Maniskt sökande

Internet är bra. Och dåligt. Efter långt, ostrukturerat surfande är jag mer stressad än någonsin. Jag har snurrat runt och kikat på jobbsiter, bemanningsföretag, bostadsutbud, intressanta företag, facksidor och branschtidningar. Det finns sjukt mycket. Och jag blir sjukt stressad. För varje grej jag läser inser jag att jag inte räcker till. För varje gång jag tänker så inser jag att jag måste ha en mer realistisk målsättning eller genomgå en personlighetsförändring. Och sedan blir jag förbannad. Jag trivs med att vara lugn och tyslåten. Alla behöver inte höras och synas hela tiden. Men arbetsmarknaden är hård. Extra hård för de som är som mig. De som inte tar för sig. Jag vill hitta en balans mellan att fortsätta vara den Jenny jag trivs med och en Jenny som vågar visa framfötterna.

Mitt maniska sökande handlar inte bara om att söka på Internet, det handlar också om sökandet efter mig själv. Ett sökande som antagligen kommer att fortsätta livet ut. Är det inte så för alla? Desto mer man tar in från omvärlden, desto mer finns det att fundera över, bearbeta, ta ställning till och så vidare ...


Stäng av allt en liten stund
Njut av lugnet, bygg din grund
Tiden går men ta det lugnt
Våga lyssna när hjärtat slår tungt

Då har varit och framtiden stundar
Lev i nuet när du grundar
Minns det fina du har haft
Blicka framåt, samla kraft

Godnatt







Trasig

Jag är krasslig, skev och trasig. Måste vara julhelgen som har knäckt mig. Jag får ta till ett gäng dunderkurer innan nyårsafton. Jag har hört att den bästa medicinen är whiskey :-)

Mitt i all min sjukliga självömkan känner jag mig fruktansvärt kluven ... vad ska jag göra egentligen? Ska jag flytta någonstans, åka till Nya Zeeland, skriva uppsats, plugga nåt annat nån annanstans eller bara fortsätta bo här i min låda och strösöka jobb lite här och där? Jag vet att det sistnämnda är det sämsta alternativet men samtidigt det enklaste. Det är det som gör det så svårt ...

Ve och fasa, jag måste bestämma mig snart. Hu och helvete, hur ska det gå?

Press, prestationsångest och panik     vs.    Förälskelse, frihet och framtidsglädje

Nu vill jag prata i telefon resten av kvällen.





Världens vackraste ö

Världens vackraste ö

Svårt att tro att bilden är tagen på julafton. Ingen snö men tusan så vackert ändå. Vi stannade till här en stund på vår traditionella julaftonspromenad och Lipton passade på att ta ett julbad :-)

Människor jag glömt

Hemvändarkväll igår. Jag träffade folk från när och fjärran och svunna tider. Tänk att jag nästan hade glömt bort att dom fanns. Vilken total glädje att träffa dom igen och minnas det som har varit. En riktig nostalgitripp! Sweet!

Julen kan sammanfattas med orden: lugn, kul, traditionell och härlig. Precis som det ska vara med andra ord. Jag måste nog göra en lista ...

Julens godaste: Gravad lax
Julens minst goda: Julsnapsen
Julens roligaste: Åka och köra fyrhjuling
Julens viktigaste: Familjen
Julens skönaste: Bakis-Annandag
Julens vackraste: Ön i mina drömmar - paradiset på jorden
Julens jobbigaste: Konstant mätthet
Julens gladaste: Lipton

Förhoppningsvis slutar år 2006 betydligt bättre än det började.

Nu ska jag försöka trolla fram lite snö!

Jag lämnar staden ...

... och ger mig ut på landet. Snart tillbaka.

En strålande jul till er alla!

