Inte mycket

För trött. Så det blir inget långt, träligt resonemang idag. Men jag har en slags paradox på gång. En grej jag inte kan släppa. Den ska jag försöka förklara någon dag framöver. Jag jobbar på att förtydliga mina egna tankar i en ekvation ... får se hur det går.

Saknar dig Angel (why so far away?) ... va på msn någon dag snart.

Kan inte någon bli kär i mig och berätta för mig hur underbar jag är? Jag är i stort behov av bekräftelse just nu (men jag vet såklart att allt egentligen handlar om att tycka om sig själv och blablabla ... men ibland kanske man inte ids göra det, vill bara att någon ska komma och säga: hej, du är perfekt! (en parantes i parantesen ... så sa jag till nån för ett tag sedan men det var bara pinsamt för det var såklart inte ömsesidigt))

Godnatt

Yta vs.Insida

Dagens ämne är precis vad rubriken antyder. Jag har funderat mycket på det där med yttre och inre idag så det får bli lite sånt svammel. Anledningen till mina tankar kring detta är att jag ALLTID inser att jag borde lägga mer tid på utseendet . När jag strosar runt på stan blir jag ständigt påmind. Alla springer runt och ser skitsnygga ut medan jag kommer som en lufs i okammat hår och med sminket på sned. Pinsamt.

Eller?

Jag vet inte om jag tycker det är så viktigt att fixa sig från topp till tå vareviga dag. Ju äldre jag blir desto mer inser jag att skönhet faktiskt kommer inifrån ... det är inte en sliten, osann klyscha. Personer jag tycker om är vackra. En persons utstrålning är viktigare än om utseendet påminner om Johnny Depps eller Pomperipossas. En persons tankar och värderingar spelar större roll än kläderna han eller hon bär.

Hur vill du uppfattas?

Jag ställde frågan till mig själv och tog hjälp av ett väldigt hypotetiskt exempel för att komma fram till svaret. Jag tänkte mig att det var sommar och att ett gäng kompisar ville dra till stranden. Plötsligt blev jag påmind om att jag var otränad, likblek och hade halvorakade ben ... hm ... skulle jag följa med? Då tänkte jag: Vill jag uppfattas som:

A: hon som kanske inte är strandens babe men som trots allt är där och har kul med sina kompisar?

eller

B: hon som sitter hemma och tråkar för att hon inte vill visa sig i bikini?

Kom fram till att alternativ A definitivt är rätt svar för mig. Givetvis skulle jag,i den bästa av världar, ha varit i tipp-topp-form och aldrig behövt välja mellan dessa två alternativ  men på grund av lathet  befann jag mig inte där (kom ihåg att detta bara är rent hypotetiskt). Så, min slutsats är med andra ord: Insidan vinner matchen. Men jag är uppenbarligen ytlig också, annars skulle jag inte ha behövt fundera på det här. Det yttre är ju trots allt det första folk ser så kanske borde jag börja spendera lite mer tid framför spegeln.

Äh, nu är jag less på mitt tjat och min uppenbara dubbelmoral.
Dubbelmoral kanske blir dagens ämne någon dag framöver ...

Godnatt

Jag tänker för mycket ...

... och gör för lite. Min hjärna går konstant på högvarv men det verkar som att jag är fysiskt avstängd ... handlingsförlamad. När jag väl gör saker så känns livet så mycket bättre och jag blir en lyckligare människa. Så var är spärren? Varför gör jag inte mer? Varför fortsätter mina tankar att vara just tankar?

Skulle jag sluta fundera så mycket på varför jag gör så lite så skulle jag ha hur mycket tid som helst till att göra saker. Skulle jag ha skrivit ner allt jag har tänkt så hade jag kunnat öppna ett eget bibliotek vid det här laget. Och skulle jag berätta för någon om allt jag har i huvudet så kunde många världsproblem lösas ... haha nääää, riktigt så mycket klokerier har jag inte på lager. Men allvarligt talat så tror jag att jag skulle må bra av att stänga av hjärnan emellanåt. Åtminstone dra ner på grubblerierna och filosoferandet lite.

