En säng

I helgen ska jag försöka att köpa en ny säng ... om till exempel min bror kan hjälpa mig att frakta hem den. Jag vill ha den på stört. Kommer bli asless om det är leveranstid eller så. Jag vet att jag inte borde impulsköpa en säng men jag har ignorerat mitt sängbehov tillräckligt länge och nu vill jag ha en säng nu. Sak samma om jag inte provar ut den ordentligt och om den inte blir perfekt, jag ska ju ändå hitta någon karl inom kort och då kan ju vi köpa en ny. Eller hur? Hehe ...

Faktiskt så borde jag ha köpt en ny säng redan när jag flyttade in i Alabama för ett år sedan men det har liksom inte blivit av. Så kom jag hem från jobbet idag och tänkte: Nu eller aldrig! Hoppas, hoppas att jag kan få hjälp i helgen. Annars kanske jag kan vänta till nästa vecka. Kanske.

Nu måste jag göra middag. Tänker mig typ mackor och apelsin men jag kanske ska äta något vettigt istället. Kanske.

Mammut

Det var riktigt jobbigt att se Mammut. Det var den jag och Aina såg ikväll. Obehaglig, svart, plågsam och bra. Ja, bra var den. Kan inte komma på vad jag ska skriva mer om filmen. Jag har svårt att sätta ord på sådant som verkligen berör mig.

Fågelkvitter och bio

Dagen har känts ovanligt långsam. Tiden står stilla. Jag och Lipton hörde fint fågelkvitter när vi var ute på lunchen och det var förstås härligt. Den vår jag försiktigt anar smyger sig allt närmare. Lipton gjorde rätt i att försöka gräva sig igenom världens största snöhög, måste passa på medan snön är här.

Ikväll ska jag och Aina på bio. Måste kolla vad jag vill se för det lovade jag att göra. Typiskt att jag har glömt det när dagen idag har varit så lång och grå. Bion innebär att jag inte kan se handboll ... men det får det vara värt. Vad är väl en match om 7e/8e plats? Om det nu är det dom spelar om.

So long. Bit ihop. Le :-)

Det tar tid liksom

Idag skulle jag försöka att beskriva mig själv. Hm ... lugn (ja, förstås), lojal (på många sätt den mest lojala person du kan tänka dig) och ledig (kärlek, jobb ... you name it).

Nej, men seriöst, de egenskaper jag har och som jag trivs med går inte alltid hem i jobb- och/eller kärlekssökande. För det tar tid för mig. Inte för att jag är trög eller så men bara för att det är så. Jag vet inte om jag vill eller kan ändra den sidan hos mig. Det är konstigt att jag är svår för godtrogen är mitt andra namn.

Som vanligt blir jag bara förvirrad när jag försöker förklara något men jag gör som vanligt och skyller allt på min tvillingska dubbelnatur :-) Ingen idé att gräva ner sig i detta.

I övrigt ser jag nästan fram emot Sverige-Serbien imorgon. Har tappat lusten lite men lär se matchen.

Het Doder

Kommentatorerna säger att Doder är het, het. Jaaaaaaaaaaaa, jag kan inte annat än hålla med. På alla sätt och vis!
Sverige får inte slarva bort den här matchen, då blir jag sur. Heja, heja!!!

Och förresten ... mina fötter känns totalt kraschade idag. Som att jag har knivar rakt igenom dom :-(

Är det våren?

Det är något i luften. Energin börjar krypa fram och det känns som att det händer saker. Vi går mot ljusare tider! Kan det vara våren som får livet att röra sig lite snabbare framåt? I all denna snö är det svårt att tro men jag tror ändå.

Det är värdelöst att söka jobb här i trakterna men det börjar faktiskt att röra på sig. Även små steg framåt stärker självförtroendet och ger hopp om framtiden. Så är det.

Jag vinner i längden!

Härligt men ont

Jag har två härliga men onda saker att berätta om ikväll.