Upp och ner & uppochner

Livet är galet ibland. Jag tror att jag befinner mig i en evighetsbergochdalbana. Jag känner mig glad, jag känner mig ledsen. Jag känner mig stark, jag känner mig svag. Jag känner mig lycklig, jag känner mig förtvivlad. Jag känner mig harmonisk, arg, nöjd, rädd, motiverad, uppgiven ... det tar aldrig slut. Hur ska jag kunna hantera alla känslor när jag knappt hinner uppfatta den ena innan den andra tar vid?

Jag tror problemet är att hjärnan och hjärtat drar åt olika håll. Kluven är nog vad jag är. Min uppmaning till mig själv: Tänk mindre!

Det har varit en omtumlande kväll för mig. Omtumlande på ett bra sätt men jag känner mig snurrig.

En dröm, en tid som inte finns
En tanke, en plats jag inte minns
Verklig och äkta, väldigt nära
Hoppfull men skör, lätt att bära

Godnatt
/Jenny Helena

Fascinerande

Vissa dagar kan jag inte låta bli att fascineras av saker och ting. Det kan vara människor, känslor, saker i naturen eller ord. Det kan vara vad som helst egentligen ... när fascinationen väl har infunnit sig blir jag som ett barn och kan förtrollas av minsta lilla grej. Det är härligt med sådana dagar. Med fascinationen kommer inspiration, kreativitet och en hel del klokheter. Men det kanske är tur att jag inte får sådana här infall varje dag, vilken tråkig filosof jag skulle vara isåfall.

Just nu är ord och känslor det som fascinerar mig mest. Det finns så vackra ord och känslor.

Något som inte är särskilt fascinerande är snöbristen. Noll julkänsla nu men den kommer kanske i samma sekund som jag kliver in i stugan. Där är det jul!

Knas och glas i min själ


Listigt

Dagens humörhöjare: Andrew Strong
Gårdagens pinsamhet: Jag i fyllan och villan
Dagens ord: Inspiration
Morgondagens uppgift: Skaffa julklappar
Gårdagens glädje: Familjemiddag
Julens bästa: Mat till tusen
Årets färg: Nattsvart
Framtidens måste: Kreativt tänkande
Dagens önskan: Snövita vidder


Det känns bra idag! Men fy vad bakis jag är ... synden straffar sig själv helt enkelt.

Le!


Helg igen

Äntligen fredagkväll! Jag ska bara slappa hela kvällen :-) Sweeeet!
Veckan har varit rätt okej men lite händelselös tyvärr, måste försöka hitta på något spännande nästa vecka. Det som faktiskt är sjukt spännande just nu är alla stormagar i mitt liv. Tänk vad sött när knattarna kommer ... jag orkar inte vänta, fattar inte hur jag ska kunna ha tålamod i nio månader den dagen jag blir gravid (om det du någonsin händer).

Imorgon blir det nog utgång i alla fall! Hoppas på en relativt lugn men otroligt rolig kväll isåfall. Ids inte vara bakis på söndag.

Nu ska jag återgå till mitt väldigt passiva tv-tittande.

Ciao!

Roligast av allt!

Spelade handboll i tisdags!!!! :-) Det är det roligaste som finns! Det var ju inte seriöst eller så ... på träningen med småtjejerna bara ... men ååååååååååååå så kul! Kändes iof att jag inte har spelat på länge och att formen inte är den bästa men va fan, så länge det är kul orkar jag trots att kroppen inte riktigt vill  det hjärnan  vill. Har haft träningsvärk i två dagar nu :-) Sweet (var längesen sist).

Ville bara berätta det. 

Tre små ord

Tänk att tre små ord kan betyda så mycket. Kan förändra allt för så många. Tänk att tre små ord kan vara skillnaden mellan seger och undergång. Kan vända en svacka. Första gången jag fick höra dessa tre små ord förstod jag inte riktigt innebörden, det var för stort för att greppa liksom. Nu förstår jag. Tänk om jag bara kunde lära mig att använda dem ibland. Jag vet att det är svårt men jag uppmanar alla (framförallt mig själv): Kill your darlings!