Det här känns ju ironsikt på något vis ... igår satt jag och sa till tjejerna att jag inte vill ha en kille som grubblar, är djup och ska hålla på att vara jobbigt känslosam och så. Men hur ska jag kunna kräva att han inte ska vara så när jag själv är det? It's tricky ... tricky, tricky, tricky ...

Nattsvart ute, nattsvart inne
Gamla tankar, gammalt minne
Vänd inte om, blicka framåt nu
Jag tänker jag, jag tänker du
Solsken där borta, solsken här
Så blir livet när jag blir kär
(Och när ska det hända då?) 

Jag hoppas att alla förstår och vet
Vad jag hittar på och vad som är verklighet

Gårdagens mat: Lax
Dagens låt: A Little Less Conversation
Morgondagens ord: Kreativitet

Ciao

Så gick det med det

Matcherna igår gick sådär ... ingen vinst men det var förbannat nära i båda. Typiskt.
Såg någon jag spanat in idag ... med en tjej. Typiskt.
Har fått flera tack-men-nej-tack från jobb jag sökt ... så gick det med det. Typiskt.

Underbart att vara obakis en söndag i alla fall. Och underbart att träffa tjejerna! Drack en latte idag, för första gången på typ ett halvår. Mm vad gott! Fast egentligen så går ju inget upp emot svart, helt vanligt och oförstört kaffe. Dricker alldeles för mycket kaffe nu. Men det är ju så underbart. Så, nu har jag fått in lite underbarhet i dagens skrivande. Måste ju slopa min negativitet lite.

Dags att städa nu. Bättre söndagsnöjen finns men ibland är det nödvändigt att städa.

Snart måndag.

Tjipp!

Jaaaaa!

Finns flera jaaaaa:n idag :-) Men dagen började med ett stort NEJ. Dunderhuvudvärken som har plågat mig i flera dagar infann sig redan när väckaren ringde imorse. Det blev till att stanna hemma och vila. Hjälpte inte. Det som däremot hjälpte var att fika med Lisa och Johanna! Lite kaffe, skratt och skvaller och sen mådde jag mycket bättre. Det måste jag lägga på minnet så att jag vet vad jag ska göra nästa gång jag är krasslig.

Om sju timmar åker jag till Östersund. En låååång handbollsdag väntar. Känns både roligt och jobbigt ... alltid kul med matcher men jag är inte så mycket för tidiga mornar. Ett stort minus är att vår målvakt är sjuk. What to do? Får ta det som det kommer och göra det bästa av situationen. Som tränare får jag väl inte tappa humöret och sura över det antar jag, bara att bita ihop och övertyga tjejerna om att det kommer gå bra ändå. Och det kommer det nog att göra också!!

Vad var det för jaaaaa:n då? Jo, det var väl framförallt att jag var och fikade med flicksen. Ett annat stort JA idag var Markus och Erik gick till final i Idol. Ett tredje JA är att jag har städat lite (nu får jag faktiskt plats i mitt kaos). Finns fler bra saker från dagen men jag ids inte skriva mer.

Ska lägga mig och drömma om skott i krysset och snygga kontringar.

Sweet dreams

/Sa Jenny ... who's hoping for a december to remember ...

Mental makeover

Måste medvetandegöra meningen med munter mentalitet.
Måste minnas mina mål.
Min mentala makeover börjar nu ...

Bara jag kan välja hur jag ska förhålla mig till olika situationer och människor. Bara jag.
Just därför påbörjar jag nu en mental makeover.

Mål med makeovern: Ett ökat självförtroende, en ökad självinsikt och ett rikare liv.

