Otippade grejer hela tiden

Jag har haft en riktigt skön helg i stugan. Vädret behöver jag ju inte ens nämna för det vet väl alla hur underbart det har varit (och är).  I fredags hann vi en sväng till Holmö. Träffade på K som jag inte sett på länge. Absolut kul! Började lördagen med att köra bil vilket var väldigt otippat men helt klart roligt. Hade inte kört mammas Audi förut men den var som en pärla. Kanske vågar jag mig ut på vägarna lite mer nu. Tog sedan ett bad och efter det var det bara att sätta fart med förberedelserna inför Johans 30-årsfest. I stekande sol väntade vi på gästerna och framåt fyra började dom ramla in. Vi blev inte så himladens många men kul var det :) Extrabra var att David kom med musikanläggning och supermusik.

Igår tog vi båten till Koviken och solade en sväng. Där var vattnet inte alls särskilt badvänligt så det blev inget plaskande. Väl hemma sprang jag bort till moster och morbror för att testa kajakpaddling!!! Det var svårare än jag trott men definitivt roligt. Nu när jag har lyckats sitta i den och paddla framåt så kan det bara gå bättre och bättre. Är hyffsat nöjd över att jag inte välte under premiärturen.

Det som var mest otippat under hela helgen var nog min bilkörning men det var liksom flera andra grejer också som jag inte alls hade räknat med. Bara bra saker! And I'm nöjd.

Varma vindar

Nu drar jag snart till Åstön! Och jag ser fram emot en underbar helg :) Det blåser varma vindar minsann.
Har haft en ovanligt intensiv och rolig vecka på jobbet så jag ser nästan fram emot nästa vecka också .

Vi hörs och ses antar jag. Ha en härlig helg!!!

Personligt brev

Jag knepar och knåpar med ett personligt brev. Varför heter det ens så? Det är sällan sådana är särskilt personliga egentligen. Jag får panik av att skriva personliga brev som inte är personliga. På sistone har jag varierat min ton i breven från att vara högst formella och vanliga till att vara ovanligt hemtrevliga och, just det, personliga. Inget jobb än men mina iakttagelser säger att det är mjuka brev som går hem. Ibland. Hm ...

Just det brev jag försöker få ihop nu kärvar som tusan. Jag har inga ord. Andra saker går att beskriva, konkretisera och garnera ... men hur ska jag kunna sätta ord på mig själv? Alltså jag kan, det är bara det att det inte blir bra. Och jag avskyr att skriva dåligt.

Nej, jag ger snart upp. Startar eget, vinner på lotto och påtar på i min blomkruka.



Sommar och sol och så

Jag lämnar staden till och från denna vecka. Kommer att vara på jobbet på dagarna och i stugan på kvällarna. Så får det bli skulle jag tro. Så om någon undrar vad jag gör så är svaret att jag har sommar och sol och så.

Har lyckats sälja min gräsklippning hemmavid :) Grannen ska fixa det åt mig. Supernöjd!

Idag fyller storebroren 30 så jag hoppas på tårta och serpentiner :D

Det var det om det. Nu väntar en varm arbetsdags, det är nog 30 grader på kontoret.

Tillbaka

Är hemkommen från stugan. Röd. Midsommarhelgen var härlig! Vädret över förväntan.

Vi har ätit gott, slappat, paddlat kanot, åkt båt, fiskat, festat, spelat brännboll, lekt och allt annat som man brukar göra en helg i stugan. Jag tog mig faktiskt ett snabbt bad också ... ofrivilligt och med kläderna på (kanoten tippade) men det var inte så kallt att jag panikade i alla fall.

Nu är jag trött och har ont där jag har bränt mig (typ axlar och armar). Ser fram emot en lugn hemmakväll ikväll och tidig sänggång. Men först en dag på jobbet ...


Ljuva midsommar

Nu är den godaste tiden här
Strömming, grillat och röda bär
Dans i grönska, sång i natten
Glada minnen och glittrande vatten

Blomstrande ängar var jag än ser
Det är svårt att önska sig något mer

Midsommardrömmar, stora som små
De vackraste tankar som går att nå
Härliga skratt och soliga stunder
Midsommar är ett naturens under 
                                                   

And off I go ... Glad midsommar mina vänner!