Det händer alltför ofta att jag vägrar släppa en formulering, en layout eller en idé. Jag kan inte släppa taget om något jag känner mig sååå nöjd med ... även om det innebär att jag inte kan gå vidare i mitt arbete eller att hela resultatet blir lidande av min lilla darling. Tiden är inne, det är dags att göra slag i saken. Mindre snack och mer verkstad helt enkelt. Mitt första steg var att övertyga mig själv om hur viktigt det här är, steg två blir att verkligen leva som jag lär ... oh dear ...

Nu ska jag fortsätta att sjunga luciasånger. Det är nog bästa sättet att komma i luciastämning just nu.

GE MIG SNÖ!


Matchreferat och lite annat

Första matchen förlorade vi (9-16). Lika i halvlek men sen orkade vi inte köra på i andra. Det blev lite för många bortslarvade passningar och tyvärr slog tjejernas förkärlek för att studsa igenom lite för ofta. Det största problemet var nog ändå att skotten var för få och av de vi fick iväg var för många oplacerade. Men jag tycker ändå att alla kämpade bra och vi fick till en hel del schyssta grejer. Jag känner mig nöjd med matchen trots förlusten.

Andra matchen vann vi (24-3). Här lossnade verkligen skyttet och kontringsspelet. Vi var överlägsna från start. I den här matchen märktes inte tröttheten (pga få avbytare) som den gjorde i första matchen. Tänk vilken skillnad det plötsligt kan bli bara för att det går bra. Matchen var rolig rakt igenom (även om den kunde ha varit halvtrist och ospännande om man tittar på resultatet). Det roliga var att alla vågade, alla ville och alla hade kul. Det är ju precis så det ska vara på match, det är viktigare än resultatet.

Nog om det. Över till livet i övrigt.

Jag är dödligt trött efter dagen men kan inte låta bli att le. Jag börjar tro alltmer på mig själv och det känns så skönt. Snart kliver jag ut ur min isolerade värld och visar vem jag är. Det skulle vara så synd för världen annars att gå miste om någon som mig :-)

I mitt huvud är det kaos just nu. Jag tänker konstant på dig ... och dig, och dig och dig. Ni vackra människor som finns så nära men ändå så långt bort. Jag blir yr.

Ska sova.
Godnatt

Matcher imorgon

Det blir handboll för hela slanten imorgon. Heldag i Örnsköldsvik för mig ... seriespel. Och så är det ju EM på TV. Missar nog den matchen tyvärr men kanske kan lyssna på radio (om nu damhandboll sänds på radio?). Det började ju bra i EM i alla fall. Ska bli spännande att se hur det fortsätter.

Jag känner mig så himla glad. Det är inte sant ... var så längesen jag kände mig så här. Helt underbart! Jag vet minst två saker som gladheten beror på. Den ena saken är att jag jobbar. Den andra är hemlig ...

Måste hjälpa mamma att baka nu (eller åtminstone hålla henne sällskap, jag är sämst på att baka).

Tänk att det snart kommer två små kompisar till världen. Jag längtar! Och sedan dröjer det inte länge förrän ytterligare två kommer :-) Så mysigt!!

Puss på er!


Idag har jag ...

... jobbat. Var riktigt kul idag! Pysslade på med lite av varje. Såå skönt att göra nåt på dagarna :-)

... käkat på O'Learys med La Gieka och co. Tittade på hockey (Timrå-Färjestad) och Handboll (Sverige-Ukraina). Me like O'Learys!! (och jag gillar fin utsikt)

... bestämt mig för att börja träna (jaja, igen ...)

Nu ska jag sova så det blir inte mer spännande än så här idag.

Kaffemani & Manskafferi

Kaffemani först. Jag har kommit på en bra sak med att vara arbetslös. Jag dricker mycket mindre kaffe då. Nu har jag jobbat i drygt tre veckor och jag bara häller i mig kaffe. Det är inte bra. Vissa eftermiddagar känner jag mig helt knäpp av kaffet ... men jag kan ju inte låta bli. Kaffe, kaffe, kaffe ... snacka om drog.