Jag snackar ingen extrem förvandling ... snarare handlar det om att förstärka eller försvaga redan befintliga tankemönster och beteenden. Det kommer ta tid men det är det värt :-)

Dagens Drömmar blir Morgondagens Magi
 
Do it

Humörsvängningarnas drottning

That's me nuförtiden. Har ett humör som en asjobbig tonåring. Måste vara för att jag inte känner någon ro i tillvaron. Rastlöshet, frustration, förrvirring och osäkerhet. Kan till och med vara bitter vissa stunder (och bitterhet är väl ändå det absolut sista man vill känna?) Så känns det just precis nu men funderar jag på det en annan dag kan jag känna precis det motsatta (kluven tvilling som jag är). Ska försöka vara lite mer sunshine i alla fall, för omgivningens skull.

Så le mot mig är du snäll. Då kanske solen i mig vaknar.
Sist (och minst) kommer något jag skrev en dag ... handlar om ett välbekant tema ... att skjuta upp saker.


Snart, jag ska bara
Vänta lite, låt mig vara
Stora drömmar, det tar tid
Snart tar morgondagen vid

Låt bli, säg inte mer
Jag vet att drömmarna blir fler
Snart tar nog livet fart
Jag vet bara inte vart

Sätt igång, sa du till mig
Snart ... nej, nej, nej
Ta tag och gör det du ska
Snart, var vad jag till dig sa


Godnatt, sov gott och dröm söta drömmar säger jag som befinner mig mellan gårdagen och morgondagen.

 


Tid, pengar och val

Allt jag vill göra kostar både tid och pengar. Tid har jag på sätt och vis men inte för att göra det jag tänker på nu. Hade jag haft massvis med pengar kunde jag i och för sig ta mig tid. Jag vill ta en skrivkurs på Berghs, jag vill köpa Adobe Creative Suite, jag vill resa och jag vill köpa en drömvåning. Allt utom drömvåningen skulle jag kunna ta mej råd att göra (både i tid och pengar) men så blir jag sådär velig som bara jag kan bli .... suck. Jag kan ju inte ens bestämma mig för om jag ska ha mjölk i kaffet eller inte.

Livet handlar om att välja. Hur man än väljer kommer tid och/eller pengar att påverkas.
Välj hit och välj dit ... men om jag inte vet vad jag vill då? Det spelar ingen roll  är kanske min standardtanke- och kommentar nummer två (efter Jag ska bara).

Det var vad jag ville säga idag. I choose not to choose (ibland). 

Dubbelmoralisk
Avundsjuk

Jiddrig
Elak 
Naiv

vs.

D
ocksöt
Ambitiös

Jordnära
Empatisk
Nykter

Jag när jag är som sämst vs. när jag är som bäst.

Senare kanske ...

Jag är nog sämst på att ta tag i saker. Jag ska bara som Alfons Åberg brukar säga ... det är nog min standardtanke det. Nu har jag inte sökt ett enda jobb på ett tag, men det beror i och för sig främst på att jag har jobbat. Men borde söka i alla fall ju.

Det är trist med måndagar. Jag känner mej fortfarande bakis btw ... sjukt jobbigt. Har ont i nacken också, sov nog lite skumt i helgen. Längtar till imorgon för då mår jag förhoppningsvis som en ny människa. Ska försöka låta bli krogen en stund nu. Skulle må så mycket bättre då, både psykiskt och fysiskt.

Snart jag ska sätta mig och skriva en arbetsansökan ... men först ska jag titta lite på tv, äta middag, gå ut med hunden ... och pyssla med lite andra jätteviktiga saker. Men sen ...

Livet är hårt när det är svårt
Men helt underbart när lyckan tar fart

Slut. (kan även läsas på engelska av den som tycker så (jag))

Bakisdag/Matchdag

Bakis igen :-( Känns drygt. Och på tal om drygt så var jag så himla dryg igår, utan anledning. Why so dryg? Måste sluta med det. Snart dags för två matcher och det är ju en väldans tur att det inte är jag som ska spela. Måste bara försöka rycka upp mig så att jag kan coacha någorlunda vettigt.