Härlig kväll

Solen lyser och det luktar nyklippt gräs :) Jag har sällat mig till Spotify-skaran och lyssnar järnet på underbar musik. Just nu: Billy Idol - Rebel Yell, min absoluta favorit att spela trummor till på Rock Band.

Ska packa iordning mig till midsommar, åker till stugan efter jobbet imorgon. Dragspelet ska med förstås! Midsommar är väl dragspelarnas högtid!? Men jag gissar att det inte blir någon offentlig spelning ... lär stänga in mig på sänkammaren och öva först.

Well, återgå.


ICA eller någon annan

Jag har alltid varit en ICA-anhängare. Har liksom gillat ICA bäst och helst handlat där. Så är det fortfarande men jag har ganska otippat blivit förtjust i Willys i Birsta. Eftersom det är den butik som ligger närmast jobbet handlar jag ofta där nuförtiden och jag trivs riktigt bra med det. Det är en bra butik.

Detta kanske kan verka ointressant men jag skriver om det av en anledning. Jag har tidigare klagat på att det finns mycket butikspersonal som inte alls ger det lilla extra till mig som är kund. Det är något jag har funderat mycket över det senaste året faktiskt ... tycker att det är så otrevligt att handla i butiker där personalen är mer intresserade av att prata med varandra om privatlivet än att se sina kunder. MEN ... på Willys i Birsta är personalen alltid trevlig! Det är så roligt! Jag går ofta dit på morgonen för att köpa frukost och kommer ut ur affären med ett leende på läpparna. Ni som känner mig vet att mitt morgonhumör är ganska kackigt så då förstår ni att dom verkligen är trevliga där.

Alltså: Cred till Willys personal som finns där för kunderna!

Om jag blåser bort

Det blåser ganska kraftiga vindar nu men jag tror att jag står stadigt på marken. Tänkte ändå meddela att om jag blåser bort så hoppas jag på att landa i exempelvis Wellington. Det skulle passa bra tycker jag. Ska undersöka hur min förmåga att spara pengar ser ut så att jag är beredd om det blåser upp till storm. Och, vet du vad, om jag blåser bort så kan du vara säker på att jag kommer att ha det bra :) Jag tror att vinden avtar och blir det så så kommer jag att ha det bra ändå.

Just nu sitter jag inomhus, är inte särskilt bekymrad över blåsvädret men längtar efter frukosten. Hungrig! Trots att jag fikade tidernas kvällsfika igårkväll efter att promenerat till och från Haga (i blåsten utan att blåsa bort).

Jaja ... ska jobba en stund innan det är dags att äta lite.


Husfruandan är över för denna gång

Idag har varit en riktigt mysig regndag. Jag sov ut imorse och fick sedan brått att fixa inför dagens fikabesök. Flicksen kom vid två och jag var väl inte helt färdig med allt men det gick bra ändå.

Gjorde som sagt en smörgåstårta igår. Höll på att dö av skratt medan jag garnerade den idag. Det var stressigt, det blev fult, musiken på Guld var hur bra som helst och jag hamnade i något slags lyckorus. Underbart! Sedan drog jag ihop en rabarberkaka som blev helt okej. Jag känner mig ganska nöjd med att jag faktiskt försökte göra något i köket för en gångs skull. Lite stolt :) Men nu tror jag att jag lägger husligheten på hyllan ett tag ... vill inte chockera min omgivning och verka duglig.

Det var jättekul att ha besök! Det är inte så ofta vi ses. Det enda som är synd är att jag blir så uppe i varv när vi ses allihopa att jag inte håller ordning i huvudet ... byter samtalsämne var tredje sekund och hinner inte tänka färdigt mina tankar. Hoppas jag inte verkar alltför rörig.

Vi passade på att ge JoG ett fotoalbum från möhippan, det är nämligen 1-årsjubileum idag. Jag fick en present också :) Ett fint armband!

Dagen sammanfattas bäst med orden intensiv, rolig och välbehövlig.



Det jag har haft för mig

Gårdagen spenderade jag i GA-kyrkan. Inte hela dagen men jag var där på morgonen för att kika på den yngsta systersonens skolavslutning. Vid halvtvå återvände jag för att titta på syrrans äldstas skolavslutning. Inte utan att bli nostalgisk. Jag saknar skolavslutningar.