Först och främst så har jag kommit fram till att jag är glad att jag träffade min trubadur och jag är glad att han hälsade på mig. Det var en härlig känsla så länge den varade men jag är ledsen över att vi inte fann varandra. Det gör ont att aldrig hitta rätt. Riktigt ont.

Den andra saken då. Det var härligt att träna handboll ikväll! Det gjorde ont i ena foten innan träningen och min axel värkte redan efter fem minuter. Halvvägs in i träningen kraschade jag den andra foten och det gjorde ont det också. Men ändå var det så härligt att träna. Det är något magiskt med handboll, fastän jag är sämst i hela världen så är det hur kul som helst. Och just ikväll var det väldigt härligt och väldigt ont. Får se om jag kan gå imorgon. En liten bonus idag var att Clark Kent d.y. dök upp och tränade med oss ... :-D

Godnatt


Klicklöst igen

Lite som en dröm. Nästan som semester. Men jag vaknade och kom hem. Det klickar fan inte med någon. Synd.

Har ingen aning om hur arbetsintervjun gick idag ... känns som att det varken var katastrof eller lysande. Bara vänta.

Det var allt.

Kvällen är över

Timrå spelade bra och vann! Sverige spelade bra men förlorade tyvärr. Jag är nöjd med kvällen och det känns skönt att kunna andas ut ... två matcher på en och samma kväll tär på krafterna. Även om det var underbart att se Timrå ha fart på skridskorna så måste jag säga att handbollsmatchen var mer underhållande. Såklart :-D

Det som händer och som är magiskt är inga världsomvälvande grejer utan snarare små steg i rätt riktning. Jag har träffat någon som kanske intresserar mig och jag ska på jobbintervju. Har inga direkt förhopningar om varken det ena eller det andra men känner mig ändå så otroligt lycklig just nu. Som att hela livet tog en positiv vändning när jag som minst anade det. Härligt, härligt!

Mitt i allt

Det är mitt i veckan och mitt i allt. Inte mycket som har hänt men dagarna går fort ändå. Jag var hos frisören efter jobbet och fixade till mig lite. Nu känner jag mig mörk igen :-) Jag hann hem till handbollen och det blev en enkel vinst för Sverige trots halvtrist spel. Mer spänning imorgon när Kroatien står för motståndet. Och Timrå ska ju spela också så det blir förhoppningsvis en rolig kväll.

Jag har mycket att fundera över och förbereda mig inför. Det är spännande grejer som smyger sig på. Fortsättning följer säkert ...

Det vänder ... eller?

Någonting magiskt händer. Kanske är det livet som vänder :-)

Älska handboll

Vinst igår och vinst idag! Härlig match mot Spanien :-) Jag blev sen till träningen för jag kunde ju inte slita mig när det var så spännande. Och tänk vad inspirerad jag blev av alla finfina handbollskonster. Jag har kanske varken fysik eller psyke att göra som grabbarna i landslaget men inspireras kan jag alltid göra :-D

Natti

Min trubadur och jag

Jag kanske har en trubadur på kroken. Hehe ... fräckt. Trots stollig groupievarning lyckades jag bra igår. Mycket bra! Men jag vet inte än hur bra jag lyckades, det återstår att se.

Hann med hockey, middag på O'Learys och en sväng ut igår. Kul, kul och kvällen slutade perfekt. Timrå vann! Sverige vann! Jag vann! Guld, guld och åter guld. Hahaahahahahahahaha :-D

Nu är det bara att vänta på kvällens handbollsmatch. Missa inte Sydkorea-Sverige!

Sökes: Klarhet

Nu har jag tappat bort vad jag vill igen. Vet inte.

Ibland kan jag tänka så här: Vad skönt om någon skulle hjärntvätta mig och berätta vad jag ska tycka och tänka. Då kunde jag sluta vara så förvirrad och borta. Ska kanske söka mig till någon skum sekt.