Ids inte skriva mer nu.

Tjingeling


Kärlek efterlyses

Jag måste vara känslomässigt understimulerad. Därför är jag överkänslig. Ett exempel ... ikväll har jag suttit och storbölat till Idol. Ja, det är sant. Som värst var det när Johan fick en hälsning från sin bror i LA. Shit vad tårarna flödade då. Kärlek är så vackert. Och då tänker jag att jag måste ju bara vara totalt överkänslig på grund av känslomässig understimulans. Jag behöver kärlek, närhet och mer kärlek. Det är vad jag tror i alla fall. Och jag menar kärlek från andra än familjen, för det får jag så det räcker.

Jag blir galen. Alla har någon, jag har bara mig själv (inte fy skam men lite ensamt). För bara någon månad sedan trodde jag att jag ville vara singel för alltid ... jag trodde nog fel. Livet handlar ju om kärlek. Love is the shit liksom. All you need is love sjöng Beatles ... en sanning som aldrig blir lögn.

Temat ikväll är helt enkelt kärlek. Både i Idol och i mitt huvud. Oh dear .... var ska detta sluta?

På tal om något helt annat så köpte jag en tröja idag. Vet inte alls om den funkar eller inte. Skulle ju be Aina vara smakråd men allt kom i vägen för att jag skulle kunna umgås med henne :-(  Nu får jag lita på mig själv och spendera en timme framför spegeln. Jobbigt.

Dags att ta sitt pick och pack och åka till storebror. Jag och hunden ska hälsa på honom.

Ciao!

Vackrare finns inte

Vackrare finns inte

I brist på andra snyggingar att visa er ... och i brist på något att skriva.

Sweet dreams!

Jag älskar ...

Jag älskar skäggstubb ... alltså lite sådär smådräggigt orakade män. So sexy!

Snart är det helg igen och jag bara älskar den där sköna känslan som infinner sig på fredagseftermiddagar. So sweet!

Jag älskar att skratta! Oavsett hur jävligt livet är så blir man lycklig för stunden av ett gott skratt. So lovely!

Tänk att vandra runt på små gränder i en främmande stad och upptäcka små charmiga butiker eller caféer. Det älskar jag! So exciting!

Ibland kan jag bli helt överväldig och bara förundras över hur vacker naturen är. Jag älskar de upplevelser naturen ger! So beautiful!

Jag älskar mer ... familjen, mina vänner, livet, musik, handboll ... och mycket, mycket mer. Och vet ni vad? Känns livet ospännande kan man alltid försöka tänka på att det är de små sakerna som gör det. 
So true!

Nu ska ladda upp lite inspiration och jävlar anamma. So needed!

Fundera över vad du älskar, jag lovar att du blir glad av att göra det.

Peace ya'll


Knasig kreativitet

Har du som jag lättare för att vara kreativ tillsammans? Ska vi slå våra kloka huvuden ihop?

Jag tycker det är så svårt att veta om mina idéer är usla eller underbara när jag sitter för mig själv. Jag saknar sällskap, någon att tänka med. Finns det någon allmän återkopplingsmyndighet dit man kan skicka sina idéer och skapelser ... sen kommer det lite feedback som ett brev på posten liksom. Mitt problem skulle kunna lösas enklare än så om jag bara kunde förmå mig att visa saker och tingster för dem jag känner. Men jag har ju tyvärr en spärr när det kommer till sådant ... jag har svårt för att blotta min själ och hänga ut mig själv så. Måste jobba på det då. Tur att jag är så bra på att analysera mig själv (eller?). Mindre tur att jag inte jobbar på sådant som jag vet att jag måste förändra för att komma framåt i livet.

Blabla ... tråkigt. Vad är roligare att läsa om då? Jag vet att vissa uppskattar mina vimserier om killar men det blir inget sådant idag. Har ju inte hänt nåt spännande på den fronten liksom.