Jag åkte med bror till stugan på kvällen och där åt vi gott, hamnade på fest, vandrade sex kilometer på natten och hade det allmänt bra. Jag sjösatte kanoten också och paddlade en liten, liten sväng. Idag när vi vaknat till liv hälsade vi på vår bästaste kusins pyttesmåa tvillingpojkar. Det var kul att träffa dem allihopa, det händer alldeles för sällan. Smågrabbarna var förstås supersöta :)

Tyvärr lämnade jag ön i eftermiddags och det skär i hjärtat på mig varje gång jag åker därifrån. Jag var tvungen att åka hem eftersom jag har bjudit hit mina vänner imorgon. Sjävklart ser jag fram emot morgondagen men jäklar vad det tog emot att åka hem. Hade hellre krattat tre timmar i sträck.

Väl hemma har jag gjort ett par ovanliga saker. Först så lagade jag mat, väldigt ovanligt nuförtiden. Sedan gjorde jag en smörgåstårta, oerhört ovanligt. Jag chockerade mig själv helt enkelt. Minns inte när jag senast spenderade mer än fem minuter i köket.

Nu är det tack och godnatt.


Det finns gränser, tack och lov

Jag känner ofta frustration över att jag omöjligen kan ta del av och ta till mig allt jag skulle vilja. Vanligen infinner sig denna känsla när jag surfar planlöst på internet. Det finns så mycket! Och det är så intressant. Det är när jag läser branschmagasin, besöker communities eller följer trådar i olika forum som jag blir fullkomligt överväldigad. Här försöker jag förkovra mig och hålla mig uppdaterad men vad får jag för det? Panik!

Häromdagen landade jag i en halvgammal (ca en månad)
artikel om sociala medier. Ett något uttjatat ämne känner jag men i artikeln, som för övrigt är läsvärd, så fastnade jag särskilt för några oerhört kloka och välbehövliga ord:



- Det finns en begränsning för hur mycket våra hjärnor kan ta in under en viss tid, säger Steve Rubel, Director of Insights på PR-byrån Edelman Digital i New York.



Tack för det! Ganska självklart förstås men ändå skönt att få det svart på vitt mitt i den labyrint av information och kommunikation som jag befann mig i när jag sprang på artikeln.

Barnaskaran växer

Jag trodde aldrig att det skulle finnas så många barn i min absoluta närhet som det gör nu. Hade inte ens tänkt tanken. Det kanske beror på att jag hittills i livet inte riktigt har reflekterat över vad vuxenlivet innebär. Många barn är det i alla fall. Några av dem har jag inte hunnit träffa än. Några är inte ens födda. Ändå finns även de i mina tankar och i mitt hjärta. Och det är det som är problemet med att barnaskaran växer så intensivt ... jag har varken tid, energi eller pengar att visa dessa barn och deras föräldrar att jag bryr mig om dem. Mer än något annat är det energin jag stupar på. Jag har knappt energi nog att ens orka tänka på och bry mig om alla. Ändå gör jag det. Jag kan inte låta bli tror jag.

Det är så konstigt att något väldigt bra kan bli betungande tycker jag. Så borde det inte vara.

Med det sagt vill jag säga att jag ser fram emot att träffa mina nya kusinbarn :) För, som sagt, jag tycker om, bryr mig och tänker på hela den barnaskara som finns i min närhet. Det är bara det att det tar för mycket av min energi ibland.

p.s. Idag slutade jag snusa i 23 minuter. Sedan började jag igen. d.s.

Pyssel, present och pizza

Tjingeling!

Gårdagen slutade oväntat måste jag säga :) Efter jobbet slet jag länge och väl med att slå in en present till pappa (han fyllde också år i torsdags). Vi ska åka till stugan idag efter jobbet och fira oss så jag var tvungen att fixa klart hans present. Det blev en hel del pysslande eftersom formen var lite udda. Paketet ser ut som om en 5-åring skulle ha gjort det :) Det var pysslet det. Presenten jag syftar på i rubriken var till mig! Aina kom på besök och hade med sig syrener, jordens underbaraste doft, och ett paket. Gissa om jag blev glad när det var den lilla rosa skålen med lock från Lagerhaus som jag har suktat efter lääänge. FIck även doftljus och choklad :D Supersött av Aina! Sedan var det dags för pizza ... inte alls min plan eller mening att äta så onyttigt men hur skulle jag kunna motstå :) Det var grymt gott!!