Annars brukar jag tänka så här: Vad skönt att ingen har sagt till mig vilka åsikter och vilken tro som är den rätta. Jag har nästan inte ens påverkats politiskt från något håll. Det är underbart för jag vill bestämma själv vad jag ska tycka och tänka. Det enda problemet är att jag har så svårt med det.

Hur har du det?

Jag undrar hur alla har det. Tänker på vänner jag sällan ser och alla andra jag bryr mig om. Hur har du det?

Det är sällan jag tar mig tid att fundera över hur jag har det. Eftersom jag har lätt för att grubbla ett snäpp för mycket är det nog bra. Och jag tror att jag har det bra. Men alla andra då? Min underbara vän som är så långt borta, hon som flyttat till skogs och väntar smått, han som lämnade Sundsvall alldeles för snabbt, hon som ska på arbetsintervju imorgon, han som fick mig att känna och hon som längtar efter mer. För att nämna några. Jag tänker på er och önskar er det bästa.

Kram och godnatt

Strålande utsikter

Nu sitter jag på det nya kontoret och tittar ut över Birsta. Finfin utsikt här! Det ljusnar sakta men säkert och shoppingstaden vaknar till liv. Nyss var det ett fantastiskt ljus på himlen. Jag kanske måste ta med kameran någon dag så att jag kan visa. Trafiken börjar rulla på och snart är det säkert kaos som vanligt.

Kvällen som försvann

Trist och värdelöst att Timrå förlorade. Det är nästan lika trist att den här kvällen försvann. Jag vet inte hur det kunde hända men det kan bero på att jag har snurrat runt här hemma och pysslat på ända sedan jag kom hem från jobbet. Jag har påbörjat en massiv städning. Blir säkert färdig innan jul. Jag som skulle träna handboll ikväll. Det blev inget av med det. Plötsligt var klockan sju och jag hade inte ätit middag. Plötsligt var klockan halvnio och då hade jag ätit middag men helt tappat tiden och därför hann jag inte till träningen. Synd. Känns bra att jag har varit ganska aktiv och hälsosam i helgen åtminstone. Men inte en sekund på isen än så länge. Det är ju förjävligt.

Nu är det tack och godnatt. Kom och krama mig så att jag kan somna i lugnan ro.

Spännande kväll

Jag fick dubbel spänning ikväll. Tittade på Irene Huss och följde HV71-Timrå på Aftonbladets Elitseriebevakare. Precis när det var riktigt spännande i filmen drog fjärde perioden igång i matchen. Och här satt jag och visste inte vad jag skulle fokusera på. Jag hade tur för det slutade ganska bra både i hockeyn och på tv. Så nu kan jag sova lugnt.


Love the sea

Jag tog en stunds tv-bojkott och satte mig istället på golvet och målade med vattenfärger. Som på dagis :-) Det blev några fula konstverk men som vanligt är det inte resultatet som är viktigt för mig. Nedan ser du en ordlek jag kom på som jag tycker mer och mer om ju fler gånger jag läser den. För mig har den minst två viktiga betydelser: Sea - the love och See the love. Först en sanning, sedan en välbehövlig (och felstavad) uppmaning. Det kan nästan inte bli bättre!




Jag inser nu att jag på sistone har lagt upp bilder på två dagisnivåiga verk. Haha :-D Men den här gången var det bara för att dela med mig av mitt fina budskap.

Nu är det en film på tv och min bojkott är för tillfället över.

Trötta tjat-tv

Doktorer, sjukhus, akutmottagningar. Kostvanor, träningsfreaks och fetmaepidemier. Såååå tröttsamt. Jag tycker om att titta på tv en stund eller två men blir vansinnig på tjatigheten. När jag kollar på tv vill jag för det mesta zappa runt och slötitta men det går inte när det bara är värdelösa program om sjukvård, kost eller träning. Jag är inte ointresserad av hälsa men totalt less på alla trista tv-program.

Trötta, trötta tjat-tv. Varför skulle jag vilja ägna mina lediga lugna stunder åt att titta på någon som behöver komma i form, någon som är inlagd på sjukhus eller någon som predikar om olika dieter? Hysterin gör folk galna, hypokondriska och ännu mer sjuka. Så tror jag.