Det blir fest till helgen i alla fall! Ska bli kul med fest men tråkigt att det ska måsta vara just en avskedfest. Linda far sin kos ... trist. Och andra Linda har ju också lämnat stan men det är ju inte helt och hållet på samma sätt så det är lättare att leva med. När är det dags för mig att dra då? Dumt att flytta innan jag har fått något jobb liksom. Men snart kanske en ny värld väntar på mig någonstans (hoppas, hoppas).

Well, time for tea. Ont i halsen igen. Kan det vara regnrusket som gör det tro? Eller min osunda livsstil kanske?

Loppor bits, myggor sticks
Lämna alltid mycket dricks
People walk, birds fly
Try to live before you die

Ciao!

Älsklingen sover

Älsklingen sover

Och det ska jag också göra nu ... natti

Allt är förvirrat

Jag vet inte mycket. Jag vet inte vad jag vill, vad jag kan eller vad jag känner. Hur ska jag kunna veta det?
Nu måste jag fundera. På riktigt. Eller så är det bara dumt att fundera ... kanske bättre att bara vara och ta dagen som den kommer. Någon som vet? Jag känner mig glad i alla fall :-) Hellre glad och förvirrad än ledsen och stensäker. Så mycket vet jag åtminstone.

Jag tänkte att jag skriver en liten lista så får ni som läser veta lite mer om mig (om jag nu har något att skriva när jag inte ens vet något själv). Jag tycker så mycket om att läsa Lindas listor så därför tänkte jag att jag också måste skriva en. Jag ställer frågorna och svaren ... så ni får bara veta sådant som jag vill dela med mig av.

Favvomat: Gravad lax är underbart men svarar nog ... nej, det går inte att svara, finns för mycket.
Favvodryck: Vatten är absolut nummer ett (men ett gott rött eller en kall öl kommer inte långt därefter)
Spanar in: Ögon som strålar! (spanade in två par sådana i lördags)
Snyggaste skådespelaren: Johnny Depp (det finns ingen annan)
Bästa sport: Handboll (vad annars?)
Lyssnar på: Jag måste vara tråkig och säga ALLT. Musik förgyller mitt liv helt sjuuukt mycket.
Läser: Allt jag kommer över.
Älsklingshund: Lipton
Önskar: Att alla nära och kära får vara lyckliga.
Saknar: Någon att krama.
Hoppas: Att jag får ett jobb snart (annars blir jag vansinnig)
Beroende av: Kaffe och snus (men jag SKA sluta med båda ... )
Borde: Träna
Diggar: Sköna människor som kan slappna av.
Morgonhumör: Horribelt (prata inte med mig)
Drömresmål: Det går inte att svara på men Nya Zeeland ligger högt upp.
På sommaren: Vill jag vara i stugan såklart!
På hösten: Myser jag så mycket jag kan.
På vintern: Leker jag i snön (och i år ska skridskorna fram)
På våren: Hoppar jag av lycka!

Det får räcka för idag. Jag vet ju som sagt inte så mycket just nu.

Ha det underbart och ta hand om er själva och varandra. Lavv ya!





Grattis VIA (Very Important Angel)

Jag är så klantig. Har ju glömt att gratta en mycket viktig person i mitt liv ... attans.
Bättre sent än aldrig i alla fall så:

MILJONERS GRATULATIONERS TILL DIG ANGEL!!!!!!  Givetvis får du dela dom med Therese.

Jag önskar att jag hade varit på er fest och firat er . .. kanske nästa år.


Nu till gårdagens äventyr på krogen. Det var massvis med fina grabbar ute. Nästan så många att jag blev tokig.  Var jag än vände mig så var det finfina killar. Oj, oj, oj ... varför måste alla vara ute samtidigt? Jag hann ju inte njuta av all den vacka utsikten. Kvällen var superkul, gick tokfort och slutade alldeles perfekt. Inte ens någon bakfylleångest idag :-) Härligt, härligt!