Tanken var att jag och Jo skulle hinna träffa Anna under kvällen men det blev lite sent så vi får ta det i sommar istället. Hon firade sin födelelsedag igår så det var synd att jag inte kunde ge henne en ordentlig grattiskram.

Tjingeling!

Hemkommen - bortkommen

Jag är hemma igen efter en helg i huvudstaden. Stockholm var bra som vanligt (även om jag inte är ett hängivet fan). Jag och Ullis traskade runt, åt god mat, shoppade och hade trevligt sällskap av Moa. Hann även med att träffa Lisa! På tal om sällskap kan även nämnas att vårt rumssällskap på vandrarhemmet bestod av ett gäng glada byggarbetare från göteborg (inte helt säker på yrkes- eller ortstillhörighet men beskrivningen ger en någorlunda rättvisande bild tror jag). Det var livat i luckan kan man säga :) Inte helt sömnvänligt men men ... det var ju inte hela världen. Vi hade en bra helg!

Idag känner jag mig snarare bortkommen än hemkommen. Väldigt trött, ganska irriterad och jag har oordning i huvudet.


Packa och så

Idag fyller jag alltså 27. Hurra!?
Klockan 22.22 hoppas jag att alla Nissar och Lottor höjer glasen och skålar för mig :)

Kvällen ska ägna åt packning och pyssel. Drar till Stockholm imorgonbitti. Om jag stannar för gott kan väl någon vattna mina blommor och ta in posten. Och sköta min gräsklippning vecka 26! Om jag kommer hem på söndag, som planerat, kan väl någon ordna ett fett välkomstpartaj.

Mer har jag inte på hjärtat just nu.


Än är jag ung

I nästan 26 timmar till är jag 26 år (om man räknar efter klockslaget då jag föddes men det normala kanske är att räkna födelsedagen vilket innebär att jag bara har drygt tre timmar kvar). Å vad jag ska sakna denna ungdomliga ålder. Det klingar så fint med 26. Men 27 låter fasligt gammalt. Eller hur? Tjuuugischuuu. Hu!

Denna sista kväll som ung tillbringar jag framför tv:n och i tvättstugan. Jag har tittat ut genom fönstret 46 gånger och varit på väg att hoppa på cykeln och rulla till Aina. För inte vill då jag sitta inne nu när sommaren är här. Men ... jag är trött, jag måste ta reda på tvätten och jag kanske gör bäst i att åldersvåndas i min ensamhet.

Jag får nog se till att bli riktigt jävla gammal om jag ska hinna med allt jag vill. Eller så får jag öka takten.

Slutrusat

Hemma igen efter en trevlig kväll. Vår Ruset kanske inte hör till den givna motionsformen för mig men det var kul. Sprang inte men trampade på ganska så raskt i alla fall. Vi drack lite kaffe hos Angel efteråt och kikade förstås på nyfödde Levi. Hur söt som helst!

Nu väntar sängen snart. Ska bara dricka upp ölen. Jag vet att det kan verka dumt att dricka en öl ikväll men jag är knappast den första som tar en öl efter en motionsrunda. Eller hur?

Livet är som det är.

Ett lyckorus?

Ikväll ska jag rusa in våren! Troligtvis kommer min premiär i Vår Ruset (den officiella sidan som kanske inte verkar funka som den ska?) inte att vara mer än en promenad men kanske hamnar jag mitt i ett lyckorus.

Det är både lite synd och lite skönt att tokvärmen har dunstat.

Det är ju juni!!!!!!!

Äntligen juni :) Det är den bästaste månaden av alla! När jag tänker tillbaka på mitt liv så har jag vansinnigt många superduperunderdunderbara minnen från just juni. Och jag ska se till att det blir fler sådana.

Jag har solbrända axlar, ett leende på läpparna och en kall öl i handen. Mycket bra! Den här tiden på året är det ganska enkelt att lägga livets alla bisterheter på hyllan. Det kan jag behöva.