa vidare en liten stund till.


Favorit i repris i väntans tider

Förutom att jag väntar på svar från olika jobb jag har sökt så väntar jag nu också på besked om dragspelskursen jag har anmält mig till blir av. Det måste vara tillräckligt många som anmäler sig. Hoppas, hoppas!!

Jag bjuder på en favorit i repris (senast i bloggen augusti 2007). Med dragspelet på plats ser livet ganska bra ut va? Och med mammas folkdräkt och pappas träskor verkar jag ha hittat rätt outfit, eller hur?



Åh, nu längtar jag efter sommaren! Håll tummarna för att dragspelskursen startar så lovar jag att spela i sommar :-D (om det är positivt vet jag inte ... )


Fil, lime och äpple

Jag åt precis en annorlunda middag. Filmjölk med färsk lime och äppelbitar. Det var gott! Jag kunde ha skippat limebitarna och bara pressat limen istället men det får bli så nästa gång. Jag åt en tallrik grönsaker och en macka också, annars skulle jag säkert hungra sönder inom en kvart. Det kanske jag gör ändå ... får nog fika kvällsfika senare.

Tänkte gå på
Måndagsjazz ikväll men slopade planerna. Egentligen var det guldläge att gå för träningen är sportlovsinställd men jag var väl inte tillräckligt i farten för att idas. En annan gång kanske jag lyckas släpa mig dit :-) Det har varit en ambition i flera år men jag lyckas alltid ha måndagsträningar. Förutom just idag då jag bara lyckas vara lat.

Nu ska jag överge datorn och hitta på något mer givande.



Hela helgen

För den som vill veta vad jag har gjort under helgen går det bra att läsa vidare.

I fredags efter jobbet åkte jag och syrran in til stan. Shoppingbehovet var totalt och vi spenderade nästan tre timmar i affärerna. Kom hem tomhänt. Det är så typiskt mig. På lördagen gjorde vi ett nytt försök, åkte då till Birsta City. Jag köpte några toppar men inget spännande och inte riktigt vad jag behövde. Syrran däremot for hem med en helt ny outfit. Lyllos henne! Väl hemma slängde vi i oss lite mackor och sedan var det dags att påbörja kvällens äventyr. Först en öl hos en av syrrans jobbarkompisar, sedan middag och hockey på O'learys. God mat och trevligt sällskap! Vi var inte så hockeyfokuserade, kändes lite som att intresset dog när matchen inte gällde så mycket. Tanken var att vi skulle gå ut men vi drog först tillbaka hem till han vi var hos innan. Singstar och kalas! Sedan ner på Aveny. Hade jag vetat att Timrå IK var på Oscar hade jag nog åkt dit istället :-D Finns ett par godbitar där ... hehe. Vi hade kul i alla fall och det blev en och annan svängom på dansgolvet. Inget spännande hände ute men däremot en knäpp grej, jag blev avlurad en öl. Bara för att jag är så snäll. Ska jobba på att bli bitchigare. Igår var jag tröttast i världen. Sedan var helgen visst slut.

Så hade jag det. En bra helg, noll nytta men mycket nöje.