Snart dags för mig att fara på träning. Lite surt med träning på söndagar men sånt är livet. Det är bara att bita i det sura äpplet och se glad ut (låter svårt).

Jag känner mig som en alien. Jag är den enda jag känner (känner jag mig?) som är singel. Jag är omgiven av par till höger och vänster ... måste göra något åt den saken snart. Och då menar jag såklart inte att jag ska försöka splittra paren utan jag ska försöka se till att jag inte fortsätter att vara singel i flera århundraden till. Fast det där är ju inget man kan styra över direkt. När det händer så händer det.

Tjipp, tjoho och adjö
Säger ett litet, glatt busfrö


Inte vet jag

Jag vet inte vad jag ska skriva. Har ändå en känsla av att det blir ett långt inlägg. Du som tänker fortsätta läsa får räkna med en del skräp.

Musik är allt. Jag har legat på golvet och lyssnat på underbar musik ikväll. Att lyssna på musik är som att lyssna på sitt undermedvetna. Känslor som jag inte visste fanns kom fram, känslor som var starkare än några känslor som jag har låtit komma upp till ytan på väldigt länge. Ena stunden berusades jag av en underbar lycka som inte går att beskriva och nästa stund vällde tårarna fram och jag kunde inte ha känt mig mer bedrövlig. Musik är aldrig likgiltig. Mer musik till folket!

Som vanligt ... från det ena till det andra.
Jag är naiv. Jag lever i en fantasivärld. Jag undrar om jag någonsin kommer att växa upp. Vill jag ens det?
Jag tror inte på tomten eller så men jag tror på godhet. Det kanske inte låter så naivt men när man tänker efter så är det inte en självklarhet att tro på godhet. Inte som världen är idag. Men man måste komma ihåg att det är de små sakerna som gör det ...


Jag bara måste få med Kenny Rogers ... det finns en så skön låt med en så tänkvärd text ...
Buy me a rose ... snälla ni lyssna på den.

Kom ihåg det nu ... det är de små sakerna som gör det.
Vad vore en myrstack utan myror, ett schackbräde utan spelpjäser,
en Jenny utan fräknar eller ett pussel utan pusselbitar?
Vad vore ett förhållande utan små kärleksfulla gester? Inte mycket.

And she goes on and on and on ... men vet hon vad hon snackar om?
Om det är vad du tänker så kan du sluta läsa NU.

Jag vill passa på att nämna att allt som jag skriver i min blogg ska tas
med en nypa salt. Ibland skriver jag ner mina tankar utan att det
egentligen är mina tankar. Alltså jag stjäl inte någon annans tankar
utan det är snarare så att jag skriver det jag känner för att skriva,
oavsett om det kommer direkt från hjärtat eller om det bara handlar
om att jag skriver det för att skriva det. Fattar ni?

Nu vidare till dagens final ... helt oväntat så blir det ett rim.

När jag vet var du finns
När din tid är min
När du är allt jag minns
Är jag för alltid din

Eh ... va?

Jaja, ha en fin helg! Jag kommer tillbaka.

Jag har frågorna ... och svaren

Varför är ...

... vissa personer så onaturligt överenergiska?
... det så himladens halt ute?
... inte jag kär i någon?
... inte någon kär i mig?
... livet så komplicerat?
... det så svårt att vara kreativ på beställning?
... det så skönt att somna i soffan?
... jag inte i form?
... rött vin så underbart?

Därför att ...

... dom inte har något bättre för sig.
... vädret är på så vis att det blir halt.
... jag inte har hittat någon att bli kär i.
... ingen har hittat mig.
... det skulle vara så tråkigt annars.
... kreativitet kräver inspiration och det får man inte på beställning.
... det inte är meningen att man ska somna där.
... jag inte tränar.
... det tilltalar alla sinnen.