Så till Manskafferit. Jag är ju i manskaffartagen (typ) så det kan ju vara ett lämpligt ämne. Det är väl inte riktigt så att jag försöker skaffa en man men jag håller ögonen öppna. Det är framförallt inte så att jag har ett manskafferi (fast det vore kanske inte så dumt ... ). En man är nog inget man skaffar förresten. Och ett skafferi är nog inget bra ställe att förvara män i. Så jag lägger ner det här med manskafferit.


Gårdagens känsla: Lyckorus
Dagens fråga: Är jag bra eller dålig?
Morgondagens utmaning: Att leta min inre lyskraft (jag vet att den finns, men var?).

Glädje till alla!


Magiska minnen

Ibland glömmer jag allt underbart jag har varit med om. Glömmer är kanske fel ord ... det jag menar är att det är ganska sällan jag tänker tillbaka på alla de fantastiska saker jag har varit med om. Och jag tror att det är synd. Att leva i nuet kanske är det optimala men det kan ju knappast skada att drömma sig bort ibland, särskilt när nuet känns lite halvtrist.

Jag ska försöka komma ihåg att komma ihåg. Framförallt för att jag inte ska glömma. Jag kanske ska sätta mig och skriva ner några underbara minnen någon dag. Beskriva känslor jag har känt, vyer jag har sett och saker jag har upplevt. Tänk vad härligt att läsa sedan. Och minnas.

Några fina minnen jag kommer att tänka på nu är ...

... första gången jag träffade Lipton
... när jag och Mackan strosade runt i Lahaina och bara njöt av tillvaron
... heldagen i Koviken i somras
... champangefikat i Venedig

Det finns så ofantligt många fler fina, underbara och roliga minnen men dem sparar jag till min kommande minnesbok. I den ska varenda härlig detalj finnas med.

Dags för lite rim (måste bli av med min rimabstinens)

Vad rimmar på hund?
Jag måste fundera en stund
Det är svårt att komma på
Hur ska jag kunna rimma då?

Det får räcka för idag

Sjung och vad glad!


Det finns hopp

Ibland händer det. Plötsligt står man mittemot en människa som strålar. Det händer kanske för sällan men det finns nog en mening med det. Det är skumt men ibland känns det som att allt är precis som det ska vara. Gårdagen gav mig hopp om att något stort väntar mig. Jag kände mig lyckligare än jag har gjort på länge. Jag har vandrat runt med ett stort leende hela dagen ... och det är så härligt.

Nu ska jag fortsätta att le. Det är så härligt.

Peace ya'll

Sweetness inside
A smile I can't hide

Blir man klokare med åren?

Jag vet inte det jag. Jag har suttit i en timme nu och försökt reda ut mina tankar kring den där paradoxen jag nämnde häromdagen. Skrev nästan en hel bok tror jag men raderade allt då jag insåg att jag aldrig kommer kunna förklara hur jag tänker på tydligt sätt. Tror klokheten både kommer och går med åldern. Det låter som att jag är 80 nu men ni fattar vad jag menar. I och för sig känner jag mig lastgammal vissa dagar, tantvarning titt som tätt (men dagisnivå ganska ofta också). 

Hursomhelst så glömmer vi min paradox nu.  

Helg igen. Fest imorgon! Me like fest =) Jag hoppas på en massa skratt, bra musik och strålande ögon.

Nu har Linda dragit ... jag hoppas, hoppas, hoppas att hon får det bra i Ume. Ganska övertygad om att det kommer bli så. Linda är ju Linda och hon klarar allt!

Har precis gått och lagt mig nu i alla fall. Är trött som ...
Natti natt mina vänner. Hoppas ni alla får en underbar helg! Jag tänker ha jävligt kul!