Om jag ändå skulle önska något till tv-tablån ... som rör sig farligt nära det ämne jag sågar här och nu ... så skulle det vara att Paolo Roberto kör sitt femton minuter korta träningsprogram en gång om dagen på lämplig sändningstid.

Tisdagstankar

Hur kan det komma sig att vädret växlar så snabbt? Ena dagen är det svinkallt och nästa dag värsta blidvädret. Plötsligt kallt och blåsigt igen och sedan solsken. Det som stör mig är att min termometer inte fungerar så bra och därför vet jag aldrig vad jag behöver ta på för ytterkläder ... om jag antar att vädret är som igår har jag fel, om jag tror att det är som det ser ut genom fönstret så har jag fel och om jag gissar på något annat så har jag också fel. Vädret vet knappt ens själv hur det är verkar det som.

Annars har jag funderat på att hyra film eller gå på bio. Är riktigt sugen på en riktigt bra film. Gärna en otäck. Ska kika lite på vad som finns att se. En mysig filmkväll vill jag ha men det blir inte idag.

Jag var och tittade på min systersons gymnastikuppvisning idag. Han var såklart bäst! Och jag blev vansinnigt sugen att löpa amok bland alla roliga saker. När jag hoppar, studsar, hjular och står på händer är jag som allra lyckligast. Just idag fick jag hålla mig i styr men en vacker dag kanske jag kan få fara runt och gymnastisera :-)

 

En spännande match

Jag funderar på vad som avgör om jag tycker att en match är spännande eller inte. Ibland verkar det vara hur jämn matchen är, ibland är det stämningen mellan lagen. Ofta är publikens nivå viktig. För det mesta hänger spänningen på hur mycket jag bryr mig om matchresultatet. Inte helt sällan är det förstås en kombination av dessa faktorer. Kanske kan en match vara spännande av helt andra anledningar. Ganska logiskt.

Jag funderar eftersom jag nyss upplevde något så ovanligt som att med spänning titta på Rögle-HV71. Det brukar jag inte göra. Jag har inte för vana att kolla på andra matcher än Timrås. Knappt ens deras faktiskt. Men ändå ... på många sätt tyckte jag att den här matchen var spännande och den kändes så viktig. Konstigt.

Ja, jag vet inte. Till syvende och sist (what!) så tror jag att det är hjärtat som avgör om en match är spännande eller inte.


Mycket mer än så bekymrar jag inte mitt huvud med just nu. Möjligen ska jag fundera på natthockey men det lutar åt att jag kommer sova när det är dags för det. Heja Sverige!


Konstiga tider

Jag ser fram emot vanliga veckor och vanliga dagar. Det är så hoppigt nu med helgdagar hit och dit. Jag får ingen ordning hemma eller i tillvaron när det ska vara så här. Verkar inte vara någon ordning alls på mig. Jag lever och lär men verkar inte veta någonting ändå.

Snart är det dags att sova.


Bara tvättstuga och tv

Det känns inte ens som helg. Jag som brukar älska fredagar. Nu är jag så totalt dagvill efter de oändliga helgerna. Kvällen har jag tillbringat i tvättstugan och framför tv:n. Ska se slutet på Sagan om komungens återkomst. Jag tycker så mycket om hela triologin! I fantasins värld är allt möjligt ...

Sov gott och dröm söta drömmar

Välkommen

Hej och välkommen till det nya året!

Jag är tillbaka på jobbet idag efter nyårsfirandet. Vi hade en jättebra kväll hemma hos A&P&D :-) Lugnt och mycket mat. Väldigt bra! Givetvis fick jag och syster för oss att ta en sväng ut på krogen efter tolvslaget. Hann med ett kort besök på Aveny och det var också riktigt bra. Jag är helt klart nöjd med nyårsafton. Nu är det bara resten av året kvar.