Nu vet ni. Jag antar att det är sådant ni alla har undrat över. Tur att jag finns.

Jag undrar en sak som jag inte har svar på:
Varför pratar alla så otroligt mycket och länge?

Tonvis med ord slösas bort varje dag
Alla pratar långt utom jag
Tomma ord slängs iväg åt alla håll
Jag slutar lyssna, vad spelar det för roll

Tyst!

Dagen som gått

Idag har jag jobbat :-) Har suttit och skrivit, skrivit om och skrivit om igen. Jag har stora problem med att bli nöjd ... blir aldrig klar liksom. Ska sätta mig när jag har skrivit klart det här och försöka skriva av mig lite. Bara skriva, skriva, skriva liksom. Måste få prestationsångesten ur huvudet.

Åt lunch på det som för tillfället är mitt favvocafé. En mumsig skagenbaguette! Efter jobbet gick jag direkt på träning och jag har nog aldrig varit så oengagerad. Fy, fy. Men vad ska man göra? Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att hitta den där glödande drivkraften hos tjejerna. Jag måste nog hitta en sådan kraft i mig själv först. What to do?

Lipton mår bra nu! Han var risig häromdagen och det var så synd om min lilla älskling. Han är lite hängig fortfarande men krafterna är på väg tillbaka. Jag skulle försvinna om något hände med Lipton.

Jag hoppar från det ena till det andra nu men ni får ha överseende med det. Jag är ju liksom lite strulig i tanken för tillfället. Som vanligt kanske.

Ska rimma lite som vanligt så kanske hjärnsläppet släpper ...

Nu är jag förbannad på både det ena och det andra
Kan inte människor bara va snälla med varandra
Jävla tjat hit och dit hela tiden
Var och var annan människa är gniden
Oj vad ilsket detta rim nu blev
Var gick jag och trampade fel?
Allt är kanske frid och fröjd
Det är bara jag som aldrig blir nöjd

Dåligt rim i dag ... dålig rytm liksom. Men I don't give a ...

So long, goodbye
Vi ses igen







Tro på mig

Nu verkar det som att jag har sysselsättning ett par veckor framöver. Jag ska få skriva! Det bästa jag vet ... men tänk om jag inte kan. Direkt efter att jag hade fått veta vad jag ska pyssla med så kom nervositeten och osäkerheten krypandes. Skrivkramp redan innan jag börjat skriva. Hur är det möjligt? Jag som vill skriva, det är ju det jag kan. Eller? Fan vad drygt, jag måste leta fram lite självförtroende.

Jag vill ju ha något att göra. Jag vill ju skriva. Jag vill ju ha pengar. Men ... varför dyker ordet men hela tiden upp i mitt huvud? De enda ord som förekommer mer frekvent i mitt huvud är: tänk om. Tänk om det blir dåligt, tänk om jag misslyckas, tänk om ...

Jag får ta och skärpa mig. Har aldrig misslyckats med något än så länge (förutom magisteruppsatsen då men den ser jag snarare som ofärdig än misslyckad). Varför skulle jag inte kunna klara av några simpla skrivgrejer? Jag måste.

Jag får börja med att bygga upp en fasad. Jag får låtsas att jag tar det med en klackspark. Lyckas jag lura någon annan så kanske jag lyckas lura mig själv. Hoppas. Jag ska fan i mig prestera. Så fort jag börjar tvivla på min självsäkra fasad ska jag lyssna på The show must go on med Queen och på så sätt övertyga mig själv om att hålla skenet uppe. Efteråt kanske jag inser att om jag kan lyckas genom ett sådant falskspel så kan jag lyckas även utan att låtsas. För jag kan ju, det vet jag.

Liten blir stor
Skakig blir trygg
Det är vad jag tror
Men än så är jag skygg

Rädsla blir hopp
Hot blir möjlighet
Snart är jag på topp
Jag tror ... jag vet

Tjing tjing and goodbye
Sometimes everyone has to lie




Måndag

Så var det en ny vecka igen. Jag har skickat iväg en arbetsansökan i dag. Ska försöka få iväg fem till den här veckan. Måste hitta inspiration så att ansökningarna blir perfekta. Var ska jag leta?

Det blir ingen fortsättning på det jag skrev häromdagen (om den lilla flickan) eftersom jag måste lägga min energi på vettigare saker. Hur ska jag kunna göra det?

Helgen var i alla fall väldigt bra! Allvar och skämt i en förträfflig blandning. Ett gott skratt förlänger livet heter det ju och jag tror bestämt att syster Johanna lyckades förlänga våra liv med flera år :-)

Efter helgens äventyr och intelligenta samtal oss genier emellan så har jag kommit fram till följande:

* Duktig och trevlig är något inte man vill vara. Mer intetsägande och tråkiga beskrivningar av en person finns inte.
* Snillen som spekulerar kommer sällan fram till några bra svar ... men spekulationerna i sig kan vara väl så givande (för att inte tala om roande när man inser hur osnillig man egentligen är).
* En viss bensinmack i Sundsvall ligger närmare Stockholm än man kan tro.
* Saker (läs människor) är inte alltid vad de verkar vara så man ska inte vara för snabb att döma. Ibland kanske man inte kan kontrollera sitt beteende.
* Jag ska sluta att fundera på ... ja, vadå?

Nu är det dags att sova snart. Först blir det lite bokläsning (klokheter från Dalai Lama och upprepningar av Dan Brown) och sedan blir det korsord. Snart kanske jag verkligen är ett snille. På riktigt.

Godnatt sötisar

Ps. Jag kan inte smälta att Danny blev utröstad. Funderar på att bojkotta Idol. Ds.


Vadå?

Inte en endaste vadå. Vidrörde inte en vadå. Jag såg ingen vadå. Var är alla vadå? Finns det någon vadå till mig? Vadå?

Jag saknar vadå?

Nu ska jag sova. Utan vadå? Varför då?

I morgon ska jag fundera ... på vadå? Hur gör man? Vadå? Förut funderade jag inte på det men nu tänker jag: VADÅ?

Godnatt min skatt (näe, jag har ingen skatt)

Vem har grusat mina ögon?

Ont i halsen, tung i huvudet, trött i ögonen och allmänt hängig. Det är jag i dag det. Trist att vara förkyld men det kunde ju vara värre. Förmiddagen förgylls av Melodikrysset så det är inte så tokigt ändå. Det blev med andra ord ingen simning för mig ... hade varit skönt men lite för tungjobbat när det inte går att andas genom näsan. En annan dag kanske.

Återigen faller snön över Sundsvall. Ge mig massor!

Det var en gång en liten flicka
Hon snavade jämt när hon gick
Rumpan kunde hon minsann vicka
Men det var inte hennes enda trick

Fortsättning följer ...

So long
Sing a song

Helg med tjejerna!

Nu är det fredag igen. Helgen som väntar ska jag tillbringa med flicksen som är mina vänner sedan urminnes tider :-) Lunch på stan i dag, Idol i kväll, kanske simma i morgonbitti, kanske hyra lite filmer, kanske ut i naturen och mysa ... vi får se vad det blir. Ett är säkert i alla fall: Ska bli såååå kul att äntligen umgås lite! Tjuvstartade faktiskt tjejhelgen redan i går då jag hängde med mina nygamla vänner. Lite vin och surr först och sedan en magiskt god och värmande Irish Coffee på stan. Kan man ha det bättre än så?

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det buss till stan (fy vad lat jag är ... men samtidigt, om jag ska promenera så kommer jag inte vara framme förrän om hundra år).

Flicksen mina ger mig kraft
Nuförtiden dricker vi saft
Minnen, skvaller, skratt och sång
Det mina vänner är livets gång

Bye